Skocz do zawartości

Co ostatnio jadłeś/piłeś?

Featured Replies

Opublikowano

Gotowane, z masłem i parmezanem / pecorino, sól i pieprz- GOTY. 

 

 

  • Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Wyświetleń 415,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

  • A ja zacznę od klasyka czyli bulionu który ostatnio robię w sporych ilościach by wstawić zawekowane do lodówki i co jakiś czas wyciągam i na szybko mieszam z czymś    Przygoda zaczyna się od

  • Ostatnie dwa miechy u mnie to pare tripow w tym Nowy Jork, Barcelona i Londyn takze wrzucam troche dobrego      Bajgle w NYC to kosmos, ten akurat z Russ & Daughters, chyba najlepszy. Se

  • Dawno nie dawałem fotek jedzenia więc przygotujcie się na większą ilość zdjęć    Od ponad 2 miesięcy szaleje z panini w rożnych wersjach         

Opublikowano

Dzisiaj sam w domu, to pora na: Khao Khluk Gapi - tajski smażony ryż z pastą krewetkową - podawany z karmelizowanym w cukrze palmowym boczkiem, limonką i zielonym mango (ale to nie na polskie warunki, więc  poleciała  marchewka skropiona limonką).

Danie jest świetnie - ale na pierwszy kontakt z kuchnią tajską bym nie polecał (pasta krewetkowa to dość specyficzny składnik).

Opublikowano

Kiedyś coś wstawię. Może jak zrobię w przyszłości dolsot-bibimbapa  (ale muszę kupić nową miskę do niego, bo w zeszłym roku pękła mi) albo inne ładnie prezentujące się danie :v

Opublikowano

A ja dzisiaj zrobiłem se krokiety i zjadłem z barszczem instant. Miałem farsz od "teściów" w zamrażalce, no i wypadało go w końcu zużyć.

Najpierw zrobiłem naleśniki, potem dałem farsz, a potem w jajku i bułce obtoczyłem.

W tym czasie zagotowałem wodę na barszcz instant firmy Amino. Całkiem dobre żarło wyszło.

Opublikowano

Ale że Amino? :/ grzybi, weź prawilnego Knorra jak na Polaka przystało

 

PS Ja o(pipi)aem truskawki z cukrem i sosem balsamicznym, mniam 

Opublikowano

Ten winiarowy barszczyk to jedna z nielicznych rzeczy z paczki, które kopią mi dupsko. Ale i tak zawsze daję gratis trochę kostki rosołowej, pieprzu i majeranku.

Opublikowano

Papryczki z serem z Kauflanda. 

Ej, każdy supermarket takie posiada, ale tu są najlepsze. Bo z pietruszką:)

 Jakoś zarypiście mi pasuje pietruszka do tego sera. 

Opublikowano

Cienkie wafle ryżowe z nutellą i masłem orzechowym, oh boi.

Opublikowano

ShotType1_328x328.jpg

 

Dobre to.

Opublikowano

Z cebulą i szczypiorkiem też spoko, ojciec jest fanem takich serków to mu podebrałem.

Opublikowano

nie cierpię jajek sadzonych, ale te ziemniaczki to by oje.bał nie powiem

Opublikowano

w takie upały 30 stopni jak mam u siebie dzisiaj jem żeby coś zjeść, bo raczej nie odczuwam głodu

Opublikowano
35 minut temu, maciucha napisał:

w takie upały 30 stopni jak mam u siebie dzisiaj jem żeby coś zjeść, bo raczej nie odczuwam głodu

To źle. Masa leci na łeb na szyję!

Opublikowano

Dzisiaj pierwszy raz jadlem burgera w Pasibusie (forum gdansk) i byl bardzo dobry,  lemoniada tez dobra ale frytki srednie. A czytalem tutaj narzekania ze slabe maja buly. Chyba ze co lokal to inna jakosc.

Opublikowano

A coś ciekawego z żarcia jeszcze jest w Forum Gdańsk?

 

Eee widzę, że galeriowy standard, ale jakieś Guty to nowość, wygląda spoko.

Edytowane przez krupek

Opublikowano

Je.baną zupkę chińską z 3 kawałkami kurczaka w lokalnej wietnamskiej knajpie w galerii handlowej. Zalali makaron z vifona wrzątkiem, dodali 3 kawałki kurczaka, 4 fasole i 2 kostki marchewki i voila! makaron po wietnamsku za jedyne 15 zł. Dawno mnie tak w chu.ja nikt nie zrobił na żarciu.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

Ostatnio przeglądający 0

  • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.