krupek 15 481 Opublikowano 12 grudnia 2019 Opublikowano 12 grudnia 2019 Jak ktoś lubi maseła orzechowe to polecam rozglądać się za takim, albo z nerkowców. Szczególnie te od Meridian są pyszne. Bułka z takim masłem i dobrym sto pro dżemem to nadkanapka. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 12 grudnia 2019 Opublikowano 12 grudnia 2019 To dostałem z UK, ale u nas też bywa w większych marketach, lepszych delikatesach, czy sklepach z suplami. SFD też sprzedaje masło z nerkowców i migdałów i jest dobre, nawet w lepszej cenie chyba. Cytuj
mcp 2 013 Opublikowano 12 grudnia 2019 Opublikowano 12 grudnia 2019 Na sfd brałem "dziki orzech" ale to z ziemnych i tak w pewnym momencie mi obrzydło, że mam odruch wymiotny na widok tej puszki. Duża różnica jest w smaku w porównaniu do masła z migdałów? Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 12 grudnia 2019 Opublikowano 12 grudnia 2019 No tak jak różnica w smaku między migdałami i orzechami ziemnymi, czyli znacząca. Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 12 grudnia 2019 Opublikowano 12 grudnia 2019 chyba zaraz zobacze, czy na allegro nie mają jakiegoś kimchi Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 12 grudnia 2019 Opublikowano 12 grudnia 2019 Są regionalne małe firmy, które produkują kimchi. Cytuj
Tynio 1 020 Opublikowano 12 grudnia 2019 Opublikowano 12 grudnia 2019 7 godzin temu, grzybiarz napisał: chyba zaraz zobacze, czy na allegro nie mają jakiegoś kimchi Nie wiem z jakiego miasta jesteś, ale na OLXe są osoby co robią i sprzedają oraz w sklepie z żywnością azjatycka mają kimchi. 1 Cytuj
Tokar 8 268 Opublikowano 13 grudnia 2019 Opublikowano 13 grudnia 2019 Kimchi to mają obecnie nawet w auchanie w zgrzanej folii Cytuj
michal 558 Opublikowano 13 grudnia 2019 Opublikowano 13 grudnia 2019 6 minut temu, Tokar napisał: Kimchi to mają obecnie nawet w auchanie w zgrzanej folii seba znasz jakies dobra lodzka kuchnie? Cytuj
Figaro 8 220 Opublikowano 16 grudnia 2019 Opublikowano 16 grudnia 2019 @Tynio a często robisz ramen? Jaki makaron polecasz kupić? A może jesteś jednym z tych wariatów co sami robią makaron do ramenu? Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 16 grudnia 2019 Opublikowano 16 grudnia 2019 Chaczapuri sobie zrobiłem z przepisu Pascala i no dupy nie urwało. Niby trzeba było użyć suluguni, ale wątpię żebym mógł gdzieś to dostać, więc zrobiłem z cheddarem i mozzarellą. No wyszło ciasto drożdżowe z serem i jajkiem. Nie wiem dlaczego myślałem, że to będzie smaczniejsze xd Cytuj
Mejm 15 306 Opublikowano 16 grudnia 2019 Opublikowano 16 grudnia 2019 Dostalem smalec z bitej na wsi swini. O ja pier.dole, dokladnie ten sam smak smalcu jaki jadlem lata temu u babci na wsi. Do tej pory nigdy, zaden fabryczny smalec nawet sie nie zblizyl do tego robnego, nie wspominajac o tych go.wnach z mesem czy cebulka ze sloikow. 1 Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 19 grudnia 2019 Opublikowano 19 grudnia 2019 Zrobiłem sobie w środę na kolację tę całą szakszukę i no smakowała zayebiście, ale od rana boli mnie brzuch. Teraz to w sumie już napyerdala, a do tego gorączka wbiła. Ehh z rana trzeba do lekarza iść. Jakaś salmonella czy ki chuy? Ciekawe jak doktorek mi pomoże. Pewnie da skierowanie na badanie i każe z wynikami przyjść... w poniedziałek. Ehh jak żyć, ratunku. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 20 grudnia 2019 Opublikowano 20 grudnia 2019 Można jeść jajka z salmonellą, ale trzeba wstawać rano. To się nazywa odpowiedzialność. Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 20 grudnia 2019 Opublikowano 20 grudnia 2019 (edytowane) Chyba fałszywy alarm. Dziś z rana już jest lepiej. Może duża ilość kuminu źle na mnie podziałała xd Skoczę do apteki po węgiel i może to wystarczy. Edytowane 20 grudnia 2019 przez Yakubu Cytuj
michal 558 Opublikowano 21 grudnia 2019 Opublikowano 21 grudnia 2019 W dniu 16.12.2019 o 21:22, Mejm napisał: Dostalem smalec z bitej na wsi swini. O ja pier.dole, dokladnie ten sam smak smalcu jaki jadlem lata temu u babci na wsi. Do tej pory nigdy, zaden fabryczny smalec nawet sie nie zblizyl do tego robnego, nie wspominajac o tych go.wnach z mesem czy cebulka ze sloikow. dobry jest smalec z gesi Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 21 grudnia 2019 Opublikowano 21 grudnia 2019 22 godziny temu, Yakubu napisał: Chyba fałszywy alarm. Dziś z rana już jest lepiej. Może duża ilość kuminu źle na mnie podziałała xd Skoczę do apteki po węgiel i może to wystarczy. Czopki z solą emską. Cytuj
D.B. Cooper 3 066 Opublikowano 27 grudnia 2019 Opublikowano 27 grudnia 2019 Święta święta i po świętach 1 1 Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 27 grudnia 2019 Opublikowano 27 grudnia 2019 Czostkowego nie zalowali Cytuj
D.B. Cooper 3 066 Opublikowano 27 grudnia 2019 Opublikowano 27 grudnia 2019 A no nie żałowali, ale to nie czostkowy. Zwróć uwagę na te czerwone kropki, to indyjskie chili. Cytuj
MichAelis 5 616 Opublikowano 27 grudnia 2019 Opublikowano 27 grudnia 2019 u mnie kfc wleciało, ile mozna jesc salatki i pierogi. Od razu wiem ze zyje. Choć wahałem się czy moze nie duner kebab Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 28 grudnia 2019 Opublikowano 28 grudnia 2019 Ja jutro kebsa na niedzielny, rodzinny obiad. Koniec z odgrzewańcami. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 29 grudnia 2019 Opublikowano 29 grudnia 2019 Świąteczne jedzenie przez tydzień > odpady mięsne z nasieniem turka w bułce, albo obesrane kurczaki z kfc. Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 29 grudnia 2019 Opublikowano 29 grudnia 2019 Ale już na 8 dzień przestawiam znak większości w drugą mańkę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.