Skocz do zawartości

Co ostatnio jadłeś/piłeś?


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Fasolka po bretońsku oszamana przed robotą. Oj będą "atomice" lecieć w pracy ale co mi tam, dość przewiewnie jest :)

Opublikowano

Beka, bo jak jestem człowiekiem mocno pierdzącym tak po fasolce nie daję nic, ostatnio od mamy dostałem to dni wsuwałem i zero dolegliwości gazowych. 

 

Dzisiaj ryż brązowy, fasolka zielona i krewety BBQ. Krewetki z Biedry dają radę, dobra cena, a dobrze smakują. Byle nie koktajlowe, bo to kibel.

  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Rolada śląska z boczkiem, cebulką i ogórkiem kiszonym, do tego kluski śląskie z sosem i surówka z czerwonej kapusty :banderas::obama: Wspaniały podkład przed dzisiejszą fiestą!

Opublikowano

coulommiers.png

 

Taki ser dostalem z francji. Nie wiem czy to jakas wysoka polka czy ichni Turek ale o kur.wa jaka jakosc. Normalnie po jednym kawalku polskich plesniakow czuje jakbym mial caly nos i gardlo w zarodnikach i nie daje rady zjesc wiecej. Tego za pierwszym razem oje.balem 1/4 i tylko lekki posmak plesni byl wyczuwalny przy jedzeniu. #polskikapitalyao

Opublikowano
22 godziny temu, Mejm napisał:

 

 

Taki ser dostalem z francji. Nie wiem czy to jakas wysoka polka czy ichni Turek ale o kur.wa jaka jakosc. Normalnie po jednym kawalku polskich plesniakow czuje jakbym mial caly nos i gardlo w zarodnikach i nie daje rady zjesc wiecej. Tego za pierwszym razem oje.balem 1/4 i tylko lekki posmak plesni byl wyczuwalny przy jedzeniu. #polskikapitalyao

Taka wyższa średnia, ale we Francji, ani chyba nawet w Niemczech raczej w ogóle nie ma czegoś podobnego w smaku do naszego Turka.
Tyle że większość jednak jest intensywna. Z takich o delikatnym smaku, spoko są wszelkie Brique i Pave, w formie płaskiej kostki.
Jeden z ciekawszych pleśniowych serów, jakie można dostać w Polsce w marketach, to ten niżej, na francuskim tygodniu w lidlu. Hint to lait cru (surowe mleko) w składzie. Na francuskim tygodniu lidl w ogóle ma raczej spoko sery, między innymi Munster (tyle że zwykle z kminkiem :sick:) i Tomme de Savoie są jeszcze godne polecenia 

Spoiler

fot.jpg

 

  • Plusik 1
Opublikowano

A ile tu jest węgli? z 300g ryżu plus troche owsianki. Bez przesady. 

Opublikowano

Mój organizm reaguje na czyste jedzenie, i już makrosy aż tak ważne nie są. Spasłem się bo pizza, cola, ciastka, drożdżówki i energtyki wchodziły często więcej jak normalne posiłki.

A ile tu jest węgli? z 300g ryżu plus troche owsianki. Bez przesady. 

Dokldnie 300g ryżu i 60g owsianki z kilkoma rodzynkami.Na podobnym jedzeniu od 1 stycznia do połowy maja 2016 zrobiłem -10kg

 

 

 

Opublikowano
32 minuty temu, Rozi napisał:

Ale to zdjęcie mogłeś sobie darować.

Popatrz raz jeszcze na jego zdjecie, potem na jego avatar, potem na zdjecie i jeszcze raz na avatar. I zastanow sie nad tym co napisales mlody czlowieku.

Opublikowano

Możesz wrzucać do Spartakusa, ale nie do działu z jedzeniem, dzięki!

 

 

Opublikowano

Grzanki z pastą z awokado, łososiem, na to papryka, szczypiorek i pomidorki koktajlowe. 

A na obiad dorsz z surówką z kiszonej kapusty i pieczone ziemniaki.

 

 

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...