krupek 15 475 Opublikowano 8 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 8 stycznia 2021 Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 8 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 8 stycznia 2021 Podwójny wieśniak i zimne tyskie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 350 Opublikowano 9 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 stycznia 2021 Nabyłem drogą wymiany za banknoty frytkownicę beztłuszczową i bardzo się już polubiliśmy, bo jest mega wygodnym sprzętem i do tego ultra szybkim, taki mini piekarnik bez konieczności długiego nagrzewania. Próbowałem już tosty, filet z kurczaka, bagietki opiekane, frytki, bakłażana, paprykę, kiełbasę, pstrąga, steka, bekon, burgery, wszystko wychodzi ekspresowo, soczyste i jak wyjęte z pieca, aż dziw że w takim małym czymś jest tyle mocy. Takiego buksa to się robi ekspres, najpierw opiec minutę bułkę, potem mięso na 3-5 minut w zależności jakie grube, minutę przed końcem położyć ser i gotowe, ulubione dodatki i jest szama szybsza niż w McDrive. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 10 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 stycznia 2021 Zawsze byłem ciekawy jak to działa. To taki mini piekarnik? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 350 Opublikowano 10 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 stycznia 2021 1 godzinę temu, gekon napisał: Zawsze byłem ciekawy jak to działa. To taki mini piekarnik? Tak, kompaktowy piekarnik z termoobiegiem. Przez mały rozmiar szybko się nagrzewa i dzięki temu ekspresowo można wszystko zrobić. Dziś rybka w 10 minut włączając nagrzanie urządzenia Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 291 Opublikowano 11 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 stycznia 2021 To skoro jest to kompaktowy piekarnik czemu nazywaja to beztluszczowa frytkownica xD Po pierwszym zdaniu spodziewalem sie ciekawej technologii a to... piekarnik Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 350 Opublikowano 11 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 stycznia 2021 1 godzinę temu, Mejm napisał: To skoro jest to kompaktowy piekarnik czemu nazywaja to beztluszczowa frytkownica xD Po pierwszym zdaniu spodziewalem sie ciekawej technologii a to... piekarnik Pewno marketingowo się to Staszkowi z Heńkiem nie spodobało. Po angielskiemu jest po prostu "air fryer" i każdy wie o co loto Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 12 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 12 stycznia 2021 Ale to w takim razie to samo, co większy piekarnik Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 291 Opublikowano 17 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2021 Mieszanke studencka jem. Kupilem w Sparze (Szparze ) za 20zl 500g. Absolutnie nie mam pojecia dlaczego ktos to nazwal "studencka", moze przed wojna bakalie byly tanie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 350 Opublikowano 17 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2021 20 minut temu, Mejm napisał: Mieszanke studencka jem. Kupilem w Sparze (Szparze ) za 20zl 500g. Absolutnie nie mam pojecia dlaczego ktos to nazwal "studencka", moze przed wojna bakalie byly tanie. Też się kiedyś nad tym zastanawiałem. Najbardziej do mnie przemawia po prostu wysokokaloryczność bakalii i wysoki udział składników odżywczych pomocnych w wysiłku intelektualnym kojarzonym ze studiami. Zresztą po niemiecku mieszkanka nazywa się wprost "karma/pokarm dla studentów" xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tynio 1 020 Opublikowano 25 stycznia 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 25 stycznia 2021 (edytowane) Pizza, Kimchi, ale robię też inne dania. przykładowo to co ostatnio wylądowało u mnie na stole Bagietka z serkiem almette oraz łososiem i kindziukiem Mumie z ciasta francuskiego i parówek Bauffalo wings z sosem serowym. Sałatka z kurczakiem grillowanym, warzywami i komosą ryżową. Tu chyba nie muszę pisać Spoiler tosty z jajkiem, parówką i papryką oraz cebulką wątróbka na bagietce. Jajko z parówką oraz kanapeczki i boczek. Spaghetti carbonara, na boczku. Sajgonki Krem kukurydziany z kurczakiem tarta z salami, jajkiem i pomidorami Makaron z kurczakiem, warzywami w sosie serowym. Smażony chleb z warzywami i jajkiem oraz serem żółtym. To tak kilka fotek z tego co robiłem w ciągu kilku miesięcy. Edytowane 25 stycznia 2021 przez Tynio 5 9 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
baniek 246 Opublikowano 25 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 stycznia 2021 Ładna kolekcja, wingsy z piekarnika czy frytura? Cytuj Odnośnik do komentarza
Tynio 1 020 Opublikowano 25 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 stycznia 2021 1 minutę temu, baniek napisał: Ładna kolekcja, wingsy z piekarnika czy frytura? Dzięki Frytkownica, bardzo fajnie skórka się przypieka i jest chrupiąca. Skrzydełka kładę na kartkę grillową by obciekło no i do garnka z sosem na 2-3 minuty. Niestety zawsze tego tłuszczu trochę zostaje. Ale wychodzą smacznie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
baniek 246 Opublikowano 25 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 stycznia 2021 W lokalu w którym pracowałem skrzydła lekko obgotowywaliśmy, studziliśmy i dopiero przed podaniem były smażone dzięki czemu nie nasiąkały tłuszczem tak bardzo. Smakowo nie traciły, bo większość smaku i tak robotę robi to czym je obleje się na koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 25 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 stycznia 2021 U mnie batony owsiane z bakaliami na stevii. Ok 10 minut roboty, a zdrowa kaloria. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
mitra 1 787 Opublikowano 25 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 stycznia 2021 5 godzin temu, Boomcio napisał: U mnie batony owsiane z bakaliami na stevii. Ok 10 minut roboty, a zdrowa kaloria. Dej przepis i sposób wykonania a nie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 25 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 stycznia 2021 Jutro coś w robocie sklecę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 26 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 stycznia 2021 @mitra sypiesz brachu do michy suche płatki owsiane, do nich rodzynki, żurawina, słonecznik, pestki dyni, wiórki kokosowe, migdały / skreśl, co Ci nie pasuje/. Mleko skondensowane z puchy słodzone, lub nie słodzone i dodajesz słodzik - podgrzewasz, ale nie do zagotowania. Zalewasz michę z płatkami. Przerzucasz całość na brytfanę wyłożoną papierem spożywczym. Lekko rozkładasz, żeby nie za grube było. Piekarnik: 180*C na ok 30 minut, zależy jakie wolisz. Po wyjęciu tniesz na małe prostokąty. Posiłek potreningowy, lub ligh ciastka do kawusi. 4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
mitra 1 787 Opublikowano 26 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 stycznia 2021 2 godziny temu, Boomcio napisał: @mitra sypiesz brachu do michy suche płatki owsiane, do nich rodzynki, żurawina, słonecznik, pestki dyni, wiórki kokosowe, migdały / skreśl, co Ci nie pasuje/. Mleko skondensowane z puchy słodzone, lub nie słodzone i dodajesz słodzik - podgrzewasz, ale nie do zagotowania. Zalewasz michę z płatkami. Przerzucasz całość na brytfanę wyłożoną papierem spożywczym. Lekko rozkładasz, żeby nie za grube było. Piekarnik: 180*C na ok 30 minut, zależy jakie wolisz. Po wyjęciu tniesz na małe prostokąty. Posiłek potreningowy, lub ligh ciastka do kawusi. Brzmi prosto i smacznie. Muszę spróbować. Dzięki m8. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mitra 1 787 Opublikowano 29 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 stycznia 2021 @Boomcio tego mleka to litr będzie mało czy za dużo? Bo tak się zastanawiam żeby nie zjebać tego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 29 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 stycznia 2021 (edytowane) No, pucha jedna. Lub trochę więcej tego rzadkiego: Do tego drugiego daję słodzik. Oczywiscie na paczkę płatków taka ilość mleka. Pokombinuj, puść wodze fantazji Edytowane 29 stycznia 2021 przez Boomcio Cytuj Odnośnik do komentarza
mitra 1 787 Opublikowano 30 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2021 (edytowane) Mam to drugie. Ja dodam cukru trzcinowego, jakoś za słodzikami nie przepadam. Jutro biorę się do roboty. W sumie to już dziś. Edytowane 30 stycznia 2021 przez mitra Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 30 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2021 Wrzuć wrażenia! Cytuj Odnośnik do komentarza
mitra 1 787 Opublikowano 30 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2021 12 godzin temu, Boomcio napisał: Wrzuć wrażenia! Zrobiłem płatki owsiane z mieszanką orzechowo czekoladową. Wyszły pyszne. Następnym razem zrobię z bakaliami i postaram się żeby były grubsze, bo teraz trochę przesadziłem i są dosyć cienkie. Ale nadal pyszne. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 30 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2021 Grubsze będą wilgotne w środku Ale fajne snacki Ci wyszły. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi