Rudiok 3 371 Opublikowano 2 października 2018 Opublikowano 2 października 2018 Loukum zwane też rachatłukum. Najlepsze te z różą i pistacją W Krk jest świetny sklep z ciapatymi produktami, koło Kleparza, dużo można tam tego dostać. Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 14 października 2018 Opublikowano 14 października 2018 Ja w tamtym tygodniu wybrałem się z żoną do Lwowa z racji 10 rocznicy ślubu. Z racji dobrych cen postanowiliśmy trochę popróbować i nie trzymać się za portfel. Spróbowałem ostrygi niestety mogłem zostać w błogiej nieświadomości jak to może smakować. Co niektóre stoliki zamawiali nawet po 20 sztuk ja na szczęście zamówiłem jedną. Potem juz było lepiej bo krewetki czy inne owoce morza uwielbiam. Kolejnym przystankiem była restauracja ze stekami do wyboru wiele rodzajów jak i jagnięciny itp. Kelner przynoszący do stolika mięsiwo proponuję jego pokrojenie, nasz miał pół kilo :-). Tam na zdjęciu za szybą są kawały mięsa na duże imprezy gdzie sobie wybieramy i kucharz przygotuje.Następny byl tak zwany Arsenał gdzie podaje się żeberka. Cóż to była za uczta choć pierwsze byliśmy w szoku bo byliśmy tam po 20 ludzi przed wejściem może 50 i dziewczyna zapisuje flamastrem nazwisko i z megafonu wyczytuje . Żeberka są smażone na okrągłych obrotowych wielkich grilach opalanych drzewem do tego pyszne kraftowe piwo. Aha kto przyjdzie w krawacie to się go pozbywa 5 2 Cytuj
keyzee 86 Opublikowano 14 października 2018 Opublikowano 14 października 2018 Ale ten paleciak to mistrzostwo Cytuj
Mejm 15 319 Opublikowano 25 października 2018 Opublikowano 25 października 2018 Buleczke Bao z kimczi, bekonem, orzeszkami i zielenina. Nie wygladala jak ci.pka ale byla smaczna. Umami nie potrafie rozpoznawac wiec nie wiem czy bylo, ale chyba tak bo od tego wziela nazwe knajpa. Cytuj
Solderowy123 43 Opublikowano 26 października 2018 Opublikowano 26 października 2018 (edytowane) Dziś zrobiłem sobie prosty obiad - duszoną łopatkę wieprzową w sosie grzybowym, z lanymi kluskami i surówką z kapusty pekińskiej. Edytowane 26 października 2018 przez Solderowy123 Cytuj
schabek 5 334 Opublikowano 11 listopada 2018 Opublikowano 11 listopada 2018 Sw marcin > niepodleglosc. Jak co roku moj ojciec zamienia sie w cukiernika i robi rogale. Jak chcecie wiedziec jak smakuja jeszcze cieple rogale swietomarcinskie wlasnej roboty to przypomnijcie sobie najlepsza slodycz jaka jedliscie w zyciu i wyobrazcie sobie ze to jest 10x lepsze 4 Cytuj
Mejm 15 319 Opublikowano 11 listopada 2018 Opublikowano 11 listopada 2018 A dasz rade od ojca wydebic przepis? Cytuj
Rudiok 3 371 Opublikowano 11 listopada 2018 Opublikowano 11 listopada 2018 Też jestem ciekaw z jakiego ciasta robi. Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 25 listopada 2018 Opublikowano 25 listopada 2018 babeczkarnie mi otworzyli pod domem pare miesięcy temu, wez tu diete trzymaj Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 25 listopada 2018 Opublikowano 25 listopada 2018 Co to za miejscówka? Cytuj
grzybiarz 10 301 Opublikowano 25 listopada 2018 Opublikowano 25 listopada 2018 I to z takim słoikiem Ci dają i masz go odnieść, czy wliczone w cenę? Bo reszta widzę na wynos, a to? @schabek jesteś z Poznania? Co z tym przepisem? Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 25 listopada 2018 Opublikowano 25 listopada 2018 Będę wdzięczny za podanie nazwy lokalu, w którym podają takie smakowite babeczki. Może tak będzie bardziej zrozumiale xd Cytuj
schabek 5 334 Opublikowano 25 listopada 2018 Opublikowano 25 listopada 2018 2 godziny temu, grzybiarz napisał: I to z takim słoikiem Ci dają i masz go odnieść, czy wliczone w cenę? Bo reszta widzę na wynos, a to? @schabek jesteś z Poznania? Co z tym przepisem? No ogolnie jest sprawa tego typu ze pytalem sie ojca o przepis i mowi ze wzial go z glosu wielkopolskiego i to bylo ladnych pare lat temu. No i teraz od paru lat robi te rogale juz z glowy wiec musialby mi dyktowac przepis a ja musialbym wklepywac i szczerze mowiac to mi sie nie chce xD jakby mial gdzies to spisane to bym zrobil fotke i wstawil 1 1 Cytuj
REZOK 1 020 Opublikowano 25 listopada 2018 Opublikowano 25 listopada 2018 Nie bądź taki, plusiki czekają Cytuj
grzybiarz 10 301 Opublikowano 25 listopada 2018 Opublikowano 25 listopada 2018 Tyle roboty, a pewnie z przepisu skorzysta tylko jedna osoba:) Cytuj
Rudiok 3 371 Opublikowano 25 listopada 2018 Opublikowano 25 listopada 2018 Ej nie doceniasz nas. Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 26 listopada 2018 Opublikowano 26 listopada 2018 12 godzin temu, krupek napisał: Będę wdzięczny za podanie nazwy lokalu, w którym podają takie smakowite babeczki. Może tak będzie bardziej zrozumiale xd https://www.facebook.com/babeczkarniacookann/ 1 Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 26 listopada 2018 Opublikowano 26 listopada 2018 Zrobiłem wczoraj swoje pierwsze poważniejsze ciasto. Chciałem coś, co mi się nie zzakalcuje i nie wywali nad blachę. Padło na tofurnik waniliowo-bananowy, na spodzie z płatków owsianych i kakao, na górę polewa z gorzkiej czekolady, całość słodzona miodem. Wyszło zaje.biście, choć można jeszcze dopracować, np spód zrobić z płatków owsianych i masła orzechowego, a wnętrze zrobić bardziej waniliowe, bo przez banany wyszło trochę kwaśne. Możliwe też, że to przez sok z cytryny, ale pod wpływem temp powinien stracić kwasowość. Nie mniej jednak, pyszny i pożywny deser. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 26 listopada 2018 Opublikowano 26 listopada 2018 16 godzin temu, schabek napisał: No ogolnie jest sprawa tego typu ze pytalem sie ojca o przepis i mowi ze wzial go z glosu wielkopolskiego i to bylo ladnych pare lat temu. No i teraz od paru lat robi te rogale juz z glowy wiec musialby mi dyktowac przepis a ja musialbym wklepywac i szczerze mowiac to mi sie nie chce xD jakby mial gdzies to spisane to bym zrobil fotke i wstawil dej ten przepis, chętnie bym zrobił Cytuj
Mejm 15 319 Opublikowano 26 listopada 2018 Opublikowano 26 listopada 2018 Schabek za rok nagraj starego w kuchni jak robi ciasto i opowiada o skladnikach jak maklowicz. Plusik odlozony. 1 Cytuj
schabek 5 334 Opublikowano 26 listopada 2018 Opublikowano 26 listopada 2018 Wrzuce ten przepis ale to gdzies za 2tyg jak bede u rodzicow Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.