_Red_ 11 990 Opublikowano 15 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 xD Ma ktos nr do Solderowego, by ewentualnie wyrzygal ten sos? ['] Cytuj Odnośnik do komentarza
Okie from Muskogee 2 849 Opublikowano 15 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 Ale plusa dostał, tyle jego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 15 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 Grzyb trujący. Przez bardzo długi czas był uznawany za cenny grzyb jadalny i często zbierany ze względu na dobry smak, dużą wydajność i łatwość w rozpoznaniu. Jako jadalny wymieniany był w atlasach grzybów. Bardzo długo, bo aż do lat 70. i 80. XX wieku uznany był za jadalny lub warunkowo jadalny. Dla większości ludzi gatunek ten rzeczywiście był nieszkodliwy. Jednakże u niektórych ludzi po jego spożyciu pojawiły się przypadki silnych zatruć. Zawarta w krowiaku substancja chemiczna w niektórych przypadkach powoduje śmiertelną reakcję układu odpornościowego człowieka, polegającą na tym, że organizm zaczyna wytwarzać przeciwciała przeciwko własnym krwinkom. Sklejone krwinki blokują przepływ krwi w ważnych dla życia narządach. W związku z tymi przypadkami obecnie krowiaka podwiniętego uważa się za gatunek trujący. Mimo to w wielu krajach świata (np. w Europie Wschodniej) jest on nadal zbierany i spożywany. Za grzyb jadalny uważany był również w Polsce przed II wojną światową. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 15 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 czyli już nawet Wyklęci jak siedzieli w lasach wiedzieli żeby nie wpier,dalać olszówki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 15 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 no kiedy mieli jeść te grzyby jak byli zajęci mordowaniem kobiet i dzieci? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 269 Opublikowano 15 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 W przerwie. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 15 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 Sałatka z indykiem, roszponką, pomidorami koktajlowymi, cebulą, serem kozim i bekonem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 339 Opublikowano 15 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 Fajitas z wołowiną, papryką i cebulą. No w sam raz do piwka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Barthez 41 Opublikowano 22 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 Gadaliscie za duzo o skrzydelkach BBQ i musialem zrobic bo nie ma jak mieso;] pieczywko czosnkowe salatka z tofu Delikatne paniery i sosy bo 2 letni synas obgryzal kosci prawie do szpiku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 22 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 Ale bym, ajaj! Zastąpiłbym tofu fetą tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza
Barthez 41 Opublikowano 22 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 to feta sprawdzalem wasza czujnosc Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 22 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 ( ͡° ͜ʖ ͡°) Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 22 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 Ale carbonara z pancettą dziś wjechała Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 339 Opublikowano 23 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2017 W ten weekend pięknie obrodziły rydze więc na tapecie wszystko z nimi: smażone, panierowane, marynowane, sałatka z marchewką. W ogóle ten tydzień jest mega obfity w grzyby, ludzie ledwo kosze unoszą pod ciężarem :) Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 269 Opublikowano 23 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2017 Mialem dzisiaj jechac i ku.rwa pada deszcz caly dzien ;( Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 290 Opublikowano 23 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2017 U mnie też pada.Zjadłem na obiad fasolkę po bretońsku, taką swojską, ale kobita dodała chili (były ostatnio na promo w kerfiucie i wzięło się sporo).Fajnie piecze, fajnie też się pierdzi ciepłymi bąkami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 25 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 Znowu zrobiliśmy wczoraj spaghetti z wołowym ragu. Słodki jeżu jak to smakuje A przedwczoraj kluski śląskie z sosem z leśnych grzybów - zebrane w zeszłym roku, ale wczoraj wjechała nowa partia prosto z niemieckiego lasu Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 25 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 A ostatnio Magda Gessler proponowała kluski śląskie z pesto. Muszę spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza
assassine 1 724 Opublikowano 26 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 Z pesto to gnocchi + śmietanka + pomidory z puchy. Jezujakiedobre Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 535 Opublikowano 26 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 (edytowane) Tak ciężki sos jak ragu walić na spaghetti, ogur zdegustowan. I jeszcze to "wołowe ragu", wołowe, brzmi jakby ktoś robił ragu z jednego mięsa jak bezdomni na Ukrainie mdr. A to może być takie dobre danie... Edytowane 27 Września 2017 przez ogqozo Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 26 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 chyba żartujesz jarek Cytuj Odnośnik do komentarza
assassine 1 724 Opublikowano 27 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Przypomniały mi się te rzygi z makaronem, które jarek tu kiedyś wklejał i już nawet nie mam nic do dodania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 27 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 ojezus, makaron obrażajo Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 27 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Dobrze, że nie kabaret z yt bo dopiero by była afera :o Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 27 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 nie wiem, nie lubię kabaretów, ale jeśli bijesz do tego, że z kilkanaście miesięcy temu napisałem gdzieś, że GF Darwin to lepszy kanał niż daniemagical to masz nieźle strutą psychę zią pewnie od tego paskudnego makaronu Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.