Skocz do zawartości

Co ostatnio jadłeś/piłeś?

Featured Replies

Opublikowano

Nigdy w zyciu bym tego nie sprobowal. Ja to wogole nienawidze podrobow a jak mysle o jakiejs czerninie ....

  • Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Wyświetleń 415,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

  • A ja zacznę od klasyka czyli bulionu który ostatnio robię w sporych ilościach by wstawić zawekowane do lodówki i co jakiś czas wyciągam i na szybko mieszam z czymś    Przygoda zaczyna się od

  • Ostatnie dwa miechy u mnie to pare tripow w tym Nowy Jork, Barcelona i Londyn takze wrzucam troche dobrego      Bajgle w NYC to kosmos, ten akurat z Russ & Daughters, chyba najlepszy. Se

  • Dawno nie dawałem fotek jedzenia więc przygotujcie się na większą ilość zdjęć    Od ponad 2 miesięcy szaleje z panini w rożnych wersjach         

Opublikowano

Podroby są w pytkę, ale to trzeba umieć zrobić a nie jeść jakieś nie wiadomo co, nie wiadomo skąd.

Czernina jest w porządku, ale bardziej jako ciekawostka, bo jej słodko-kwaśno-korzenny smak (przynajmniej ja mam z takim doświadczenie) nie każdemu podchodzi.

 

U nas są np. popularne pierogi z płuckami, choć już zapomniane, to babcie na wsiach jeszcze robią i smak jest fantastyczny, drobno zmielone duszone płuca z cebulką i lekko doprawione solą i pieprzem. Rozpływają się w ustach dając trudny do porównania smak, mięsno-grzybowo-maślany :nyam2:

Opublikowano
26 minutes ago, Rudiok said:

Podroby są w pytkę, ale to trzeba umieć zrobić a nie jeść jakieś nie wiadomo co, nie wiadomo skąd.

co masz na mysli?

Opublikowano
Teraz, michal napisał:

co masz na mysli?

 

W sensie, że nie podjąłbym się jedzenia podrobów pochodzących z niewiadomego źródła typu od kolegi wujka sąsiada ze świniobicia, albo kupować na promocji w markecie bo tanio, a może by spróbować. Taka np. grasica wymaga znajomości jak wybrać dobrą, jak ocenić jej stan i potem jak przyrządzić, a kupować tylko po to żeby wrzucić na patelnię, spróbować i potem się skrzywić to bezsens.

Opublikowano
54 minuty temu, Rudiok napisał:

U nas są np. popularne pierogi z płuckami

Jadłem raz w życiu, mama z babcią zrobiły. Pamiętam, że były smaczne. Jakiś czas temu jadłem pierogi właśnie z kaszą bulgur, grzybami i cebula i smakowały bardzo podobnie, a może nawet i lepiej.

 

Podroby jakoś zawsze lubiłem, o ile były przyrządzone w domu. Często jadałem wątróbkę, właśnie jak mama, albo babcia zrobiły. Z kupowanych od dziecka zawsze byłem fanem kaszanki, szczególnie z grilla. Dziś już raczej nic bym nie ruszył.

Opublikowano
56 minut temu, Rudiok napisał:

 

W sensie, że nie podjąłbym się jedzenia podrobów pochodzących z niewiadomego źródła typu od kolegi wujka sąsiada ze świniobicia, albo kupować na promocji w markecie bo tanio, a może by spróbować. Taka np. grasica wymaga znajomości jak wybrać dobrą, jak ocenić jej stan i potem jak przyrządzić, a kupować tylko po to żeby wrzucić na patelnię, spróbować i potem się skrzywić to bezsens.

Czekaj, czekaj, kojarzę kogoś kto polecał grasicę, kto to był...

Spoiler

ano tak, Dr. Lecter.

 

Opublikowano

dukaty_w%C5%82oskie.png

 

 

Ajj Dobra Kaloria jak zwykle dostarcza, mega dobre. Muszę spróbować sam takie zrobić, bo raczej prosta robota.

Opublikowano

ale te kiełbaski z boczniaka słabe mają, burgery nadal na pierwszym miejscu

Opublikowano

No też nie jestem fanem kiełbasek, burger za to regularnie wlatuje.

Opublikowano

Ten ich burger w bułce brioche, ze szparagami, serem żółtym i jajkiem sadzonym :banderas:

Opublikowano

Powinny być w Lidlu, ja zawsze widzę całą ofertę. Bywają też w innych sklepach, na pewno Carrefour.

Opublikowano

Lidl. 

 

15 minut temu, MaZZeo napisał:

A gdzie je kupujecie? Bywały w lidlu ale od dawna ich nie widziałem.

 

  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jezusie nazareński, jakie to dobre :banderas:

Kupione z braku laku w Action na jakiejś promce przy kasie. 

Kruchy czekoladowy herbatnik oblany białą czekoladą. 

Guilty pleasure jak cholera.

filipinos-white-chocolate-artiach.jpg

Opublikowano

Ten Action to takie Pepco, czy inny Kik? Nie znałem tego wcześniej, a widzę, że tam wszystko mają.

Opublikowano

To taki mix Pepco, Dealza i Kika właśnie. Mnóstwo badziewia z każdej parafii, ale czasem można coś ciekawego wyrwać (ładowarka do padów PS4 za 12 zł :headbanger:). W spożywce mają sporo rzeczy, których w innych nie znajdziesz (np. holenderskie stroopwaffeln czy też takie właśnie smakołyki hiszpańskie). 

Opublikowano

Bezkitu, gdyby nie wy to bym nie wiedzial o Dealz i Action. A mieszcza sie w jednej galerii we wro xD

 

Maja energola za 1.25 :obama:

Opublikowano
8 hours ago, Mejm said:

Bezkitu, gdyby nie wy to bym nie wiedzial o Dealz i Action. A mieszcza sie w jednej galerii we wro xD

 

Maja energola za 1.25 :obama:

pijesz Burna byku?

  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Chodziły za mną te cynamonki od 2 miesięcy. W końcu zrobiłem:

 

Spoiler

IMG_20210104_164337.thumb.jpg.8ca05617538e1404788ed5cee11156b8.jpg

 

 

Opublikowano

Roslinny-Kabanos.jpg

 

Bardzo kurde dobre.

Opublikowano

Nie zgodzę się, smakują jak papier z czosnkiem i cebulą i dziwnie pachną :reggie:

Opublikowano

Zależy jaka partia się trafi. Raz są mokre i smaczne, a czasami właśnie jakby papierowe i twarde.

Opublikowano

Pachną jak czipsy bekonowe, taką posypką.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

Ostatnio przeglądający 0

  • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.