Grabek 2 772 Opublikowano 19 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 dla mnie megasłone i ogólnie słabe. te burgery też bez szału były, jednak co ubita krówka, to ubita krówka. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 19 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 To jakiś ch.ujowy ci się trafił, bo ja ani razu nie zauważyłem, żeby coś od nich było słone, a generalnie, mało solę jedzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kosmos 2 711 Opublikowano 19 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 (edytowane) Kupiłem sobie dziś ciasteczka korzenne. Zayebiste są, a maczane w kawie Edytowane 19 Listopada 2019 przez Kosmos Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 21 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2019 W dniu 19.11.2019 o 14:10, Rozi napisał: Jeszcze nie jadłem, ale kupiłem: https://www.mocnezarcie.pl/kielbaski-wegierskie-dobra-kaloria/ Burgery były sztosem, więc zobaczymy co tu się zadzieje. Ale sztosioooooor, podobne w smaku do burgerów (czyli zajebiste), do tego z pikantną przyprawą, smakują jak marquezki Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 181 Opublikowano 21 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2019 (edytowane) edit: ok doczytałem że są w lidlu. Te klopsy roślinne i wege burgery z dobra kaloria były spoko, ale sporo tłuszczu mają w składzie Edytowane 21 Listopada 2019 przez MaZZeo Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 21 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2019 3 godziny temu, Rozi napisał: Ale sztosioooooor, podobne w smaku do burgerów (czyli zajebiste), do tego z pikantną przyprawą, smakują jak marquezki Spróbuj coś z Bezmięsny Mięsny, podobny styl. Cytuj Odnośnik do komentarza
michal 558 Opublikowano 22 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 nasiona quinoa, tofu, pomidory, jajka, cebula, pieprz. Bardzo syte danie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 22 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 (edytowane) Już żech pisoł nieraz o Okiem i Brzuchem, czyli najlepszej zupkarni świata, ale dzisiaj znowu miałem okazję jeść jedną z moich ulubionych, czyli 4. Okoorient - wywar orientalno-warzywny, pieczone boczniaki, shitake, shimeji, wakame, imbir marynowany, kiełki fasoli mung, olej z palonego czosnku, dodatki: ogórek zielony, nori, szczypiorek, makaron ramenowy. Dla takich smaków człowiek żyje, podrasowałem jeszcze sezamem i srirachą, niebo w gębie to za mało powiedziane. Być w Katowicach i nie zjeść tam? Bluźnierstwo. Taka piękna zupka: Piękna, zdrowa i smaczna. Edytowane 22 Listopada 2019 przez Rozi Cytuj Odnośnik do komentarza
Najtmer 1 082 Opublikowano 22 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 (edytowane) . Edytowane 23 Listopada 2019 przez Najtmer Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 23 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2019 15 złotych za pół litra, 23 za 900 ml, można też brać 2 x 250 ml albo trzy razy, żeby posmakować różnych zup, bo codziennie jest 6 różnych. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 23 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2019 @Tynio Większość współczesnych kobiet poczułaby się zawstydzona po zobaczeniu takich dań. Gdzie wyszukujesz przepisy? Cytuj Odnośnik do komentarza
Tynio 1 020 Opublikowano 23 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2019 @20inchDT Dziękuję bardzo. Przeważnie internet, to moje główne źródło przepisów(kilka lat temu kupowałem książki kucharskie) - instagram, yt lub strony z przepisami. Jednak często lubię eksperymentować i modyfikować czyjś przepis bardziej pod siebie. Niestety uważam, że za bardzo dobiegłem od naszej rodzimej kuchni i skierowałem testowanie oraz robienie potraw włoskich, meksykańskich, azjatyckich a i czasami uda się z innego regiony świata. Choć by czeska zupa czosnkowa @MaZZeo Polecam Ci spróbować Falafele z cieciorki (na początku gdzieś w restauracji a potem można samemu robić) - miałeś wcześniej zdjęcia tych co ja robiłem. Dużo jest fajnych przepisów bez mięsa i często można zamienić mięso na coś innego. Ryż z warzywami i sosem paprykowo-teriyaki, a zamiast mięsa dałem boczniaki. francuskie ratatouille - bardzo dobre danie i sławne dzięki bajce guacamole, ale to jako dodatek bardziej. Zupa dyniowa z grzankami. 6 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 23 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2019 Jesteś wolny? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 283 Opublikowano 23 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2019 Tynio czy ty nie jestes z wroclawia? Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 23 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2019 @Tynio ale grasz tez na konsoli czy tylko gotujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 23 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2019 Wklej fotke Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 23 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2019 Tynio to chyba nawet jak kanapki z pasztetową zrobi to ładnie wyglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tynio 1 020 Opublikowano 23 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2019 (edytowane) 3 godziny temu, _Red_ napisał: Jesteś wolny? Od dnia kiedy tu dałem pierwszą fotkę jedzenia już nie. A tak na poważnie to mam rodzinę i dzieci. 2 godziny temu, Mejm napisał: Tynio czy ty nie jestes z wroclawia? Tak z Wrocka jestem. 1 godzinę temu, grzybiarz napisał: @Tynio ale grasz tez na konsoli czy tylko gotujesz? Gram i jak czas pozwala to nawet sporo jak na człowieka z rodziną. Choć czasem chciał bym więcej pograć za dnia, a nie tylko wieczorami. W domu mam ponad 35 konsol i sporo gier wiec czasem szykając coś w kuchni układam w głowie co w dziś zagram 45 minut temu, krupek napisał: Tynio to chyba nawet jak kanapki z pasztetową zrobi to ładnie wyglądają. We bez przesady, ale fakt staram się by jedzenie wyglądało apetycznie Edytowane 23 Listopada 2019 przez Tynio 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 24 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 Ale to było dobre 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 27 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 Płatki owsiane z jabłkiem, suszonymi śliwkami, masłem orzechowym, posiekanymi nerkowcami i jogurtem naturalnym. O losie, ale połączenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 343 Opublikowano 27 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 Żeberka natarte autorskim dry-rub (co było w szafce - papryka zwykła i wędzona, czosnek, kminek, imbir, sól, pieprz) i pieczone: pół godziny w 200 stopniach, 6h w 90 stopniach, posmarowane sosem BBQ i na chwilę pod broiler Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 27 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 W dniu 23.11.2019 o 12:22, 20inchDT napisał: Większość współczesnych kobiet poczułaby się zawstydzona po zobaczeniu takich dań. Gdzie wyszukujesz przepisy? W dniu 23.11.2019 o 17:38, Tynio napisał: Przeważnie internet, to moje główne źródło przepisów(kilka lat temu kupowałem książki kucharskie) - instagram, yt lub strony z przepisami. Jednak często lubię eksperymentować i modyfikować czyjś przepis bardziej pod siebie. Niestety uważam, że za bardzo dobiegłem od naszej rodzimej kuchni i skierowałem testowanie oraz robienie potraw włoskich, meksykańskich, azjatyckich a i czasami uda się z innego regiony świata. Tak, dzięki internetowi teraz jest łatwo o przepisy, szczególnie jeśli ktoś serio interesuje się gotowaniem i zna podstawy danej kuchni, sam na YT najwięcej mam subskrypcji kanałów z gotowaniem Jednak jeśli komuś miałbym coś na początek zabawy z poważniejszym* gotowaniem polecić, to byłaby to książka Kenjiego Alt-Lopeza - The Food Lab: Better Home Cooking Through Science - dotyka wielu tematów czysto technicznych (i obala popularne mity) związanych z gotowaniem, jest dobrze napisana i można wiele rzeczy się z niej nauczyć, zresztą Serious Eats, strona z którą autor współpracuje, sama ma też sporo przydatnych informacji i przepisów. Chyba najlepsza książka związana z gotowania wydana w XXI wieku. * - no dla osoby totalnie początkującej, to raczej za dużo wiadomości na raz (no i nie ma polskiego wydania, plus tania nie jest) Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 28 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 W dniu 24.11.2019 o 21:35, D.B. Cooper napisał: Ale to było dobre Zawsze mnie to ciekawi. Zjadłeś chleb? Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 28 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 Pewnie, choć ludzie obok zostawiali. Może myśleli, że to element dekoracji? Frajerzy xd miałbym zostawić najlepszą część? Ciepła Chrupiąca skórka nasączona przepysznym żurem. No i takim daniem można się najeść. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 28 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 Nigdy nie zapomnę jak kumpel jadł żurek w chlebie, zjadł tak do połowy, chciał sobie urwać kawałek chleba i rozerwał całą chlebomiskę, powódź żurkowa na stole i spodniach, przykry widok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.