Skocz do zawartości

Co ostatnio jadłeś/piłeś?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, Mejm napisał:

Wyszla ci raczej jajecznica. Nie zapomniales o jakis skladniku?

W weekendy słucham Gastrofazy w Antyradiu i ziomek niedawno mówił, że w niektórych częściach Włoch do Carbonary używa się tylko żółtka jaja i ewentualnie odrobiny śmietany. Zarzekają się, że to jest prawdziwa Carbonara. Trochę mnie to zdziwiło, bo zawsze byłem pewien, że ser musi być.

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Mejm napisał:

Wyszla ci raczej jajecznica. Nie zapomniales o jakis skladniku?

Ha ha. No prawie mnie rozbawiłeś ;)

@krupek ja używam 1 jajko plus 2 żółtka, czasem same żółtka, ale śmietany bym nigdy nie dał. 

Edytowane przez Rudiok
  • Plusik 3
Opublikowano (edytowane)

Carbonare uwielbiam, ale teraz zazwyczaj do jaj i sera dodaje przeróżne pesto zanim wrzucę do makaronu.

W ostatni tydzień włoski w lidlu kupiłem kilka słoiczków pesto paprykowe z bakłażanem i jakie to jest dobre kurła :banderas:

@balon steakhouseevil za(pipi)iste. Steków w życiu nażarłem się sporo, a to co u nich można zjeść to naprawdę wysoki poziom.

Edytowane przez Bartolinsky
Opublikowano
Godzinę temu, krupek napisał:

W weekendy słucham Gastrofazy w Antyradiu i ziomek niedawno mówił, że w niektórych częściach Włoch do Carbonary używa się tylko żółtka jaja i ewentualnie odrobiny śmietany. Zarzekają się, że to jest prawdziwa Carbonara. Trochę mnie to zdziwiło, bo zawsze byłem pewien, że ser musi być.

Z carbonara niestety tak jest. Nie przepadam za wloskimi knajpami, ale jak juz trafie to zamawiam tylko  carbonare. I zawsze jest inna. Jedni dadza smietane, inni nie. Inni zoltka, inni nie. Jedni boczek, drudzy podgardle, a podobno "oryginalnie" jest panczetta. Ktos wpier.doli parmezan, ktos inny nie. Ile ludzi tyle carbonar.

Opublikowano
9 godzin temu, Bartolinsky napisał:

@balon steakhouseevil za(pipi)iste. Steków w życiu nażarłem się sporo, a to co u nich można zjeść to naprawdę wysoki poziom.

Michał zrobił smaka na stejka. Jadę w weekend po treningu do Evila. Nie ma BATA.

• Lubię! 1
Opublikowano

Mało węgli, dużo białka i tłuszczu, bez soi, sporo minerałów. Fajny zamiennik mięsa do obiadu. Właśnie dziś jadłem z ziemniakami, kapustą kiszoną i szparagami. Polecam.

Opublikowano
W dniu 28.03.2019 o 09:36, krupek napisał:

O, to ja coś dla kontrastu :kaz:

022752_620.jpg

Zaje.bisty gotowiec, jadłem obie wersje, bardzo smaczny. Dostępne w Lidlu.

A to jest caly czas w sprzedazy? Wczoraj bylem w lidlu i zapomnialem kupic 

Opublikowano

Ciabatta, majonez ze srirachą i papryką, salami Milano, coppa, prosciutto cotto, prosciutto crudo, mortadela, mozarella, marynowana czerwona cebula i rzodkiewka, pomidor, pesto pietruszkowe, trochę oliwy, sól, pieprz, oregano :banderas:

Zjadłem pół i cały dzień spokój :headbanger:

LRM_EXPORT_310166744210805_20190403_1131

• Plusik 1
  • Lubię! 1
Opublikowano
2 godziny temu, krupek napisał:

Belvita soft bakes

Coś wspaniałego, idealne ciastka. Jadłem z owocami i zwykłe, z czekoladą jeszcze przede mną.

Spróbuj wielozbożowych z morelą z Biedry, marka Vitanella. Też podobne i równie dobre. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wyszturałem kartofle z sadzonymi jajkami, doprawiłem jakimiś suszonymi pomidorami z oliwkami, lubczykiem, ziołami prowansalskimi, mieszanką polskich przypraw i posypałem grana padano i o (pipi)a :banderas: 

Opublikowano
W dniu 28.03.2019 o 09:36, krupek napisał:

O, to ja coś dla kontrastu :kaz:

022752_620.jpg

Zaje.bisty gotowiec, jadłem obie wersje, bardzo smaczny. Dostępne w Lidlu.

Ojesssssuu jakie to jest dobre :banderas:

Pita, ten sztos co powyżej, ser, szparagi, jajko sadzone - sam się śmiałem do siebie jak jadłem takie dobre. 

A teraz w promo w Lidlu za 7.99.

• Plusik 1