Opublikowano 26 listopada 20204 l Nigdy w zyciu bym tego nie sprobowal. Ja to wogole nienawidze podrobow a jak mysle o jakiejs czerninie ....
Opublikowano 26 listopada 20204 l Podroby są w pytkę, ale to trzeba umieć zrobić a nie jeść jakieś nie wiadomo co, nie wiadomo skąd. Czernina jest w porządku, ale bardziej jako ciekawostka, bo jej słodko-kwaśno-korzenny smak (przynajmniej ja mam z takim doświadczenie) nie każdemu podchodzi. U nas są np. popularne pierogi z płuckami, choć już zapomniane, to babcie na wsiach jeszcze robią i smak jest fantastyczny, drobno zmielone duszone płuca z cebulką i lekko doprawione solą i pieprzem. Rozpływają się w ustach dając trudny do porównania smak, mięsno-grzybowo-maślany
Opublikowano 26 listopada 20204 l 26 minutes ago, Rudiok said: Podroby są w pytkę, ale to trzeba umieć zrobić a nie jeść jakieś nie wiadomo co, nie wiadomo skąd. co masz na mysli?
Opublikowano 26 listopada 20204 l Teraz, michal napisał: co masz na mysli? W sensie, że nie podjąłbym się jedzenia podrobów pochodzących z niewiadomego źródła typu od kolegi wujka sąsiada ze świniobicia, albo kupować na promocji w markecie bo tanio, a może by spróbować. Taka np. grasica wymaga znajomości jak wybrać dobrą, jak ocenić jej stan i potem jak przyrządzić, a kupować tylko po to żeby wrzucić na patelnię, spróbować i potem się skrzywić to bezsens.
Opublikowano 26 listopada 20204 l 54 minuty temu, Rudiok napisał: U nas są np. popularne pierogi z płuckami Jadłem raz w życiu, mama z babcią zrobiły. Pamiętam, że były smaczne. Jakiś czas temu jadłem pierogi właśnie z kaszą bulgur, grzybami i cebula i smakowały bardzo podobnie, a może nawet i lepiej. Podroby jakoś zawsze lubiłem, o ile były przyrządzone w domu. Często jadałem wątróbkę, właśnie jak mama, albo babcia zrobiły. Z kupowanych od dziecka zawsze byłem fanem kaszanki, szczególnie z grilla. Dziś już raczej nic bym nie ruszył.
Opublikowano 26 listopada 20204 l 56 minut temu, Rudiok napisał: W sensie, że nie podjąłbym się jedzenia podrobów pochodzących z niewiadomego źródła typu od kolegi wujka sąsiada ze świniobicia, albo kupować na promocji w markecie bo tanio, a może by spróbować. Taka np. grasica wymaga znajomości jak wybrać dobrą, jak ocenić jej stan i potem jak przyrządzić, a kupować tylko po to żeby wrzucić na patelnię, spróbować i potem się skrzywić to bezsens. Czekaj, czekaj, kojarzę kogoś kto polecał grasicę, kto to był... Spoiler ano tak, Dr. Lecter.
Opublikowano 27 listopada 20204 l Ajj Dobra Kaloria jak zwykle dostarcza, mega dobre. Muszę spróbować sam takie zrobić, bo raczej prosta robota.
Opublikowano 27 listopada 20204 l ale te kiełbaski z boczniaka słabe mają, burgery nadal na pierwszym miejscu
Opublikowano 27 listopada 20204 l No też nie jestem fanem kiełbasek, burger za to regularnie wlatuje.
Opublikowano 27 listopada 20204 l Ten ich burger w bułce brioche, ze szparagami, serem żółtym i jajkiem sadzonym
Opublikowano 27 listopada 20204 l A gdzie je kupujecie? Bywały w lidlu ale od dawna ich nie widziałem.
Opublikowano 27 listopada 20204 l Powinny być w Lidlu, ja zawsze widzę całą ofertę. Bywają też w innych sklepach, na pewno Carrefour.
Opublikowano 27 listopada 20204 l Lidl. 15 minut temu, MaZZeo napisał: A gdzie je kupujecie? Bywały w lidlu ale od dawna ich nie widziałem.
Opublikowano 14 grudnia 20204 l Jezusie nazareński, jakie to dobre Kupione z braku laku w Action na jakiejś promce przy kasie. Kruchy czekoladowy herbatnik oblany białą czekoladą. Guilty pleasure jak cholera.
Opublikowano 14 grudnia 20204 l Ten Action to takie Pepco, czy inny Kik? Nie znałem tego wcześniej, a widzę, że tam wszystko mają.
Opublikowano 14 grudnia 20204 l To taki mix Pepco, Dealza i Kika właśnie. Mnóstwo badziewia z każdej parafii, ale czasem można coś ciekawego wyrwać (ładowarka do padów PS4 za 12 zł ). W spożywce mają sporo rzeczy, których w innych nie znajdziesz (np. holenderskie stroopwaffeln czy też takie właśnie smakołyki hiszpańskie).
Opublikowano 14 grudnia 20204 l Bezkitu, gdyby nie wy to bym nie wiedzial o Dealz i Action. A mieszcza sie w jednej galerii we wro xD Maja energola za 1.25
Opublikowano 15 grudnia 20204 l 8 hours ago, Mejm said: Bezkitu, gdyby nie wy to bym nie wiedzial o Dealz i Action. A mieszcza sie w jednej galerii we wro xD Maja energola za 1.25 pijesz Burna byku?
Opublikowano 4 stycznia 20214 l Chodziły za mną te cynamonki od 2 miesięcy. W końcu zrobiłem: Spoiler
Opublikowano 7 stycznia 20214 l Nie zgodzę się, smakują jak papier z czosnkiem i cebulą i dziwnie pachną
Opublikowano 7 stycznia 20214 l Zależy jaka partia się trafi. Raz są mokre i smaczne, a czasami właśnie jakby papierowe i twarde.