Skocz do zawartości

Co ostatnio jadłeś/piłeś?

Featured Replies

Opublikowano

d0cdd7bf-23f6-4015-8381-599347773ede.jpg?v=1563795985

 

Jak ktoś lubi maseła orzechowe to polecam rozglądać się za takim, albo z nerkowców. Szczególnie te od Meridian są pyszne. Bułka z takim masłem i dobrym sto pro dżemem to nadkanapka.

 

 

  • Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Wyświetleń 416,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

  • A ja zacznę od klasyka czyli bulionu który ostatnio robię w sporych ilościach by wstawić zawekowane do lodówki i co jakiś czas wyciągam i na szybko mieszam z czymś    Przygoda zaczyna się od

  • Ostatnie dwa miechy u mnie to pare tripow w tym Nowy Jork, Barcelona i Londyn takze wrzucam troche dobrego      Bajgle w NYC to kosmos, ten akurat z Russ & Daughters, chyba najlepszy. Se

  • Dawno nie dawałem fotek jedzenia więc przygotujcie się na większą ilość zdjęć    Od ponad 2 miesięcy szaleje z panini w rożnych wersjach         

Opublikowano

To dostałem z UK, ale u nas też bywa w większych marketach, lepszych delikatesach, czy sklepach z suplami. SFD też sprzedaje masło z nerkowców i migdałów i jest dobre, nawet w lepszej cenie chyba.

Opublikowano

Na sfd brałem "dziki orzech" ale to z ziemnych i tak w pewnym momencie mi obrzydło, że mam odruch wymiotny na widok tej puszki. Duża różnica jest w smaku w porównaniu do masła z migdałów? 

Opublikowano

No tak jak różnica w smaku między migdałami i orzechami ziemnymi, czyli znacząca.

Opublikowano

Są regionalne małe firmy, które produkują kimchi.

Opublikowano
7 godzin temu, grzybiarz napisał:

chyba zaraz zobacze, czy na allegro nie mają jakiegoś kimchi :)

 

Nie wiem z jakiego miasta jesteś, ale na OLXe są osoby co robią i sprzedają oraz w sklepie z żywnością azjatycka mają kimchi. 

Opublikowano

Kimchi to mają obecnie nawet w auchanie w zgrzanej folii :pechowiec:

Opublikowano
6 minut temu, Tokar napisał:

Kimchi to mają obecnie nawet w auchanie w zgrzanej folii :pechowiec:

seba  znasz jakies dobra lodzka kuchnie?

Opublikowano

@Tynio a często robisz ramen? Jaki makaron polecasz kupić? A może jesteś jednym z tych wariatów co sami robią makaron do ramenu?

Opublikowano

Chaczapuri sobie zrobiłem z przepisu Pascala i no dupy nie urwało. Niby trzeba było użyć suluguni, ale wątpię żebym mógł gdzieś to dostać, więc zrobiłem z cheddarem i mozzarellą. No wyszło ciasto drożdżowe z serem i jajkiem. Nie wiem dlaczego myślałem, że to będzie smaczniejsze xd 

Opublikowano

Dostalem smalec z bitej na wsi swini. O ja pier.dole, dokladnie ten sam smak smalcu jaki jadlem lata temu u babci na wsi. Do tej pory nigdy, zaden fabryczny smalec nawet sie nie zblizyl do tego robnego, nie wspominajac o tych go.wnach z mesem czy cebulka ze sloikow.

Opublikowano

Zrobiłem sobie w środę na kolację tę całą szakszukę i no smakowała zayebiście, ale od rana boli mnie brzuch. Teraz to w sumie już napyerdala, a do tego gorączka wbiła. Ehh z rana trzeba do lekarza iść. Jakaś salmonella czy ki chuy? Ciekawe jak doktorek mi pomoże. Pewnie da skierowanie na badanie i każe z wynikami przyjść... w poniedziałek. Ehh jak żyć, ratunku.

Opublikowano

Można jeść jajka z salmonellą, ale trzeba wstawać rano. To się nazywa odpowiedzialność.

Opublikowano

Chyba fałszywy alarm. Dziś z rana już jest lepiej. Może duża ilość kuminu źle na mnie podziałała xd Skoczę do apteki po węgiel i może to wystarczy.

Edytowane przez Yakubu

Opublikowano
W dniu 16.12.2019 o 21:22, Mejm napisał:

Dostalem smalec z bitej na wsi swini. O ja pier.dole, dokladnie ten sam smak smalcu jaki jadlem lata temu u babci na wsi. Do tej pory nigdy, zaden fabryczny smalec nawet sie nie zblizyl do tego robnego, nie wspominajac o tych go.wnach z mesem czy cebulka ze sloikow.

dobry jest smalec z gesi

Opublikowano
22 godziny temu, Yakubu napisał:

Chyba fałszywy alarm. Dziś z rana już jest lepiej. Może duża ilość kuminu źle na mnie podziałała xd Skoczę do apteki po węgiel i może to wystarczy.

 

Czopki z solą emską. :icon_idea:

Opublikowano

A no nie żałowali, ale to nie czostkowy.

Zwróć uwagę na te czerwone kropki, to indyjskie chili.

Opublikowano

Ja jutro kebsa na niedzielny, rodzinny obiad. Koniec z odgrzewańcami.

Opublikowano

Świąteczne jedzenie przez tydzień > odpady mięsne z nasieniem turka w bułce, albo obesrane kurczaki z kfc.

Opublikowano

Ale już na 8 dzień przestawiam znak większości w drugą mańkę. 

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

Ostatnio przeglądający 0

  • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.