Grabek 2 772 Opublikowano 26 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 (edytowane) Bobik z masełkiem wjechał, jerzu jakie to dobre Edytowane 26 Czerwca 2019 przez Grabek Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 283 Opublikowano 26 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 6 godzin temu, krupek napisał: Jezu, dramat xd Na pewno lepsze niz ten ramen, ktory polecales. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 26 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 No już nie chciałem mu dopie.rdalać, ale dobrze że ktoś to powiedział Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 187 Opublikowano 26 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 W dniu 20.06.2019 o 23:02, Rudiok napisał: @Rozi Żurownia w Kato dobra Kulebele - jak kluski slunskie niezbyt lubię tak tutaj były genialne, świetny pomysł żeby zawinąć roladę w kluskę. Żurek całkiem inny niż u nas lokalnie, ale też dobry. Zapiekanka kaszanka z ziemniakami - idealny comfort food. Najmniej mi smakował śląski kebab czyli wołowina z kapustą w picie. Ale miejscówka godna polecenia, dzięki edit. Hehe autokorekta. Kopalnia lodów jedynie bo blisko a byliśmy w biegu - takie meh 6/10. Next time buks wjedzie. Też byłem na kulebelach tam jakieś 3 tygodnie temu i smakowało wybornie. Żuruś równie dobry. Lokal fajnie urządzony, ale chyba najwięcej zabulili za spawanie tych krzeseł Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 343 Opublikowano 27 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2019 11 godzin temu, Grabek napisał: Bobik z masełkiem wjechał, jerzu jakie to dobre Taki se spróbuj, petarda: https://krytykakulinarna.com/bob-po-sycylijsku-przepis/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 772 Opublikowano 27 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2019 krytykakulinarna sledzona od dawna Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 28 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2019 chrupiacy kurczakburger z McD. Jezu ale mi sie beka teraz. Posmak maku ze slodkiej chałki sniadaniowej, taka sobie paniera, dziwny sos. Ogolnie startu nie ma do Grandera Bourbon. Do dupy wydane 15 zl. Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 606 Opublikowano 28 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2019 Ja juz trzeciego zjadlem, raz pikanty i dwa zwykle za kazdym razem bardzo okej. Kurczach smakuje mi lepiej niz w tych bulach z kfc. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 283 Opublikowano 28 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2019 Niezgorszy byl ten burger jak na kurczakowy wyrob z maca. Lekko suchy bo malo sosu ale zjadlem z zadowoleniem. Niemniej zapomnialem zueplnie o tym fakcie az do postu Michaelisa. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 3 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2019 Makaron z ciecierzycy, ze świeżym czosnkiem, czosnkiem niedźwiedzim, oregano, rozmarynem, passatą i odrobiną kieczupu, posypane szczypiorkiem. Ostatnio moje ulubione danie na szybko, gotowe w niecałe 10 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 3 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2019 Bób - nadal moje ulubione zastosowanie to pasty. Doubanjiang to mus u mnie w kuchni (syczuańska pasta z bobu i chilli - jedna z moich ulubionych rzeczy do stir-fry) - kuchnię syczuańską bez tego składnika ciężko sobie wyobrazić. No i jako składnik mieszanki Yu Xiang jest niezastąpiona. Mieszankę polecam każdemu - jedna z najbardziej uniwersalnych rzeczy w kuchni chińskiej. Mieszanka zwykle składa się z siekanego piklowanego chili, cukru, soli, ww. pasty, równym porcjom jasnego sosu sojowego, czarnego octu i wina shaoxing, imbiru, czosnku i białej części zielonej cebuli. Yu Xiang Rou Si (siekana wieprzowina) i Yu Xiang Qie Zi ( bakłażan blanszowany w oleju) - to chyba najsławniejsze potrawy z jej użyciem, ale mieszankę można dosłownie użyć do wszystkiego. Do moich ulubionych zaliczam w wersji wege: fasolę szparagową deep-fry'owaną i później stir-fry'owaną z mieszanką i czerwoną papryką; w wersji non-wege: wątróbka stir fry'owana razem z yu xiang i shitake. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 3 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2019 Teraz mamy sezon na bób i jest pięknie, ale poza sezonem polecam obczaić bób w puszkach. Smaczny, zachowuje smak i miękki. Właśnie dobry do past. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2019 No spoko, całkiem smaczne i ciekawe. Są jeszcze ruskie, z kapusto i grzybami, soczewicą, pieczarami i chyba jeszcze jakieś. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 283 Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Japonski klasyczny bardzo dobry. Japonska wolowina ch.ujowa, pachnie jak zdechnieta krowa (troche jak beef jerky). Chetnie sprobuje dwoch pozostalych. Kupowane w lidlu. Niestety porcje degustacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 (edytowane) Czy to jest makaron noodle z proszkiem i sosem w torebce? Taka zupka chińska? A już sprawdziłem, zwykły rak. Myślałem, że w końcu jakieś proste noodle. Edytowane 14 Sierpnia 2019 przez krupek Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 283 Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Tak, noodle. Tylko ze jest sam sos. Aczkolwiek w obu byl o roznej konsystencji. Tylko, ze to nie jest klasyczna zupa a cos takiego jak wariant danie w diabolo pomidoro, czyli po zaparzeniu makaronu odsaczasz wode i dopiero dodajesz sos. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 21 minut temu, Mejm napisał: Niestety porcje degustacyjne. dobra, koniec internetów na dziś. Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 8 minut temu, Mejm napisał: po zaparzeniu makaronu odsaczasz wode i dopiero dodajesz sos. Czyli smacznie, szybko i zdrowo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Metoda 1 325 Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2019 I pożywnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Swieza chrupiaca bagietka z zielonym pesto, kabanoskiem i serem :obemix: Do tego domowa kawka z ekspresu. O jak dobrze znowu byc w chacie po 2.5 tyg bujania sie po januszowych barach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 283 Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 A propos bagietki, to zrobilem (z kupnej) zapiekanke z farszem ze swiezo zebranych grzybow przysmazonych z maslem i cebula a na to mozarella i parmezan grana padano. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bjały 2 951 Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 7 godzin temu, Mejm napisał: A propos bagietki, to zrobilem (z kupnej) zapiekanke z farszem ze swiezo zebranych grzybow przysmazonych z maslem i cebula a na to mozarella i parmezan grana padano. Jak to..? Z kupnej? jak frajer? Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 11 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2019 W Netto wysypało ostatnio nowych, ciekawych produktów. Sprawdziłem ten z selera, fajna konsystencja, smak taki sobie, niby niezły, ale za mało wyraźny, za mało przypraw. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 24 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2019 (edytowane) Kurczaka po tajsku z makaronem od panów i pań azjatek z ogólnopolskiej sieciówki Zent Thai: Na zdjęciu akurat kaczka, ale kurcza jest w podobnej panierce. Nie wiem, co te skośnookie przystojne skurczybyki tam dają, ale ten ciemny sos z mięciutkimi warzywami, ta panierka, podsmażany makaron, borze tucholski, mógłbym to jeść codziennie. Edytowane 24 Września 2019 przez Rozi Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tynio 1 020 Opublikowano 14 Listopada 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 (edytowane) Kilka razy już dawałem Pizze, ale nie było fotek jedzenia które wychodziło z pod mojej ręki, gracz nie samymi grami żyje. Shakshuka - czyli jajko z pomidorami, papryką i do tego może być jakaś wędlina. Makaron chow mein z kurczakiem i warzywami w sosie curry. Chili con carne z ryżem na ostro. Zostając w meksykańskich klimatach tortilla z kurczamiem i warzywami z salsą. No i klasyk czyli Sushi - trzy rodzaje z łososiem , surimi oraz warzywami. Edytowane 14 Listopada 2019 przez Tynio 6 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.