Skocz do zawartości

Co ostatnio jadłeś/piłeś?

Featured Replies

Opublikowano

Ja z kolei polecam tego masakratora https://www.mediaexpert.pl/agd-male/do-kuchni/gofrownice/gofrownica-mpm-mgo-24

 

Jak się przesiadłem z jakiegoś starego 800W na te 1400W to jak z malucha do ferrari, kilka dni tylko gofry leciały :cool2:

 

Dla uber chrupiących gofrów pro tip - wysuszyć je chwilę żeby oddały wilgoć po upieczeniu, najprościej postawić pionowo między nawet dwoma szklankami. 

  • Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Wyświetleń 416,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

  • A ja zacznę od klasyka czyli bulionu który ostatnio robię w sporych ilościach by wstawić zawekowane do lodówki i co jakiś czas wyciągam i na szybko mieszam z czymś    Przygoda zaczyna się od

  • Ostatnie dwa miechy u mnie to pare tripow w tym Nowy Jork, Barcelona i Londyn takze wrzucam troche dobrego      Bajgle w NYC to kosmos, ten akurat z Russ & Daughters, chyba najlepszy. Se

  • Dawno nie dawałem fotek jedzenia więc przygotujcie się na większą ilość zdjęć    Od ponad 2 miesięcy szaleje z panini w rożnych wersjach         

Opublikowano
Opublikowano

Tylko nie to je.bane media expert ku.rwa ja was prosze.

Opublikowano

Ten MPM co Rudiok wrzucił jest też na allegro po 150 zł. Tu jest zayebista recenzja tych opiekaczy do wszystkiego i do niczego + przepis Pana Kucharza Strzelczyka

 

Edytowane przez mcp

Opublikowano

Zjadlem se takie kluski ryżowe. Ostre, że w dupie się widno robi po nich, ale smaczne i jak na instand dania nie smakują aż tak chemicznie jak vifony.

Hot Chicken Toppoki – Miss Coffee

Opublikowano

Dawno nic nie dawałem, bo czekałem by mi smak po Covid-19 wrócił.

 

Już jest lepiej więc jedzonko jakie ostatnio robiłem 

 

9PQZill.jpg

 

nAwHRId.jpg

 

VXg61LR.jpg

 

Dwie wersje sushi wegetariańskie i z rybą.

 

No i burger 

 

aZsXKL2.jpg

 

Spoiler

Q6hcd1R.jpg

 

A do tego piwko ... fotki poleciały do odpowiedniego wątku. 

Opublikowano

Burger trochę oszczędnie sałaty, ale i tak bym jadł, zwłaszcza teraz o 15:13 i zawsze w porze obiadowej tutaj zbłądzę.

Opublikowano
19 godzin temu, grzybiarz napisał:

Burger trochę oszczędnie sałaty, ale i tak bym jadł, zwłaszcza teraz o 15:13 i zawsze w porze obiadowej tutaj zbłądzę.

 

Dałem tylko po jednym plasterku, bo ten burger był tak wielki że ciężko było je jeść.

Na fotkach tego nie widać, ale te bułki to rozmiar XXL czyli ponad 15cm średnicy, wielkość zależna od warstw, ale taki 10cm to minimum było, po jednym big burgerze miałem dosyć, a zrobiłem 5 sztuk dla 3 osób. 

Opublikowano

U mnie kolejny wynalazek wleciał. Tym razem Currywurst. Najgorsze w tym daniu jest to, że nie wygląda za bardzo apetycznie ale smakowo, niebo w gębie. 

 

IMG20210521174736.jpg

IMG20210521174741.jpg

Opublikowano

Ktos tu ostatnio narzekal na brak nowych emotek zywieniowych :rayos:

Opublikowano
W dniu 19.05.2021 o 14:38, Soban napisał:

Zjadlem se takie kluski ryżowe. Ostre, że w dupie się widno robi po nich, ale smaczne i jak na instand dania nie smakują aż tak chemicznie jak vifony.

 

Z tej serii jadłem ostatnio to, jest jeszcze w czarnym opakowaniu, trochę łagodniejsze, ale to na zdjęciu to istne piekło, kurde polecam.

 

image.jpg

Opublikowano

@mitra sorry ale Currywurst wygląda tak 

 

Keine Fotobeschreibung verfügbar.

 

To na zdjęciu można dostać w knajpie Hanswurst w Akwizgranie w zachodnich Niemczech. 

 

https://www.hanswurst.de/?fbclid=IwAR1wMsK5EKkHttvLxzUZW6URGbno7PctNOOw3FZuhyfCXerdczQfQHWaQDA

 

Oprócz tego wyżej, sprawdziłem u nich miedzy innymi Blutwurst, czyli kaszankę. Niebo w gębie, na Kiełbasie to się tam znają.   

 

110786021_IMG_4845photo.thumb.JPG.9857fd29374142ba640133b3c3646949.JPG

Opublikowano
40 minut temu, basbot11 napisał:

@mitra sorry ale Currywurst wygląda tak 

 

Keine Fotobeschreibung verfügbar.

 

To na zdjęciu można dostać w knajpie Hanswurst w Akwizgranie w zachodnich Niemczech. 

 

https://www.hanswurst.de/?fbclid=IwAR1wMsK5EKkHttvLxzUZW6URGbno7PctNOOw3FZuhyfCXerdczQfQHWaQDA

 

Oprócz tego wyżej, sprawdziłem u nich miedzy innymi Blutwurst, czyli kaszankę. Niebo w gębie, na Kiełbasie to się tam znają.   

 

110786021_IMG_4845photo.thumb.JPG.9857fd29374142ba640133b3c3646949.JPG

Wiem, że wygląda nieciekawie ale musiałem nawalić żeby się najeść, na ziemniaki nie miałem ochoty. Niemców nie lubię a byłem tam tylko 3 razy i to przez przypadek xD ale w kiełby to oni potrafią :ohboy:

W każdym razie ja robiłem według przepisu z roadtripbus i smakuje w pytę. To był i tak mój pierwszy raz z tą potrawą i wiem co mam ulepszyć. Następnym razem się postaram :thumbsup:

Opublikowano

Tak kusiliście tymi burgerami, że też zrobiłem. Smashburger w wersji uber-klasycznej. Wołowina, ser, pomidor, sos ketchup/majonez/musztarda. 

 

 

20210523_150403.jpg

Opublikowano

A ten pomidor to tam po co? Ze niby troche witamin wsrod tych tluszczy? xD

Opublikowano

Po to żeby naczelna maruda forum miała się o co przyczepić :nosacz:

Opublikowano
20 minut temu, Mejm napisał:

A ten pomidor to tam po co? Ze niby troche witamin wsrod tych tluszczy? xD

 

Yyy a whoppera kiedyś widział? Albo nie wiem, dowolnego burgera defaultowego, który w 90% przypadków ma pomidora? :reggie:

Opublikowano

Pomidor to akurat chyba najbardziej klasyczny i wręcz pionierski dodatek do buksa także no bonus :reggie:

Opublikowano

Chyba nie skleiliscie, ze nie konkretnie o pomidora mi chodzilo i moglo zamiast niego byc inne warzywko albo nawet kielki, zeby nie bylo zbyt defaultowo.

Opublikowano

No ale nadal uwaga z dupy, bo raczej nikt nie je burgera bez żadnego warzywa, więc nawet kiełek/rzodkiewka/sałata/durian byłby naturalnym przełamaniem nadmiaru mięsa/sera. Każdy dodatek vege zatem można by skomentować tak samo. Ale rozumiem żart, trochę na zasadzie grubej amerykańskiej baby biorącej do podwójnego cheesemaca colę zero xD

Ale i tak nie tłumacz się, przyjmij krytykę z pokorą i proszę się rozejść :dry:

 

@Rudiok bułkę sam piekłeś, czy to jakaś marketowa burgerówka? Z tych miękkich a la McD to jedynie biedronkowe raz po raz biorę. Ale mimo wszystko piekarniane prawdziwe buły z sezamem lepiej mi smakują niż te słodko-pulchne z folii.

Opublikowano
Godzinę temu, _Red_ napisał:

No ale nadal uwaga z dupy, bo raczej nikt nie je burgera bez żadnego warzywa, więc nawet kiełek/rzodkiewka/sałata/durian byłby naturalnym przełamaniem nadmiaru mięsa/sera. Każdy dodatek vege zatem można by skomentować tak samo. Ale rozumiem żart, trochę na zasadzie grubej amerykańskiej baby biorącej do podwójnego cheesemaca colę zero xD

Ale i tak nie tłumacz się, przyjmij krytykę z pokorą i proszę się rozejść :dry:

 

@Rudiok bułkę sam piekłeś, czy to jakaś marketowa burgerówka? Z tych miękkich a la McD to jedynie biedronkowe raz po raz biorę. Ale mimo wszystko piekarniane prawdziwe buły z sezamem lepiej mi smakują niż te słodko-pulchne z folii.

 

Panie Prezesie, melduję, że z racji dzisiejszego lenia sięgnąłem po niezawodne i wielokrotnie sprawdzone bułki brioche od Schulstada. Idealny smak i nie jebią sztuczyzną jak te defaultowe marketowe. 

 

 

16501.jpg

Opublikowano

Thx obadam kolejnym razem. Ciekawe która firma robi dla Biedry, możliwe że też Szulstad.

Opublikowano
Godzinę temu, Rudiok napisał:

 

Panie Prezesie, melduję, że z racji dzisiejszego lenia sięgnąłem po niezawodne i wielokrotnie sprawdzone bułki brioche od Schulstada. Idealny smak i nie jebią sztuczyzną jak te defaultowe marketowe. 

 

 

16501.jpg


Yep, w zasadzie jedyne marketowe bułki do hamburgerów jakie zdarza mi się kupić, zazwyczaj mają dobrą jakość.

Opublikowano

gdzie te bułki można dostać?

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

Ostatnio przeglądający 0

  • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.