Opublikowano 6 czerwca 20195 l W dniu 23.05.2019 o 17:15, Rudiok napisał: Ojesssssuu jakie to jest dobre Pita, ten sztos co powyżej, ser, szparagi, jajko sadzone - sam się śmiałem do siebie jak jadłem takie dobre. A teraz w promo w Lidlu za 7.99. O KURWA Jakie to jest dobre, zrobiłem "burgera" - kajzerka zgrillowana, musztarda truflowa, to cudo, ser, pomidor ketchup i remulada, ja pierniczę, cudowne to było, smak mięsa 100%.
Opublikowano 7 czerwca 20195 l Widziałem na filmiku u Macieja, chętnie spróbuję. O, nawet w Kato jest, ale 37 złotych kosztuje, nieźle. Jeśli powstałyby w końcu takie odpowiedniki mięsa, które dostarczałyby jego smaku i odpowiednich wartości, to mógłbym zrezygnować z jego jedzenia, bo czemu nie.
Opublikowano 7 czerwca 20195 l Moja znajoma będąc w stanach mówiła, ze jest nawet lepsza alternatywa dla Beyonda ale juz nie pamietam jak się nazywał no i z jej opowieści wynika, że smakuje i ma fakture 1:1 jak te mięsne.
Opublikowano 7 czerwca 20195 l Może chodziło jej o Umami Burgers. Popularne restauracje i mają spory wybór. Raz tam jadłem i odwzorowanie faktury mięcha naprawdę na plus. Tego jadłem i był za(pipi)isty
Opublikowano 7 czerwca 20195 l Beyond jest pyszny. Jadłem w Gdańsku w House of Seitan i mega dobry, jeszcze spoko sosiki i bułę mieli. No tylko cena 38 zł to trochę sporo jak na burgera. Choć z drugiej strony, to coś innego i ciekawego, więc warto.
Opublikowano 7 czerwca 20195 l 2 minuty temu, krupek napisał: House of Seitan No wlasnie, czy to mieso w b burgerze to nie jest wlasnie seitan? Czy to cos jeszcze innego?
Opublikowano 7 czerwca 20195 l Nope: Cytat Water, Pea Protein Isolate*, Expeller-Pressed Canola Oil, Refined Coconut Oil, Contains 2% or less of the following: Cellulose from Bamboo, Methylcellulose, Potato Starch, Natural Flavor, Maltodextrin, Yeast Extract, Salt, Sunflower Oil, Vegetable Glycerin, Dried Yeast, Gum Arabic, Citrus Extract (to protect quality), Ascorbic Acid (to maintain color), Beet Juice Extract (for color), Acetic Acid, Succinic Acid, Modified Food Starch, Annatto (for color).
Opublikowano 7 czerwca 20195 l Seitan jest taki o, niby dobry, ale jak go nie przyprawić to trochę jednak zawsze czuć jakby trociny i dziwny twór. Za to niedawno też jadłem w Gdańskim Falovcu i mieli vegan carbonarę. No mistrzostwo, pyszna. W Vegan Port mają za to wegańską pizzę, jadłem z salami i bardzo dobra. Od jakiegoś czasu mam fazę na takie żarcie i w Gdańsku już chyba wszystko obcykane na bieżąco. Takie mięsopodobne twory sprzedaje Bezmięsny Mięsny. Salami, albo boczek od nich bardzo ciekawe. W KFC mają się pojawić podobne opcje, w tym imitacja kurczaka na wzór Beyond.
Opublikowano 8 czerwca 20195 l jadłem ostatnio w falli wegańskie wrapy dobra cena, pyszniutkie, polecam iza małysz
Opublikowano 8 czerwca 20195 l 8 godzin temu, areka napisał: Ty już mi kur.wa poleciłeś knajpę z ramenem gdzieś tam na przymorzu. Żenada. Nie miało to nic wspólnego z ramenem. Jakaś chu.jnia. To już ja lepszy wywar ze skrzydełek z tesco robię dodając oleju sezamowego. Także uważajcie na krupka. Ch.uja się zna. Numizmat jeden. Ja polecałem Meso Ramen. Nie bez powodu, bo wszędzie zbiera maksymalne oceny i jedzenie jest tam pyszne. Polecałem wielu osobom i zawsze byli zadowoleni. Albo byłeś gdzieś indziej, albo nie znasz się na ramenie.
Opublikowano 9 czerwca 20195 l ok krupek na czarna listę jeśli chodzi o tematy jedzeniowe. Edytowane 9 czerwca 20195 l przez D.B. Cooper
Opublikowano 10 czerwca 20195 l Zaraz będzie szamanko + piwko zimne;) Edytowane 11 czerwca 20195 l przez RaiD
Opublikowano 20 czerwca 20195 l ale gładkie nogi Kurła, ale grill zarypisty, tam jest wszystko, nawet te bułki z masłem czosnkowym.
Opublikowano 20 czerwca 20195 l @Rozi Żurownia w Kato dobra Kulebele - jak kluski slunskie niezbyt lubię tak tutaj były genialne, świetny pomysł żeby zawinąć roladę w kluskę. Żurek całkiem inny niż u nas lokalnie, ale też dobry. Zapiekanka kaszanka z ziemniakami - idealny comfort food. Najmniej mi smakował śląski kebab czyli wołowina z kapustą w picie. Ale miejscówka godna polecenia, dzięki edit. Hehe autokorekta. Kopalnia lodów jedynie bo blisko a byliśmy w biegu - takie meh 6/10. Next time buks wjedzie. Edytowane 20 czerwca 20195 l przez Rudiok
Opublikowano 20 czerwca 20195 l Bułkęs, Pizza z Pieca/Vera Napoli i Burgi, must odwiedzacze. Edytowane 20 czerwca 20195 l przez Rozi
Opublikowano 26 czerwca 20195 l Absolutna TOPka polskiego kebaba z wieprzowiną. Trochę wku.rwiał brak klimy i latające muchy no ale. Tak tak, kucharz sosu nie żałował
Opublikowano 26 czerwca 20195 l Caly dzien na jednym rogaliku jesten, ale bym wciagnal taki sosik z kebsa.
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.