Skocz do zawartości

Co ostatnio jadłeś/piłeś?


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To białko pszenne i odpowiednie przyprawy. No te kiełbaski za dużo wspólnego ze smakiem kiełbasy nie mają, choć to akurat na plus. Burgery za to mają bardzo zbliżony posmak, szczególnie jak się go w bułę wpakuje. 

Opublikowano

Burgery są genialne, spróbowałem kiedyś za recenzją z forumka i teraz za każdym razem jak jestem w Lidlu to obowiązkowo lądują w koszyku. 

Opublikowano
14 godzin temu, Mejm napisał:

Zasadzam sie na te kielbaski o ktorych pisal Rozi.

Leć po nie migusiem.

 

Kiełbasy są zrobione z boczniaków też.

Opublikowano

Kurde, a te mielone dziwne. Do oporu przypomina mi w smaku wątróbkę. Zrobiłem sobie ze szpinakiem, cebulą, ziolami tajskimi i pastą tom yum to wyszło smaczne, ale na farsz do pierogó, jak zalecają, albo do makaronu to tak średnio raczej.

Opublikowano

Jak ktoś lubi burgery z Dobrej Kalorii, a ma w pobliżu Kaufland to od dziś są tam oryginalne Beyond Burgery:

60288_kaufland-wprowadza-na-polki-burgery-beyond_1.jpg

 

Polecam sprawdzić, bo są pyszne. Ja niestety nie mam Kauflandu w rejonie, ehh. Swoją drogą, te kotlety od Dobrej Kalorii okazały się najpopularniejszym roślinnym produktem w 2019 roku.

 

 

Opublikowano (edytowane)

5526225.jpg

 

Od jutra w Lidlu, cena standardowo 7.99. No ciekawe, może być sztos. Nie zwalniają tempa.

 

Z kolei, dziś jadłem co innego:

 

820-boczek_awers.png

 

Mega dobry, podwędzany, fajnie pachnie, mocno przyprawiony. Bezmięsny ma całą linie, wziąłem jeszcze pepperoni, a była szynka, kiełbaski. Cena pod 10 zł, dostępne w Auchanie, albo lewackich sklepach. Można też online i wychodzi taniej.

Edytowane przez krupek
  • Smutny 1
Opublikowano

No jak dla mnie nazywanie tych produktów jako 'mięsne' to też beczka.

Po co odwoływać się do mięsa i jego nazw różnych skoro robimy coś wegańskiego? 

Głupota. 

Ps. Uwielbiam wegańskie jedzenie. 

  • Plusik 2
Opublikowano

Jest wręcz przeciwnie i ma to sens, moim zdaniem. To nazwa zwyczajowa, tutaj jest to wyjaśnione:

 

Cytat

10. Dlaczego do Waszych produktów używacie mięsnych nazw? 

Mięsne nazwy służą lepszemu zrozumieniu naszych produktów. Są kulinarnym drogowskazem, dzięki któremu wiadomo, do czego mogą być użyte. I tak wiadomo, że pepperoni może posłużyć jako świetny dodatek do pizzy, boczek jako uzupełnienie porannego śniadania, a żeberka jako danie główne niedzielnej uczty. 

11. Po co osobom niejedzącym mięsa ich zamienniki?

Osoby niejedzące mięsa rezygnują z niego z różnych powodów. Są to na przykład powody etyczne, środowiskowe czy zdrowotne. Nie każda osoba rezygnuje z mięsa ze względu na jego smak. Części tego smaku po prostu brakuje – i tu pojawiają się nasze produkty. Są one również doskonałym rozszerzeniem roślinnej diety o nowe smaki, a także produktem, którego z powodzeniem mogą włączać do swojego jadłospisu osoby na co dzień jedzące mięso.

 

Jakoś nikt nigdy się nie czepia nazwy kabanosy drobiowe, czy szynka piersi z kurczaka. No tak, bo to tanie i NIEHIPSTERSKIE.

  • Plusik 2
  • Minusik 1

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...