Skocz do zawartości

Co ostatnio jadłeś/piłeś?


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jadlem jakas z zabki ale nie pamietam jaka, na pewno nie tarczynski czy inny sokolow. Jak 4zl w lidlu to sprobuje ale cena mocno dziwna.

Opublikowano

w PiPie np. A co do tej z Lidla, to pierdzielicie jak potłuczeni, że jest gówniana, no ale jak ktoś używa szafranu to mielonych i schabowych, bo inaczej to by się utożsamiał z klasą niższą, to beka.

 

Kaszanka na ciepło z cebulką, musztardą i razowym pieczywkiem.

  • Plusik 1
Opublikowano

Nie że jest gów.niana, ale jest twarda, jak opona niektóre kawałki. Nie ma to nic wspólnego z używaniem szafranu do mielonych :sir:

 

 

A ja dziś domową pasztetową z chlebem orkiszowym i ogórkiem kiszonym :banderas:

Opublikowano

Ostatnio jadłem 2 ciekawe wariacje burgerów. Pierwszy to z ananasem i kandyzowaną cebulką, bardzo dobry, fajne połączenie. Drugi to meksykański, z nachosami, guacamole, kandyzowaną cebulą i kukurydzą, no chyba najlepszy jakiego jadłem, mega sprawa. Obydwa w Śródmieściu w Gdyni, polecam lokal, bo burgery zacne, cenowo spoko, a porcje spore.

Opublikowano

Falafela jadłem w libańskiej knajpie w Kato. No nawet spoko te kotleciki, w picie zawinięte były z warzywami (ogórek, marynowana rzepa, pomidor, pietruszka, rzodkiewka) i polane tahini. Ciekawy smak, ale żeby to jeść non stop, to e e, no, nein, niet. Brakowało mi w tym baraninki jakiejś, albo kurczaczka, mmmm.

 

Jak wspaniale jeść mięso!

Opublikowano

Nie widzę tu tematu o konserwach, więc mogę powiedzieć że od około 3 miesięcy nie mogę się oprzeć filetom z makreli w słodkim sosie barbeque z Graala. Jak dla mnie przełom w konserwach rybnych, idealnie się ten sos wpasowuje ;)

Opublikowano

Czy, w przeciwieństwie do wszystkich innych konserw z Graala, ta makrela nie je.bie rybą jakby jeść zepsute od tygodnia mięso? 

 

Z rybnych szanuję tylko Rio Mare. 

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Byłem w pobliskiej knajpie serwującej m. in. sushi. No to zamówiłem sobie jakiś zestaw. Moim głównym czynnikiem decydującym było ratio ilość do ceny, więc wziąłem najkorzystniejsze i co nie jest specjalnie dziwne, było vege xd. A może cała knajpa była wegańska? Tutaj to nie jest niezwykłe specjalnie. Trochę w domu się zdziwiłem jak rozpakowałem to sobie, ale co tam, dobre było. Z jakimiśtam grzybami to smakowało w sumie jak ryba, avocado nie jestem wielkim fanem, jeszcze ze dwa nigiri z czymś czego nazwać nawet nie umiem, ale też było dobre.

Opublikowano (edytowane)

Zjadłem wczoraj na kolację makaron z tuńczykiem, oliwą, czosnkiem niedźwiedzim i bazylią. Tuńczyk Calvo to jest sztos, tuna master race, kosztuje 9 zł, ale w porównaniu do takiego za 5-6 zł to niebo, a ziemia.

Edytowane przez krupek
Opublikowano

I tak Rio Mare >>>> Calvo. Ale Calvo >>>> wszystkie inne tuńczyki >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Graal. 

 

A ja oyebaem żurek gryczany, taki pomysł dla bezglutenowców. Kupiony w Kaufim za 3.50, no i całkiem znośny. 

Opublikowano
21 godzin temu, raven_raven napisał:

Byłem w pobliskiej knajpie serwującej m. in. sushi. No to zamówiłem sobie jakiś zestaw. Moim głównym czynnikiem decydującym było ratio ilość do ceny, więc wziąłem najkorzystniejsze i co nie jest specjalnie dziwne, było vege xd. A może cała knajpa była wegańska? Tutaj to nie jest niezwykłe specjalnie. Trochę w domu się zdziwiłem jak rozpakowałem to sobie, ale co tam, dobre było. Z jakimiśtam grzybami to smakowało w sumie jak ryba, avocado nie jestem wielkim fanem, jeszcze ze dwa nigiri z czymś czego nazwać nawet nie umiem, ale też było dobre.

Ale zyebałeś, cena do ilości to pewnie jakie vege maki, czyli jakbys wział z lodziarni wafelek.

Jak idziesz do sushi to porzuc worek  cebuli przed drzwiami, i  jak sie nie znaszto popros o polecenie zestawu startera lepiej.

Nie obrażaj się.

Opublikowano

Nie no, przecież chyba wydźwięk całego mojego posta był taki, że zje,bałem próbując obliczyć jak największą cebulę? Czemu miałbym się obrażać, skoro ja sam to przyznałem? Ostatecznie nie było takie złe, więc nie wyszło najgorzej tak czy siak. Nie, nie znam się na sushi.

Opublikowano

Napisałem asekuracyjnie, nastepnym rzem poradź się forumka, spytaj  kelnerki, albo po prostu weź mały  zestaw ale z roznymi elementami by  sprobowac tunczyka, tykwy, łososia, kraba, itd.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...