Skocz do zawartości

Co ostatnio jadłeś/piłeś?


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Większość paczkowanym orzechów, pistacji, czy ziaren słonecznika jest już przegnita, albo spleśniała, a przed pakowaniem oczyszczona. Ostatnio czytałem, że 50-60% słonecznika u nas na rynku była wcześniej spleśniała. Jem codziennie, ale pewnie trafiam na te 40%.

Opublikowano

Z lidla spoko ale nie te luzem z wielkiego wora tylko w 0,5g paczuchach. Zapomnialem nazwy ale leza z innymi bakaliami. Jest tez wersja bez soli ale nie w lidlu, kupilem kiedy na placu i nawet taniej niz w sklepie.

 

hmm, zawsze były, wycofali?

 

16124133_366460510392430_801993684635405

 

i tak, te pistacje z lidla najlepsze :wub:

Opublikowano

W lecie jezdze na wielki plac warzywny i tam kupuje 20 wielkich talerzy słoneczników i mam na 3 dni.

 

To chyba jak przez 72h nic nie robisz poza dlubaniem. A i tak watpie czy wtedy oje.biesz chocby polowe z tego.

Opublikowano (edytowane)

W stokrotkach są pistacje bodajże 14zł za 200g. tych nie bierzemy, straszne gów,no. nie ma co na tym oszczędzać.

 

a pistacje kocham, tak jak michaelis - nie spocznę, do póki całe nie zejdą. mogę mieć już popalone palce i język od soli, nie szkodzi. wszystko musi być zjedzone.

Edytowane przez ragus
Opublikowano (edytowane)

 

W lecie jezdze na wielki plac warzywny i tam kupuje 20 wielkich talerzy słoneczników i mam na 3 dni.

 

To chyba jak przez 72h nic nie robisz poza dlubaniem. A i tak watpie czy wtedy oje.biesz chocby polowe z tego.

 

 

jeden duży słonecznik mam na max 2 godziny aż mnie ręce bolą, to duże uzależnienie ale nie groźne bo słonecznik zdrowy. 3 dni ale mam pomocnika w postaci swojej panny, ona też umie się przyssać, jakbym sam jadł to myślę że tydzień albo i mniej

Edytowane przez PlastikowySmalec
Opublikowano

Nienawidze łuskać słonecznika więc nigdy nie jem, ale orzechy? Pistacje, brazyliskie, nerkowce? Jadłbym tonami. Jeszcze zaje.biste są takie orzechy w surowej czekoladzie 

 

orzechy-brazylijskie-w-surowej-czekoladz

 

ale nie dla biedaków bo taka paczka koło 10zł - 70g

Opublikowano (edytowane)

robisz specjalny sos?

Bo u nas to jest co tydzien, ale nachosy BQQ, plus sos, plus nachosy, plus sos i  na to kupa sera.

Edytowane przez milan
Opublikowano

Sos ino do maczania, mam patent sos Develey relish jalapeño zmieszany z ketchupem i passatą, a do naczosów ostrą paprykę marynowaną, fasolę i kukurydzę. Ty jak ten sos dajesz?

Opublikowano

Na pewno  zawsze na liscie zakupów mam:

- pomidory w puszce

- sos chili tao tao

- jalapenos w w słoiczku

 

Reszta to sekrety żony, ale z 15-20 minut gotowania sosu  jest.Problem w tym że to jest tak  pyszne ze całość znika w pierwszych 15 minutach filmu ;D

 

No i  ważne są nachosy bbq, my  używamy albo tych z Piotra i  Pawła w duzej pace, albo dwie paczki  tych lidlowskich.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...