Rudiok 3 368 Opublikowano 3 czerwca 2021 Opublikowano 3 czerwca 2021 Tęskniłem za tobą Czechu Żeberko, warzywka kiszone, chrzan, musztarda i piwerko. Fuck covid. 5 3 Cytuj
Tynio 1 020 Opublikowano 9 czerwca 2021 Opublikowano 9 czerwca 2021 17 godzin temu, Metoda napisał: ależ bym zjadł knedliczki Knedle można samemu w domu zrobić i do tego sos oraz jakieś mięsko i czeskie piwko. Robiłem już kilka razy i są łatwe, chyba że masz lenia to w często są w Kauflandzie. Cytuj
Tynio 1 020 Opublikowano 9 czerwca 2021 Opublikowano 9 czerwca 2021 (edytowane) Może to nie knedle, ale już kilka razy robiłem dojrzewającą polędwicę i mimo tego że średnio to wygląda w damskiej podkolanówce. to jednak wychodzi genialne i u mnie znika dosłownie w ciągu tygodnia taka porcja która ma około 1kg Jako że nie samą polędwicą człowiek życie to ostatnio robiłem makaron z łososiem i szpinakiem w sosie śmietanowo serowym do tego podałem lekką sałatę z sosem winegret Spoiler Jak się okazało to był niezły pomysł na przygotowanie łososia, który idealnie komponował się z makaronem i sosem, lekki posmak suszonych pomidorów postawił kropę nad "i" Edytowane 9 czerwca 2021 przez Tynio 2 1 Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 13 czerwca 2021 Opublikowano 13 czerwca 2021 no u mnie prosto i redukcyjnie, twarożek z rzodkiewka i szczypiorkiem, do tego moje ulubione żółte pomidory 1 1 Cytuj
mitra 1 787 Opublikowano 15 czerwca 2021 Opublikowano 15 czerwca 2021 I przepis @alb84 dzisiaj wleciał na blat. Pyszotto jak się patrzy 1 1 Cytuj
Mejm 15 306 Opublikowano 18 czerwca 2021 Opublikowano 18 czerwca 2021 Po ograniu dwoch cwiartek arbuzow po 5zl zawieszam temat i wracam w lipcu jak bedzie sezon a ceny spadna do 2zl. Chociaz dzieki pisowi pewnie nizej jak 3 nie bedzie. Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 18 czerwca 2021 Opublikowano 18 czerwca 2021 W dniu 3.06.2021 o 17:24, Rudiok napisał: Tęskniłem za tobą Czechu Żeberko, warzywka kiszone, chrzan, musztarda i piwerko. Fuck covid. dawno nie widziałem białego chleba. ale pewnie będzie niedługo jedzone do kiełby z grilla Cytuj
Rudiok 3 368 Opublikowano 18 czerwca 2021 Opublikowano 18 czerwca 2021 17 minut temu, Mejm napisał: Po ograniu dwoch cwiartek arbuzow po 5zl zawieszam temat i wracam w lipcu jak bedzie sezon a ceny spadna do 2zl. Chociaz dzieki pisowi pewnie nizej jak 3 nie bedzie. Niestety kupno arbuza w Polszy to zawsze loteria i od paru lat w ogóle zrezygnowałem. Jedynie prawilne słodkie skurwysyny zaczynają się od Węgier na południe. 1 Cytuj
yab 572 Opublikowano 21 czerwca 2021 Opublikowano 21 czerwca 2021 Najlepsze na których nigdy się nie zawiodłem to z Tesco arbuzy mini, lepszych nie jadłem. Szkoda że nie ma już Tesco Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 23 czerwca 2021 Opublikowano 23 czerwca 2021 W dniu 18.06.2021 o 16:45, Rudiok napisał: Niestety kupno arbuza w Polszy to zawsze loteria i od paru lat w ogóle zrezygnowałem. Jedynie prawilne słodkie skurwysyny zaczynają się od Węgier na południe. Pamiętam jak pierwszy raz byłem we Włoszech i zjadłem tam arbuza. No myślałem, że to inny owoc. Nigdy w PL nie zjadłem takiego arbuza jak randomowe z Włoch czy Spain. Różnica jest porażająca. Winogron w sumie podobnie. Cytuj
Ukukuki 6 992 Opublikowano 23 czerwca 2021 Opublikowano 23 czerwca 2021 Ja nigdy nie zapomnę zapachu targu warzywnego z Aten, no tam to chciało się tylko owoce jeść. Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 23 czerwca 2021 Opublikowano 23 czerwca 2021 miske truskawek i czereśni zalaną jogurtem naturalnym z odzywka białkowa o smaku białego snickersa Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 25 czerwca 2021 Opublikowano 25 czerwca 2021 W dniu 23.06.2021 o 22:50, Shen napisał: miske truskawek i czereśni zalaną jogurtem naturalnym z odzywka białkowa o smaku białego snickersa co za odżywka? Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 25 czerwca 2021 Opublikowano 25 czerwca 2021 31 minut temu, MaZZeo napisał: co za odżywka? Tanio nie jest ale dla mnie top1 bialeczko https://www.guiltfree.pl/pl/odzywki-opakowania-pelnowymiarowe/9296-snickers-hi-protein-whey-protein-powder-chocolate-caramel-peanut-875g-5056357902745.html?search_query=snickers&results=50 1 Cytuj
Soban 4 054 Opublikowano 25 czerwca 2021 Opublikowano 25 czerwca 2021 (edytowane) Pod względem makrosów to średnia ta odżywka. Jak ktoś nie lubi tych słodkich tylko natural białeczko do gotowania to ja polecam https://strefamocy.pl/pl/izolat-białka/135-extensor-izolat-białka-serwatki-97-1000g.html?gclid=CjwKCAjwt8uGBhBAEiwAayu_9adDuxnCe-SJezje4v7g5MRg27BD13vTLfmlL2IIKKgja93mW6YqORoCKEcQAvD_BwE Drogie fakt, ale skład to petarda i chyba nic lepszego pod tym względem nie ma na rynku. Dzisiaj robiłem sobie z tym owsianke - 200ml tego napoju migdalowego z lidla, 50g platkow, 40g odzywki, 50g malin, lyzka kakao niskotluszczowego jako baza a na gore banan i kiwi + nerkowce 30g i to jest śniadanie mistrzów Edytowane 25 czerwca 2021 przez Soban 1 Cytuj
Boomcio 4 054 Opublikowano 25 czerwca 2021 Opublikowano 25 czerwca 2021 Ja lecę na izolacie od +/- zawsze. Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 25 czerwca 2021 Opublikowano 25 czerwca 2021 43 minuty temu, Soban napisał: Pod względem makrosów to średnia ta odżywka. Dlatego ja to jem może raz na tydzien w formie deseru z wieksza iloscia białka. Gdybym to jadł codziennie tk finansowo bym nie wyrobił bo i 3 porcje dziennie schodza. Tak to białko kfd i olimpa grane. Cytuj
Okie from Muskogee 2 851 Opublikowano 28 czerwca 2021 Opublikowano 28 czerwca 2021 Wcześniej bób, teraz winogrono i winko do tego. Jeszcze sobie sprawię leżankę jakąś, togę na upały, wieniec laurowy i kiełbasa na wszystko. Cytuj
Tynio 1 020 Opublikowano 2 lipca 2021 Opublikowano 2 lipca 2021 (edytowane) Nie wiem ile osób z forum jadło Koreańskie danie Bibimbap, jak nikt to polecam przejść się do jakiejś restauracji która jest prowadzona przez koreańskiego kucharza/kucharkę. Ostatnio właśnie zdecydowałem się na zrobienie tego dania "na bogato" z dwoma sosami oraz dwoma rodzajami mięsa i całą garścią warzyw. Jak ktoś ma cierpliwość to polecam zrobić w domu, sporo Koreańczyków pokazuje na YT jak robi ten przysmak, mi zajęło to ponad 2h, a potem jeszcze sprzątałem przez 30 minut kuchnię. Słynne sosy które podkreślają smak tego dania No i dwa zbliżenia Edytowane 2 lipca 2021 przez Tynio 4 2 Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 2 lipca 2021 Opublikowano 2 lipca 2021 Bibimbap fajna sprawa, jest tyle możliwych kombinacji (no, sama nazwa to dosłownie "mixed rice"), od tych z surową wołowiną i jajkiem (yukhoe - w zasadzie nasz tatar :v), po dowolne kombinacje warzyw (zwykle sauté) i mięs + gochujang/doenjang. Najbardziej tradycyjne dodatki, to chyba korzeń rozwaru, ogórek, gim (glon), kiełki sojowe, gosari (orlica) i ichniejsza cukinia, ale i w samej Korei to dość rzadkie połączenie w dzisiejszych czasach. Jak ktoś ma jakieś gliniane miski to w ogóle - mój ulubiony bibimbap, to dolsot bibimbap, ten podgrzewany w tradycyjnych miskach (dolsot), w których ryż jest ładnie przypiekany od spodu. Cytuj
Metoda 1 325 Opublikowano 2 lipca 2021 Opublikowano 2 lipca 2021 Jak widzę frykasy @Tynio to aż z pogardą patrzę na swojego kurczaka z ryżem Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 5 lipca 2021 Opublikowano 5 lipca 2021 Lepsza pod każdym względem od tradycyjnej. Do dostania w Dealz. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.