Gość Rozi Opublikowano 6 czerwca 2019 Opublikowano 6 czerwca 2019 W dniu 23.05.2019 o 17:15, Rudiok napisał: Ojesssssuu jakie to jest dobre Pita, ten sztos co powyżej, ser, szparagi, jajko sadzone - sam się śmiałem do siebie jak jadłem takie dobre. A teraz w promo w Lidlu za 7.99. O KURWA Jakie to jest dobre, zrobiłem "burgera" - kajzerka zgrillowana, musztarda truflowa, to cudo, ser, pomidor ketchup i remulada, ja pierniczę, cudowne to było, smak mięsa 100%. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 7 czerwca 2019 Opublikowano 7 czerwca 2019 Ciekawe co byś powiedział na Beyond burgera Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 7 czerwca 2019 Opublikowano 7 czerwca 2019 Widziałem na filmiku u Macieja, chętnie spróbuję. O, nawet w Kato jest, ale 37 złotych kosztuje, nieźle. Jeśli powstałyby w końcu takie odpowiedniki mięsa, które dostarczałyby jego smaku i odpowiednich wartości, to mógłbym zrezygnować z jego jedzenia, bo czemu nie. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 7 czerwca 2019 Opublikowano 7 czerwca 2019 Moja znajoma będąc w stanach mówiła, ze jest nawet lepsza alternatywa dla Beyonda ale juz nie pamietam jak się nazywał no i z jej opowieści wynika, że smakuje i ma fakture 1:1 jak te mięsne. Cytuj
Bartolinsky 1 784 Opublikowano 7 czerwca 2019 Opublikowano 7 czerwca 2019 Może chodziło jej o Umami Burgers. Popularne restauracje i mają spory wybór. Raz tam jadłem i odwzorowanie faktury mięcha naprawdę na plus. Tego jadłem i był za(pipi)isty Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 7 czerwca 2019 Opublikowano 7 czerwca 2019 Tak chodziło o impossible burgera. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 7 czerwca 2019 Opublikowano 7 czerwca 2019 Beyond jest pyszny. Jadłem w Gdańsku w House of Seitan i mega dobry, jeszcze spoko sosiki i bułę mieli. No tylko cena 38 zł to trochę sporo jak na burgera. Choć z drugiej strony, to coś innego i ciekawego, więc warto. Cytuj
Mejm 15 317 Opublikowano 7 czerwca 2019 Opublikowano 7 czerwca 2019 2 minuty temu, krupek napisał: House of Seitan No wlasnie, czy to mieso w b burgerze to nie jest wlasnie seitan? Czy to cos jeszcze innego? Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 7 czerwca 2019 Opublikowano 7 czerwca 2019 Nope: Cytat Water, Pea Protein Isolate*, Expeller-Pressed Canola Oil, Refined Coconut Oil, Contains 2% or less of the following: Cellulose from Bamboo, Methylcellulose, Potato Starch, Natural Flavor, Maltodextrin, Yeast Extract, Salt, Sunflower Oil, Vegetable Glycerin, Dried Yeast, Gum Arabic, Citrus Extract (to protect quality), Ascorbic Acid (to maintain color), Beet Juice Extract (for color), Acetic Acid, Succinic Acid, Modified Food Starch, Annatto (for color). Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 7 czerwca 2019 Opublikowano 7 czerwca 2019 Seitan jest taki o, niby dobry, ale jak go nie przyprawić to trochę jednak zawsze czuć jakby trociny i dziwny twór. Za to niedawno też jadłem w Gdańskim Falovcu i mieli vegan carbonarę. No mistrzostwo, pyszna. W Vegan Port mają za to wegańską pizzę, jadłem z salami i bardzo dobra. Od jakiegoś czasu mam fazę na takie żarcie i w Gdańsku już chyba wszystko obcykane na bieżąco. Takie mięsopodobne twory sprzedaje Bezmięsny Mięsny. Salami, albo boczek od nich bardzo ciekawe. W KFC mają się pojawić podobne opcje, w tym imitacja kurczaka na wzór Beyond. Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 8 czerwca 2019 Opublikowano 8 czerwca 2019 jadłem ostatnio w falli wegańskie wrapy dobra cena, pyszniutkie, polecam iza małysz Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 8 czerwca 2019 Opublikowano 8 czerwca 2019 8 godzin temu, areka napisał: Ty już mi kur.wa poleciłeś knajpę z ramenem gdzieś tam na przymorzu. Żenada. Nie miało to nic wspólnego z ramenem. Jakaś chu.jnia. To już ja lepszy wywar ze skrzydełek z tesco robię dodając oleju sezamowego. Także uważajcie na krupka. Ch.uja się zna. Numizmat jeden. Ja polecałem Meso Ramen. Nie bez powodu, bo wszędzie zbiera maksymalne oceny i jedzenie jest tam pyszne. Polecałem wielu osobom i zawsze byli zadowoleni. Albo byłeś gdzieś indziej, albo nie znasz się na ramenie. Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 9 czerwca 2019 Opublikowano 9 czerwca 2019 Może kucharz miał chójowy dzień lub plus na kacu był. Cytuj
D.B. Cooper 3 066 Opublikowano 9 czerwca 2019 Opublikowano 9 czerwca 2019 (edytowane) ok krupek na czarna listę jeśli chodzi o tematy jedzeniowe. Edytowane 9 czerwca 2019 przez D.B. Cooper 2 Cytuj
RaiD 76 Opublikowano 10 czerwca 2019 Opublikowano 10 czerwca 2019 (edytowane) Zaraz będzie szamanko + piwko zimne;) Edytowane 11 czerwca 2019 przez RaiD Cytuj
grzybiarz 10 301 Opublikowano 20 czerwca 2019 Opublikowano 20 czerwca 2019 ale gładkie nogi Kurła, ale grill zarypisty, tam jest wszystko, nawet te bułki z masłem czosnkowym. Cytuj
Rudiok 3 371 Opublikowano 20 czerwca 2019 Opublikowano 20 czerwca 2019 (edytowane) @Rozi Żurownia w Kato dobra Kulebele - jak kluski slunskie niezbyt lubię tak tutaj były genialne, świetny pomysł żeby zawinąć roladę w kluskę. Żurek całkiem inny niż u nas lokalnie, ale też dobry. Zapiekanka kaszanka z ziemniakami - idealny comfort food. Najmniej mi smakował śląski kebab czyli wołowina z kapustą w picie. Ale miejscówka godna polecenia, dzięki edit. Hehe autokorekta. Kopalnia lodów jedynie bo blisko a byliśmy w biegu - takie meh 6/10. Next time buks wjedzie. Edytowane 20 czerwca 2019 przez Rudiok Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 20 czerwca 2019 Opublikowano 20 czerwca 2019 Żwirownia Byłeś gdzieś jeszcze, czy tylko tam? Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 20 czerwca 2019 Opublikowano 20 czerwca 2019 (edytowane) Bułkęs, Pizza z Pieca/Vera Napoli i Burgi, must odwiedzacze. Edytowane 20 czerwca 2019 przez Rozi Cytuj
D.B. Cooper 3 066 Opublikowano 26 czerwca 2019 Opublikowano 26 czerwca 2019 Absolutna TOPka polskiego kebaba z wieprzowiną. Trochę wku.rwiał brak klimy i latające muchy no ale. Tak tak, kucharz sosu nie żałował 1 Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 26 czerwca 2019 Opublikowano 26 czerwca 2019 Spaniałe danie DB. Nie daj sie hejterom. Cytuj
_Red_ 12 024 Opublikowano 26 czerwca 2019 Opublikowano 26 czerwca 2019 Caly dzien na jednym rogaliku jesten, ale bym wciagnal taki sosik z kebsa. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.