Skocz do zawartości

Co ostatnio jadłeś/piłeś?

Featured Replies

Opublikowano

kuchnia indyjska > sushi > meksikana > włoska > babci

  • Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Wyświetleń 415,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

  • A ja zacznę od klasyka czyli bulionu który ostatnio robię w sporych ilościach by wstawić zawekowane do lodówki i co jakiś czas wyciągam i na szybko mieszam z czymś    Przygoda zaczyna się od

  • Ostatnie dwa miechy u mnie to pare tripow w tym Nowy Jork, Barcelona i Londyn takze wrzucam troche dobrego      Bajgle w NYC to kosmos, ten akurat z Russ & Daughters, chyba najlepszy. Se

  • Dawno nie dawałem fotek jedzenia więc przygotujcie się na większą ilość zdjęć    Od ponad 2 miesięcy szaleje z panini w rożnych wersjach         

Opublikowano
8 godzin temu, MaZZeo napisał:

curry house na Bielanach?

Basmati na Targówku. Sam zapach indyjskich przypraw po wejściu do lokalu był niesamowity. 

 

curry house jadłeś, polecasz? Brałem pod uwagę ten lokal, ale nie miałem czasu wjeżdżać dalej w stolicę i szukałem czegoś z brzegu.  

Opublikowano

Nie jestem znawcą indyjskiej kuchni ale mi bardzo smakowało. Podawane w takiej formie, dlatego jak wrzuciłeś zdjęcie to myślałem że tam byłeś.

 

Mango lassi oczywiście prima sort :lapka: 

Opublikowano

to był mój pierwszy kontakt z kuchnią indyjską(nie licząc kurczaka po indyjsku u chińczyka za 11 zł :sapek:) więc też znawcą nie jestem i nie mam do czego porównywać. Wiem tyle, że było zaje.biste. Będę miał jakiś punkt odniesienia testując inne knajpy. 

 

w Indiach za dwie takie porcje w lokalnej knajpie(budzie?) rachunek nie przekroczyłby 20 zł. Oj wybrałbym się tam na wakacje. 

Opublikowano

Jakby ktoś był w Trójmieście, to Tandoor House w Sopocie oferuje dobrą kuchnię indyjską.

Opublikowano

Gdzie mozna zjeśc coś dobrego w Białymstoku ? Jakaś chińska, indyjska, tajska knajpka jest ? Ostatnio mam chęć popróbować coś innego.

Opublikowano

Z orientalnych kojarzę jedynie Tanoshii, bardzo dobre japońskie papu. Koniecznie odwiedź Tratorrie Czarną Owcę i Sztukę Mięsa. No i być w Białymstoku i nie zjeść serniczków na Rynku w barze Społem Podlasie to faux pas. 

 

Edit: W Sztuce Mięsa do menu wszedł dziś chips z wieprzowej skóry. Dla tych co nie znają tematu:

 

 

 

Edytowane przez Rudiok

Opublikowano

Na obiad zrobiłem sobie kotleta de volaile z masłem i koperkiem. Dodatkowo surówka z sałaty lodowej, oliwek, papryki, ogórka, cebuli polaną oliwą z oliwek, oraz ziemniaki.

Opublikowano
24 minuty temu, Solderowy123 napisał:

Na obiad zrobiłem sobie kotleta de volaile z masłem i koperkiem. Dodatkowo surówka z sałaty lodowej, oliwek, papryki, ogórka, cebuli polaną oliwą z oliwek, oraz ziemniaki.

Brzmi przepysznie. 

Opublikowano

Jak mówiłem tak zrobiłem. 

 

20180419_201954_1008x756.jpg

 

 

:banderas:

Opublikowano

Ale będzie w nocy wiało!

Opublikowano

Foto podobne jakich wiele na fanpageu "Obiadowe Grażyny" xD

 

Ale ojebałby kiełbę na cebulce.

Opublikowano

Na noc obowiązkowo oczywiście Espumisan. Szanujmy rodzinę. 

Opublikowano

Ramen w MIKOYA na Krysiewicza w Poznaniu. Te pierwsze dwa co są na początku karty, czyli bliżej jest Buta-Uma a dalej Toro-Shiro. Ch,uj wie co to znaczy. Ten drugi bardzo rosołowy, ten pierwszy wołowy.

 

4b032a1ac906042aa714ca356546d7f7.jpg

 

Dobre, dobre, acz du,py nie urwało tak bardzo jak tego oczekiwałem. Ten co ostatnio jadłem w Berlinie był pyszny, acz ostry jak sam sk,urwesyn. Może to ta ostrość mi podpasowała i dlatego dzisiaj nie jestem aż tak zachwycony? Te dzisiaj były łagodne. Bo tak obiektywnie to ten dzisiejszy chyba też pyszny i wiele osób chwali ten lokal.

 

Opublikowano

A ja sobie swojski boczek usmażyłem na patelni. Pokroiłem na cienkie plastry, wysmażyłem i położyłem na ręcznik papierowy do wyschnięcia.
Rodzice laski dali trochę swojskiego mięsa, ale z tym boczkiem to przesada. Połowa boczku to słonina :/ którą w sumie wywaliłem.
Fajnie takie swojskie zapasy żeśmy nabrali ostatnio, bo poza wszelkiego rodzaju mięchem, mamy też przetwory: ogórki, grzyby, papryki, jakieś soki, kompoty, a nawet koncentrat pomidorowy, swojski oczywiście.

Opublikowano

Food trucki na wieś przyjechały to można było coś innego niż burger/ryba zjeść. Wczoraj pastrami siadło, dzisiaj pierożki dim sum i zaraz jeszcze po bułeczkje bao :banderas: 

Opublikowano

Obiadek u babci :usmiech:

fb0ef50e5164661300a274f91cb7e042.jpg

Pyry, klopsy i mizeria. Boże jakie to było pyszne, żaden kebs u turasa i chińczyk nie zastąpią pożywnego obiadku u babuni. Tak, zgadliście, mizeria słodzona i nawet nie próbujcie polemizować, że to nie jest nadmizeria.

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

Po obiedzie ciasteczka, oczywiście? Jak to u babci.

Opublikowano

Śledzie z grilla po raz pierwszy. Trochę się rozwaliły i mają sporo ości, ale dobre to, taka makrela dla ubogich. 

Opublikowano

Jadłem raz smażoną makrelę i smażonego śledzia i jakoś mi te ryby nie podchodzą w takiej formie. A śledzie w oleju, albo wędzoną makrelę bardzo lubię. Brakuje mi przy domu jakiegoś dobrego sklepu rybnego.

Opublikowano

@raven_raven

 

Słodka mizeria ty chory poje.bie? Oddawaj plusa.

8 minut temu, krupek napisał:

Jadłem raz smażoną makrelę i smażonego śledzia i jakoś mi te ryby nie podchodzą w takiej formie. A śledzie w oleju, albo wędzoną makrelę bardzo lubię. Brakuje mi przy domu jakiegoś dobrego sklepu rybnego.

<krupek> blisko morza mieszkasz to sobie złów </krupek> 

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

Ostatnio przeglądający 0

  • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.