Skocz do zawartości

Co ostatnio jadłeś/piłeś?


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To wyzej dobre, ale mialem tylko w postaci mielonego (skład chyba podobny, inna forma). Posiekałem do spaghetti i w sosie pomidorowym bardzo zbliżone do mielonego mięsa. Troche jak takie tańsze garmazeryjne, ale i tak do sosu całkiem przyzwoite jak na wyrób roślinny.

Opublikowano
20 godzin temu, krupek napisał:

next_level_burger_wega%C5%84ski_vegetest

 

W Lidlu kupiłem takiego, jest jakby surowy, trzeba go usmażyć, a nie tylko podgrzać. Ciekawy smak, zupełnie coś innego niż te od dobrej kalorii, polecam.

Ja właśnie mam za sobą tego od dobrej kalorii i kurde, jakie to dobre, nie spodziewałby się człowiek.

Opublikowano

W Biedrze są też spoko buraczane, bardzo intensywne w smaku, też polecam. No i beyonda polecam sprawdzić, ale z tym to już ciężko z dostępnością.

  • 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Słowacja na weekend nie mogła się obyć bez klasyków - gulasz z pampuchami, bryndzowe haluszki (najlepsze jakie do tej pory jadłem na Słowacji), wyprażany ser i buchty ze śliwką i kakao :banderas:

I to wszystko w przydrożnym zajeździe w małej mieścinie poza głównymi drogami w cenie jak z baru mlecznego. No uwielbiam ich. 

 

20200816-173030-copy-675x1200.jpg

 

IMG-20200816-WA0026-copy-675x1200.jpg

 
IMG-20200816-WA0025-copy-675x1200.jpg


IMG-20200816-WA0028-copy-675x1200.jpg

 

  • Plusik 4
  • Lubię! 1
Opublikowano

@Arkady czołgi to przy granicy zaraz, ale fakt, w sumie niedaleko ;)

 

Też się ostatnio raczyłem arbuzem. No i arbuz kupiony na Węgrzech >>>>>> owoce z sadu >>>>>> owoce z targu >>>> owoce z dyskontu >>>>>>>>>>>>>> trociny >>>>> arbuz kupiony w Polsce.

Opublikowano (edytowane)

Otworzyli w niedaleko mnie Gruzińską piekarnię - o jezusicku, ale to jest dobre i pod nosem.

 

Te ichne chaczapurii, puri itp. no rewelka.

 

info jakby ktoś nie wiedział o co chodzi:

http://nakarmionastarecka.pl/ormiansko-gruzinska-piekarnia-w-hali-mirowskiej/

 

Edyta:

chaczapurii nie czapachurii :)

Edytowane przez Metoda
  • Plusik 1
Opublikowano
Godzinę temu, Metoda napisał:

czapachuri

tenor.gif

 

Chaczapuri po megrelsku <3

Opublikowano
W dniu 21.08.2020 o 23:52, Rudiok napisał:

@Arkady czołgi to przy granicy zaraz, ale fakt, w sumie niedaleko ;)

 

Też się ostatnio raczyłem arbuzem. No i arbuz kupiony na Węgrzech >>>>>> owoce z sadu >>>>>> owoce z targu >>>> owoce z dyskontu >>>>>>>>>>>>>> trociny >>>>> arbuz kupiony w Polsce.

ja odkad mama kupiła sobie dzialeczke wracam do smakow pierwotnych śliwek, borówek czy jabłek. Moge zrezygnować z wielu rzeczy w swoim zyciu, ale pielęgnacja własnego ogródka i warzywek/owocow to w tej chwili moje top5 priorytetów życiowych. 

  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

W koncu wjechal krol wakacji, czosndog bozy :fsg:

nEeNuAx.jpg

 

TPXdaxK.jpg

 

fyVqqfQ.jpg

 

Bagietka czosnkowa + berlinki habanero + ser + chrupiacy boczek + cebula prazona + keczup majezon musztarda. Smak? :banderas: Kalorie? Wszystkie.

  • Plusik 1
  • Lubię! 3
Opublikowano

Ależ ten czosndog wleci z piwkiem na gastro :xboss:

 

 Od mnie propozycja na lasagne. Wersja bez mięcha i bardziej fit od tradycyjej. 

 

spacer.png

 2 opakowania serka ricotta, czosnek (nie żałować), 200g świeżego szpinaku, świeża bazylia, 2 puszki krojonych pomidorów, makaron do lasagne, mozzarella tarta i normalna, oliwa i sól + pieprz. 

 

spacer.png

 Szpinak czosnek i bazylię posiekać, normalna mozarella "porwana" i wszystko i te pomidory z puszki do michy. Jako klej ważne 2 jajka. Oliwa, sól i pieprz do smaku na oko. 

Spoiler

spacer.png

 Tak wiem wygląda jak rzygi, ale uspokój się tak ma być ;] 

 

spacer.png

 No i jak tradycyjna lasagne, farsz przekładany makaronem i na wierzch tarty ser. Piekarnik na 180 i jak makaron zmięknie to w zasadzie gotowe. Mały tip, dobrze jak lasagne po wyłączeniu piekarnika "odetchnie" te parę minut, wtedy trochę stężeje. 

 

spacer.png

 

spacer.png

 

  • Plusik 4
  • Lubię! 1
Opublikowano (edytowane)

@Wiolku fajnie że smakowało i bardzo mi miło że mój wpis nie poszedł "w powietrze" i ktoś postanowił powielić :).

 

ps: zawsze robię też drugą z mięchem, jeden bałagan już a i dzieciaki takiej vege nie tkną nawet, ale też nic nie stoji na przeszkodzie wkroić chorizo lub ułożyć jakiejś parmeńskiej między warstwy :] 

 

Pozdrowionka. 

Edytowane przez alb84
  • Plusik 1
Opublikowano

Właśnie zjadłem owsiankę na mleku z bananem, gruszką, kiwi, orzechami laskowymi, włoskimi, migdałowymi, nerkowcami, słonecznikiem, masłem orzechowym, gorzką czekoladą, otrębami, nasionami chia, chlorellą i jagodami acai.

 

Chyba przesadziłem.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...