Skocz do zawartości

Co ostatnio jadłeś/piłeś?


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak sobota to makaron, jakoś tak się przyjęło u mnie. Dziś z piersią kurczaka w przyprawie wędzona papryka, do tego podsmażona papryka z cebulą i suszonymi pomidorami, do tego zioła, czosnek zwykły i niedźwiedzi i całość polana oliwą chilli.

Opublikowano

Po wczorajszej imprezie miałem kaca, to postanowiłem coś zamówić. Standardzik. Jednak po ostatniej wtopie, kiedy to moja ulubiona restauracja dała ciała i przywiozła mi makaron z 6-godzinnym opóźnieniem, wybór padł na coś innego. Szukam, szukam, (pipi)a;/ Tu zamknięte, to nie dowożą, tam mają stronę www jak (pipi).

 

Wkurzyłem się, zdeterminowałem i poszedłem do tesco po składniki na super bułkę. 

 

Żytnia bagieta z ziarnami, do tego własnej roboty serowo-majonezowy sos z jalapeno, sałata lodowa, pomidory koktajlowe, smażone boczniaki, ogqozo konserwowy, w środek cała podsmażona kiełba i boczek. Zjadłem prawie metr czegoś takiego na raz.

 

Dodatkowy metr zrobiłem z podsmażonym tofu zamiast kiełbasy i humusem zamiast majonezu.

 

Ojezuuu :sorcerer:

  • Plusik 2
Opublikowano

Też się ostatnio w Subway w domu bawiłem. Na osiedlu otworzyli bio piekarnię i korzystam, dopóki jeszcze istnieją, bo to pewnie kwestia czasu jak padną, cebularnia woli bułki w Biedry. A tam bułki mają naprawdę pierwsza klasa. Wziąłem orkiszową i grahamkę, do środka wędzony indyk, rukola, smażony boczek, ser owczy, cebula, trochę majonezu i sosu pieprzowego, zioła. Ostatnio mam smaka na takie kanapki, wchodzą jak złoto.

Opublikowano

Schokoladenpizza.jpg

 

Takie cos jadlem dzisiaj. W sumie nawet niezle, czekolada wydaje sie calkiem dobrej jakosci i jest gorzka, mleczna i biala. Chyba gorzkiej jest najwiecej bo pizza nie jest przeslodzona ale i tak calej pewnie bym nie zjadl.

Opublikowano (edytowane)

Pierwsze w życiu żeberka własnej roboty :sorcerer: Niby miało być 60 minut w lodówce w marynacie + 45 w piekarniku na 180 stopni przykryte folią i kilka minut pod trybem grillowania bez folii, ale twardawe było i wsadziłem jeszcze na 10 minut w wyższej temperaturze. Nie wyszło idealnie, ale i tak za(pipi)iście smakuje. Następnym razem trochę inaczej ustawię temperaturę, albo kupię węższy kawałek, albo przekroję na kilka części, bo jest potencjał na jeszcze za(pipi)istsze.

 

YEUIg16.jpg

 

U6897k2.jpg

Edytowane przez Yakubu
  • Plusik 1

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...