Opublikowano 16 maja 20213 l Ja z kolei polecam tego masakratora https://www.mediaexpert.pl/agd-male/do-kuchni/gofrownice/gofrownica-mpm-mgo-24 Jak się przesiadłem z jakiegoś starego 800W na te 1400W to jak z malucha do ferrari, kilka dni tylko gofry leciały Dla uber chrupiących gofrów pro tip - wysuszyć je chwilę żeby oddały wilgoć po upieczeniu, najprościej postawić pionowo między nawet dwoma szklankami.
Opublikowano 16 maja 20213 l Tutaj trochę modeli https://najlepszy-ranking.pl/gofrownice/ https://www.doradcaproduktu.com/ranking-gofrownic/?utm_source=adwords&utm_campaign=ADgofrownicB1&utm_term=%2Branking %2Bgofrownica&gclid=CjwKCAjwhYOFBhBkEiwASF3KGQ5aIYi8nonGfU6bZJkm4Pirt2EPagODPDXE_G-cO8iZwo2-RlNXHRoCchcQAvD_BwE https://www.mediaexpert.pl/poradniki/male-agd/gofrownica-top-10 https://www.prorankingi.pl/rankingi/male-agd-do-kuchni/gofrownica/?fbclid=IwAR2rXUiqur68W0lj3z-np5HoIlnbbLU4RbWUjsWvL9eztV8Xt0q7E2HuhQU&gclid=CjwKCAjwhYOFBhBkEiwASF3KGfudzpHI6g1Wm2db8AJ56XdnYjfkvjeYC6iW9_2v9OYOIB1Glsd9DRoCanAQAvD_BwE To ja wrzucę tutaj przepis na gofry idealne. Sprawdziliśmy kilka przepisów (nawet z TM) i te zdecydowanie najlepsze. Zarówno smak jak i chrupkość. Jak ktoś ma TM to można oczywiście to w nim zrobić. Pamiętajcie aby wcześniej zając się białkami, a potem zmieszać z resztą.
Opublikowano 16 maja 20213 l Ten MPM co Rudiok wrzucił jest też na allegro po 150 zł. Tu jest zayebista recenzja tych opiekaczy do wszystkiego i do niczego + przepis Pana Kucharza Strzelczyka Edytowane 16 maja 20213 l przez mcp
Opublikowano 19 maja 20213 l Zjadlem se takie kluski ryżowe. Ostre, że w dupie się widno robi po nich, ale smaczne i jak na instand dania nie smakują aż tak chemicznie jak vifony.
Opublikowano 19 maja 20213 l Dawno nic nie dawałem, bo czekałem by mi smak po Covid-19 wrócił. Już jest lepiej więc jedzonko jakie ostatnio robiłem Dwie wersje sushi wegetariańskie i z rybą. No i burger Spoiler A do tego piwko ... fotki poleciały do odpowiedniego wątku.
Opublikowano 19 maja 20213 l Burger trochę oszczędnie sałaty, ale i tak bym jadł, zwłaszcza teraz o 15:13 i zawsze w porze obiadowej tutaj zbłądzę.
Opublikowano 20 maja 20213 l 19 godzin temu, grzybiarz napisał: Burger trochę oszczędnie sałaty, ale i tak bym jadł, zwłaszcza teraz o 15:13 i zawsze w porze obiadowej tutaj zbłądzę. Dałem tylko po jednym plasterku, bo ten burger był tak wielki że ciężko było je jeść. Na fotkach tego nie widać, ale te bułki to rozmiar XXL czyli ponad 15cm średnicy, wielkość zależna od warstw, ale taki 10cm to minimum było, po jednym big burgerze miałem dosyć, a zrobiłem 5 sztuk dla 3 osób.
Opublikowano 21 maja 20213 l U mnie kolejny wynalazek wleciał. Tym razem Currywurst. Najgorsze w tym daniu jest to, że nie wygląda za bardzo apetycznie ale smakowo, niebo w gębie.
Opublikowano 21 maja 20213 l W dniu 19.05.2021 o 14:38, Soban napisał: Zjadlem se takie kluski ryżowe. Ostre, że w dupie się widno robi po nich, ale smaczne i jak na instand dania nie smakują aż tak chemicznie jak vifony. Z tej serii jadłem ostatnio to, jest jeszcze w czarnym opakowaniu, trochę łagodniejsze, ale to na zdjęciu to istne piekło, kurde polecam.
Opublikowano 21 maja 20213 l @Arkadymam tą też i jutro będą testy z ziomkiem na spółę, bo pewnie sam bym wymiękł całość zjeść
Opublikowano 21 maja 20213 l @mitra sorry ale Currywurst wygląda tak To na zdjęciu można dostać w knajpie Hanswurst w Akwizgranie w zachodnich Niemczech. https://www.hanswurst.de/?fbclid=IwAR1wMsK5EKkHttvLxzUZW6URGbno7PctNOOw3FZuhyfCXerdczQfQHWaQDA Oprócz tego wyżej, sprawdziłem u nich miedzy innymi Blutwurst, czyli kaszankę. Niebo w gębie, na Kiełbasie to się tam znają.
Opublikowano 21 maja 20213 l 40 minut temu, basbot11 napisał: @mitra sorry ale Currywurst wygląda tak To na zdjęciu można dostać w knajpie Hanswurst w Akwizgranie w zachodnich Niemczech. https://www.hanswurst.de/?fbclid=IwAR1wMsK5EKkHttvLxzUZW6URGbno7PctNOOw3FZuhyfCXerdczQfQHWaQDA Oprócz tego wyżej, sprawdziłem u nich miedzy innymi Blutwurst, czyli kaszankę. Niebo w gębie, na Kiełbasie to się tam znają. Wiem, że wygląda nieciekawie ale musiałem nawalić żeby się najeść, na ziemniaki nie miałem ochoty. Niemców nie lubię a byłem tam tylko 3 razy i to przez przypadek xD ale w kiełby to oni potrafią W każdym razie ja robiłem według przepisu z roadtripbus i smakuje w pytę. To był i tak mój pierwszy raz z tą potrawą i wiem co mam ulepszyć. Następnym razem się postaram
Opublikowano 23 maja 20213 l Tak kusiliście tymi burgerami, że też zrobiłem. Smashburger w wersji uber-klasycznej. Wołowina, ser, pomidor, sos ketchup/majonez/musztarda.
Opublikowano 23 maja 20213 l A ten pomidor to tam po co? Ze niby troche witamin wsrod tych tluszczy? xD
Opublikowano 23 maja 20213 l 20 minut temu, Mejm napisał: A ten pomidor to tam po co? Ze niby troche witamin wsrod tych tluszczy? xD Yyy a whoppera kiedyś widział? Albo nie wiem, dowolnego burgera defaultowego, który w 90% przypadków ma pomidora?
Opublikowano 23 maja 20213 l Pomidor to akurat chyba najbardziej klasyczny i wręcz pionierski dodatek do buksa także no bonus
Opublikowano 23 maja 20213 l Chyba nie skleiliscie, ze nie konkretnie o pomidora mi chodzilo i moglo zamiast niego byc inne warzywko albo nawet kielki, zeby nie bylo zbyt defaultowo.
Opublikowano 23 maja 20213 l No ale nadal uwaga z dupy, bo raczej nikt nie je burgera bez żadnego warzywa, więc nawet kiełek/rzodkiewka/sałata/durian byłby naturalnym przełamaniem nadmiaru mięsa/sera. Każdy dodatek vege zatem można by skomentować tak samo. Ale rozumiem żart, trochę na zasadzie grubej amerykańskiej baby biorącej do podwójnego cheesemaca colę zero xD Ale i tak nie tłumacz się, przyjmij krytykę z pokorą i proszę się rozejść @Rudiok bułkę sam piekłeś, czy to jakaś marketowa burgerówka? Z tych miękkich a la McD to jedynie biedronkowe raz po raz biorę. Ale mimo wszystko piekarniane prawdziwe buły z sezamem lepiej mi smakują niż te słodko-pulchne z folii.
Opublikowano 23 maja 20213 l Godzinę temu, _Red_ napisał: No ale nadal uwaga z dupy, bo raczej nikt nie je burgera bez żadnego warzywa, więc nawet kiełek/rzodkiewka/sałata/durian byłby naturalnym przełamaniem nadmiaru mięsa/sera. Każdy dodatek vege zatem można by skomentować tak samo. Ale rozumiem żart, trochę na zasadzie grubej amerykańskiej baby biorącej do podwójnego cheesemaca colę zero xD Ale i tak nie tłumacz się, przyjmij krytykę z pokorą i proszę się rozejść @Rudiok bułkę sam piekłeś, czy to jakaś marketowa burgerówka? Z tych miękkich a la McD to jedynie biedronkowe raz po raz biorę. Ale mimo wszystko piekarniane prawdziwe buły z sezamem lepiej mi smakują niż te słodko-pulchne z folii. Panie Prezesie, melduję, że z racji dzisiejszego lenia sięgnąłem po niezawodne i wielokrotnie sprawdzone bułki brioche od Schulstada. Idealny smak i nie jebią sztuczyzną jak te defaultowe marketowe.
Opublikowano 23 maja 20213 l Thx obadam kolejnym razem. Ciekawe która firma robi dla Biedry, możliwe że też Szulstad.
Opublikowano 23 maja 20213 l Godzinę temu, Rudiok napisał: Panie Prezesie, melduję, że z racji dzisiejszego lenia sięgnąłem po niezawodne i wielokrotnie sprawdzone bułki brioche od Schulstada. Idealny smak i nie jebią sztuczyzną jak te defaultowe marketowe. Yep, w zasadzie jedyne marketowe bułki do hamburgerów jakie zdarza mi się kupić, zazwyczaj mają dobrą jakość.
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.