Skocz do zawartości

Co ostatnio jadłeś/piłeś?

Featured Replies

• Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Wyświetleń 414,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• A ja zacznę od klasyka czyli bulionu który ostatnio robię w sporych ilościach by wstawić zawekowane do lodówki i co jakiś czas wyciągam i na szybko mieszam z czymś    Przygoda zaczyna się od

• Ostatnie dwa miechy u mnie to pare tripow w tym Nowy Jork, Barcelona i Londyn takze wrzucam troche dobrego      Bajgle w NYC to kosmos, ten akurat z Russ & Daughters, chyba najlepszy. Se

• Dawno nie dawałem fotek jedzenia więc przygotujcie się na większą ilość zdjęć    Od ponad 2 miesięcy szaleje z panini w rożnych wersjach         

Opublikowano

Curry z kurczakiem, cukinią i papryką.

Opublikowano

No ale pewnie ciezko to dostac w Polsce

Nie wiem - Poznań niedaleko od Niemiec to może jest

Opublikowano

Jak sobota to makaron, jakoś tak się przyjęło u mnie. Dziś z piersią kurczaka w przyprawie wędzona papryka, do tego podsmażona papryka z cebulą i suszonymi pomidorami, do tego zioła, czosnek zwykły i niedźwiedzi i całość polana oliwą chilli.

Opublikowano

Szynka serrano w plasterkach. Mógłbym to gryźć non stop niczym świeży boczek.

Opublikowano

Zeżarłem na kaca myśliwską ze świeżą bułą, potem dwa matiasy, pociągnąłem wodę z ogórków kiszonych i mogę iść sam rabować banki. Przynajmniej przez godzinę.

Opublikowano

Upewnij sie ze w banku bedzie toaleta dla klientow.

Opublikowano

Wyobrazilem sobie (pipi)zke w trakcie napadu xD Chyba żaden film komediowy jeszcze tego nie wymyslil, opatentuj.

Opublikowano

Po wczorajszej imprezie miałem kaca, to postanowiłem coś zamówić. Standardzik. Jednak po ostatniej wtopie, kiedy to moja ulubiona restauracja dała ciała i przywiozła mi makaron z 6-godzinnym opóźnieniem, wybór padł na coś innego. Szukam, szukam, (pipi)a;/ Tu zamknięte, to nie dowożą, tam mają stronę www jak (pipi).

Wkurzyłem się, zdeterminowałem i poszedłem do tesco po składniki na super bułkę. 

Żytnia bagieta z ziarnami, do tego własnej roboty serowo-majonezowy sos z jalapeno, sałata lodowa, pomidory koktajlowe, smażone boczniaki, ogqozo konserwowy, w środek cała podsmażona kiełba i boczek. Zjadłem prawie metr czegoś takiego na raz.

Dodatkowy metr zrobiłem z podsmażonym tofu zamiast kiełbasy i humusem zamiast majonezu.

Ojezuuu :sorcerer:

Opublikowano

A ja wlasnie siedzie glodny. #umrzyjstasiu

Opublikowano

Też się ostatnio w Subway w domu bawiłem. Na osiedlu otworzyli bio piekarnię i korzystam, dopóki jeszcze istnieją, bo to pewnie kwestia czasu jak padną, cebularnia woli bułki w Biedry. A tam bułki mają naprawdę pierwsza klasa. Wziąłem orkiszową i grahamkę, do środka wędzony indyk, rukola, smażony boczek, ser owczy, cebula, trochę majonezu i sosu pieprzowego, zioła. Ostatnio mam smaka na takie kanapki, wchodzą jak złoto.

Opublikowano

Schokoladenpizza.jpg

Takie cos jadlem dzisiaj. W sumie nawet niezle, czekolada wydaje sie calkiem dobrej jakosci i jest gorzka, mleczna i biala. Chyba gorzkiej jest najwiecej bo pizza nie jest przeslodzona ale i tak calej pewnie bym nie zjadl.

Opublikowano

Muszę taką zrobić. Kilka tabliczek Milki pójdzie.

Opublikowano

Pierwsze w życiu żeberka własnej roboty :sorcerer: Niby miało być 60 minut w lodówce w marynacie + 45 w piekarniku na 180 stopni przykryte folią i kilka minut pod trybem grillowania bez folii, ale twardawe było i wsadziłem jeszcze na 10 minut w wyższej temperaturze. Nie wyszło idealnie, ale i tak za(pipi)iście smakuje. Następnym razem trochę inaczej ustawię temperaturę, albo kupię węższy kawałek, albo przekroję na kilka części, bo jest potencjał na jeszcze za(pipi)istsze.

YEUIg16.jpg

U6897k2.jpg

Edytowane przez Yakubu

Opublikowano

Smażone kanie w panierce. Wczoraj w małym lesie koło mojego domu nazbierałem mnóstwo maślaków, olszówek, kurek, itp... z których zrobiłem sos grzybowy.

Edytowane przez Solderowy123

Opublikowano

Kanie są mega. Jadłem je może z 3 razy w życiu ale za każdym razem byłem zaskoczony, że smażony grzyb może tak dobrze smakować.

Opublikowano

Olszowki trujace ;F