Okie from Muskogee 2 849 Opublikowano 19 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 (edytowane) Ja tam nie wiem, nie znam się. Jak mam ochotę na banana to idę i jem banana, a nie banana, który wygląda jak hamburger. Edytowane 19 Marca 2018 przez Okie from Muskogee Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 19 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Podejrzewam, że większość wege zamienników wymyślili ludzie, którzy nie jedzą mięsa wedle jakiejś tam swojej ideologii, ale jednak mają ochotę na tatar, lasagne, czy jakieś kotlety. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 19 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 35 minut temu, Okie from Muskogee napisał: Problem z tym macie wy Nie. To ty się pieklisz jak małe dziecko i tupiesz nóżkami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Okie from Muskogee 2 849 Opublikowano 19 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Nie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 19 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 15 minut temu, Rudiok napisał: ciężko jest wytłumaczyć czemu weganie dążą do kopiowania (w formie i nazwie) produktów mięsnych Czemu ciężko? Lubiłem smak mięsa więc różne fake meaty są dla mnie spoko. 5 minut temu, Okie from Muskogee napisał: Nie. Tak. A kysz Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 343 Opublikowano 19 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Nie no kumam, że ktoś mógł lubić mięso, a teraz go nie może jeść i chce sobie zjeść coś a'la schabowy. Tylko, że czemu w drugą stronę to nie działa? Lubiłem jabłka, teraz nie mogę ich jeść, ale nie robię sobie kiełbasy o smaku jabłka żeby się lepiej czuć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 19 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 A niby dlaczego ktoś mógłby nie jeść jabłek? Właśnie chyba o to w tym chodzi, że w drugą stronę to nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek Opublikowano 19 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 nazwy są ważne. Mleko kokosowe też hejtujemy? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 343 Opublikowano 19 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Owoce mają więcej alergenów niż mięso. Pomijam kwestie ideologiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 19 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 36 minut temu, _Be_ napisał: O kurde, zamiast ze skwarkami, to z jabłkami. Tego jeszcze nie grali Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 19 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 9 minut temu, Rudiok napisał: Nie no kumam, że ktoś mógł lubić mięso, a teraz go nie może jeść Może ale nie chce czego tutaj nie rozumiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza
Okie from Muskogee 2 849 Opublikowano 19 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 No nie chce, bo do wyboru ma smalec i kupę z warzyw, która ma podobnie smakować, to woli to drugie no. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 19 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 I tak o to od bólu dupy o wygodne nazewnictwo wege dania przeszliśmy do sensu ideologii weganizmu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 295 Opublikowano 19 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 To chyba naturalne że człowiek lubi sobie pojeść mięsko, nie walcz z tym blubi i zjedz sobie trochę pysznego bekonu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Okie from Muskogee 2 849 Opublikowano 19 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Nie o wygodne, tylko o niezgodne z rzeczywistością i zawierające błąd logiczny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 19 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 7 minut temu, Okie from Muskogee napisał: No nie chce, bo do wyboru ma smalec i kupę z warzyw, która ma podobnie smakować, to woli to drugie no. No ale mówimy o ludziach, którzy nie jedzą mięsa z swojego wyboru i nie chcą tego robić a mimo to chcą zjeść coś co imituje mięsne potrawy. To jest serio proste jak je.banie. 3 minuty temu, Okie from Muskogee napisał: Nie o wygodne, tylko o niezgodne z rzeczywistością i zawierające błąd logiczny. Nie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Okie from Muskogee 2 849 Opublikowano 19 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 No ja wiem, że to jest proste. Tylko, że mówimy o tym, że to co najmniej dziwne. Mi się wydaje, że gdybym ze względów ideologicznych NIE JADŁ mięsa, to TYM BARDZIEJ nie chciałbym aby moje posiłki je przypominały. To chyba tez jest proste. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 19 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 kotlet według słownika języka polskiego PWN, to „bite, mielone lub siekane mięso, czasami także jajka, ziemniaki, soja itp., odpowiednio uformowane, smażone na tłuszczu”. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 19 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 1 minutę temu, Okie from Muskogee napisał: No ja wiem, że to jest proste. Tylko, że mówimy o tym, że to co najmniej dziwne. Mi się wydaje, że gdybym ze względów ideologicznych NIE JADŁ mięsa, to TYM BARDZIEJ nie chciałbym aby moje posiłki je przypominały. To chyba tez jest proste. Nie rozumiesz ani nazewnictwa, ani ideologii. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Okie from Muskogee 2 849 Opublikowano 19 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 (edytowane) Ja nic nie mówiłem o kotletach. No wybacz krupek, nazewnictwo akurat rozumiem. A jeśli ideologia polega na tym, że nie jem mięsa z przekonania, że biedne zwierzątka itd. itp., to sobie zrobię danie z warzyw, które przypomina danie z tych zwierzątek, no to racja, nie rozumiem. I w takim razie chyba nie chcę, bo może być niebezpieczne. Edytowane 19 Marca 2018 przez Okie from Muskogee Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 343 Opublikowano 19 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 5 minut temu, Okie from Muskogee napisał: No ja wiem, że to jest proste. Tylko, że mówimy o tym, że to co najmniej dziwne. Mi się wydaje, że gdybym ze względów ideologicznych NIE JADŁ mięsa, to TYM BARDZIEJ nie chciałbym aby moje posiłki je przypominały. To chyba tez jest proste. O właśnie idealnie podsumowane. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 19 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 20 minut temu, Okie from Muskogee napisał: No ja wiem, że to jest proste. Tylko, że mówimy o tym, że to co najmniej dziwne. Mi się wydaje, że gdybym ze względów ideologicznych NIE JADŁ mięsa, to TYM BARDZIEJ nie chciałbym aby moje posiłki je przypominały. To chyba tez jest proste. No to, że tobie się wydaje dziwne nie oznacza, że to jest dziwne. Nie jem mięsa bo nie uważam tego za moralnie w porządku. Lubię kolety z świni czy mielone ale ich nie jem nadążasz? Nie zjem mięsa z psa, kota czy konia ale coś co udaje kiełbase bardzo chętnie bo wiem że nie jest z mięsa tylko z ziarnek soi. Tyle. 13 minut temu, Rudiok napisał: O właśnie idealnie podsumowane. Dlaczego niby? Są ludzie, którzy nie jedzą mięsa bo nie lubią, są ludzie, którzy nie jedzą z tysiąca innych powodów. Like srsly mamy 2018 rok a tutaj trzeba nadal takie oczywistości pisać? Czuje się jakbyście zareinkarnowali yano. Drobiowe kabanosy, szynka z indyka, tatar z łososia wszystko ok, ale nagle gdy coś nie jest z mięsa to ludziom odpierdala. Cytuj Odnośnik do komentarza
Okie from Muskogee 2 849 Opublikowano 19 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Właśnie, mamy 2018 rok. Zapomniałem, że dzisiaj wiele rzeczy jest zwyczajnie modnych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Metoda 1 325 Opublikowano 19 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 (edytowane) Właśnie se zjadłem mieszankę warzyw na patelnie ze słonecznikiem. Dodałem do tego razowy makaron i trochę sirachy, żeby poodostrzyć i nawet spoko. Dobry podkład na jakiś konkret za jakąś godzinkę dwie w postaci dobrej kiełby. Edit: SIRARCHA Edytowane 19 Marca 2018 przez Metoda Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 19 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 7 minut temu, Okie from Muskogee napisał: Właśnie, mamy 2018 rok. Zapomniałem, że dzisiaj wiele rzeczy jest zwyczajnie modnych. Co nie? Dlatego od 7 lat nie jem mięsa bo moda Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi