Opublikowano 12 grudnia 20195 l Jak ktoś lubi maseła orzechowe to polecam rozglądać się za takim, albo z nerkowców. Szczególnie te od Meridian są pyszne. Bułka z takim masłem i dobrym sto pro dżemem to nadkanapka.
Opublikowano 12 grudnia 20195 l To dostałem z UK, ale u nas też bywa w większych marketach, lepszych delikatesach, czy sklepach z suplami. SFD też sprzedaje masło z nerkowców i migdałów i jest dobre, nawet w lepszej cenie chyba.
Opublikowano 12 grudnia 20195 l Na sfd brałem "dziki orzech" ale to z ziemnych i tak w pewnym momencie mi obrzydło, że mam odruch wymiotny na widok tej puszki. Duża różnica jest w smaku w porównaniu do masła z migdałów?
Opublikowano 12 grudnia 20195 l No tak jak różnica w smaku między migdałami i orzechami ziemnymi, czyli znacząca.
Opublikowano 12 grudnia 20195 l 7 godzin temu, grzybiarz napisał: chyba zaraz zobacze, czy na allegro nie mają jakiegoś kimchi Nie wiem z jakiego miasta jesteś, ale na OLXe są osoby co robią i sprzedają oraz w sklepie z żywnością azjatycka mają kimchi.
Opublikowano 13 grudnia 20195 l 6 minut temu, Tokar napisał: Kimchi to mają obecnie nawet w auchanie w zgrzanej folii seba znasz jakies dobra lodzka kuchnie?
Opublikowano 16 grudnia 20195 l @Tynio a często robisz ramen? Jaki makaron polecasz kupić? A może jesteś jednym z tych wariatów co sami robią makaron do ramenu?
Opublikowano 16 grudnia 20195 l Chaczapuri sobie zrobiłem z przepisu Pascala i no dupy nie urwało. Niby trzeba było użyć suluguni, ale wątpię żebym mógł gdzieś to dostać, więc zrobiłem z cheddarem i mozzarellą. No wyszło ciasto drożdżowe z serem i jajkiem. Nie wiem dlaczego myślałem, że to będzie smaczniejsze xd
Opublikowano 16 grudnia 20195 l Dostalem smalec z bitej na wsi swini. O ja pier.dole, dokladnie ten sam smak smalcu jaki jadlem lata temu u babci na wsi. Do tej pory nigdy, zaden fabryczny smalec nawet sie nie zblizyl do tego robnego, nie wspominajac o tych go.wnach z mesem czy cebulka ze sloikow.
Opublikowano 19 grudnia 20195 l Zrobiłem sobie w środę na kolację tę całą szakszukę i no smakowała zayebiście, ale od rana boli mnie brzuch. Teraz to w sumie już napyerdala, a do tego gorączka wbiła. Ehh z rana trzeba do lekarza iść. Jakaś salmonella czy ki chuy? Ciekawe jak doktorek mi pomoże. Pewnie da skierowanie na badanie i każe z wynikami przyjść... w poniedziałek. Ehh jak żyć, ratunku.
Opublikowano 20 grudnia 20195 l Można jeść jajka z salmonellą, ale trzeba wstawać rano. To się nazywa odpowiedzialność.
Opublikowano 20 grudnia 20195 l Chyba fałszywy alarm. Dziś z rana już jest lepiej. Może duża ilość kuminu źle na mnie podziałała xd Skoczę do apteki po węgiel i może to wystarczy. Edytowane 20 grudnia 20195 l przez Yakubu
Opublikowano 21 grudnia 20195 l W dniu 16.12.2019 o 21:22, Mejm napisał: Dostalem smalec z bitej na wsi swini. O ja pier.dole, dokladnie ten sam smak smalcu jaki jadlem lata temu u babci na wsi. Do tej pory nigdy, zaden fabryczny smalec nawet sie nie zblizyl do tego robnego, nie wspominajac o tych go.wnach z mesem czy cebulka ze sloikow. dobry jest smalec z gesi
Opublikowano 21 grudnia 20195 l 22 godziny temu, Yakubu napisał: Chyba fałszywy alarm. Dziś z rana już jest lepiej. Może duża ilość kuminu źle na mnie podziałała xd Skoczę do apteki po węgiel i może to wystarczy. Czopki z solą emską.
Opublikowano 27 grudnia 20195 l A no nie żałowali, ale to nie czostkowy. Zwróć uwagę na te czerwone kropki, to indyjskie chili.
Opublikowano 27 grudnia 20195 l u mnie kfc wleciało, ile mozna jesc salatki i pierogi. Od razu wiem ze zyje. Choć wahałem się czy moze nie duner kebab
Opublikowano 28 grudnia 20195 l Ja jutro kebsa na niedzielny, rodzinny obiad. Koniec z odgrzewańcami.
Opublikowano 29 grudnia 20195 l Świąteczne jedzenie przez tydzień > odpady mięsne z nasieniem turka w bułce, albo obesrane kurczaki z kfc.