Gość Rozi Opublikowano 25 lutego 2022 Opublikowano 25 lutego 2022 Kurczak po tajsku z Mr. Hung's (dawne Zen Thai), moje guilty pleasure: Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 25 lutego 2022 Opublikowano 25 lutego 2022 Chyba zawieszenie broni w walce o poprawę zdrowia Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 25 lutego 2022 Opublikowano 25 lutego 2022 Ale żeś się na siłe czepił. Makaronik raz na jakiś czas nie zaszkodzi. 1 Cytuj
Kontdrad 19 Opublikowano 13 marca 2022 Opublikowano 13 marca 2022 Trochę się narobiłem ale liczę, że końcowy efekt wynagrodzi. Jeszcze jakieś 45min w piekarniku Cytuj
Boomcio 4 056 Opublikowano 13 marca 2022 Opublikowano 13 marca 2022 13 minut temu, Kontdrad napisał: Trochę się narobiłem ale liczę, że końcowy efekt wynagrodzi. Jeszcze jakieś 45min w piekarniku Co to? Cytuj
Kontdrad 19 Opublikowano 13 marca 2022 Opublikowano 13 marca 2022 Ciasto na babkę ziemniaczaną z boczkiem, kiełbasą i cebulą. 1 Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 13 marca 2022 Opublikowano 13 marca 2022 Wygląda na babkę ziemniaczaną przed pieczeniem. Cytuj
Boomcio 4 056 Opublikowano 13 marca 2022 Opublikowano 13 marca 2022 3 minuty temu, krupek napisał: Wygląda na babkę ziemniaczaną przed pieczeniem. Mi zawsze ziemniaki ciemnieją, a tu ta biel mnie zmyliła. Cytuj
Kontdrad 19 Opublikowano 13 marca 2022 Opublikowano 13 marca 2022 Szklanką gotującego mleka zalałem przed przyprawianiem, przeczytałem o tym ostatnio w internecie. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 13 marca 2022 Opublikowano 13 marca 2022 No fajne klapki ale co to jest do jedzenia na tych fotach? o__O Cytuj
baniek 246 Opublikowano 13 marca 2022 Opublikowano 13 marca 2022 Masz wyżej napisane, ale pewnie smakuje lepiej niż wygląda Cytuj
Boomcio 4 056 Opublikowano 13 marca 2022 Opublikowano 13 marca 2022 18 minut temu, Jotrazydwa napisał: No fajne klapki ale co to jest do jedzenia na tych fotach? o__O Babki ziemniaczanej kto nie jadł, ten nie zaznał życia na krawędzi 1 Cytuj
Faka 3 991 Opublikowano 14 marca 2022 Opublikowano 14 marca 2022 W moich stronach, to na babkę ziemniaczaną mówi się kugel. Bardzo dobre jedzenie, a jak jeszcze z boczkami zmieszasz to ambrozja w gębie. 1 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tynio 1 020 Opublikowano 28 kwietnia 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 28 kwietnia 2022 A ja zacznę od klasyka czyli bulionu który ostatnio robię w sporych ilościach by wstawić zawekowane do lodówki i co jakiś czas wyciągam i na szybko mieszam z czymś Przygoda zaczyna się od takiego 16 litrowego garnka Wychodzi około 7-8 litrów Ostatnio nie miałem już słoika to wlałem do kufla bo był pod ręką Mięsa i warzyw sporo zostaje .... Ostatnio koło 3,5 kg Więc mielę wszystko, oczywiście bez kości. No i czas na pasztet Spoiler Wyszło ponad 4kg pasztetu, trochę rozdałem, reszta była na święta oraz zamroziłem jeden Bulion jest bez dodatku soli więc mogę mieszać ze wszystkim Z kiełbasą oraz warzywami Spoiler Pyszna ostra zupa która przypomina gulaszową Można ograniczyć się do dodaniu kilku składników i wychodzi zupa PHO Spoiler Tom Kha Gai z boczniakami Spoiler Dodaje też kiszone Kimchi Ostra zupa Tom Yum Spoiler Czasem coś zostaje w lodówce i robię mieszankę warzywną dodając pastę z sojową Zupa z fasolą oraz boczniakami Spoiler Sushi też było Ostatnio testowałem przepis jakie znalazłem w Lidlu Czeskim - na takie kanapeczki Spoiler Smalec też jest zawsze w lodówce jak goście wpadną Ostatnio robiłem też śledzie i trochę zostało Więc zrobiłem sałatkę z burakami Spoiler Polecam choć raz spróbować frytek z batatów U mnie szybko znikają ze stołu A jak frytki to często do frytek smażę rybę i dodaje kimchi Robiłem też chleb razowy Hit weekendowy to sandwich z kurczakiem, jajkiem i boczkiem Spoiler Lubię robię z resztek jakie mam w lodówce bo wychodzą ciekawe dania Spoiler No i na koniec coś szybkiego 13 11 Cytuj
Shankor 1 614 Opublikowano 28 kwietnia 2022 Opublikowano 28 kwietnia 2022 Jakbyś potrzebował gimp'a to daj znać. Cytuj
Sven Froost 488 Opublikowano 30 kwietnia 2022 Opublikowano 30 kwietnia 2022 On 2/25/2022 at 5:30 PM, Rozi said: Kurczak po tajsku z Mr. Hung's (dawne Zen Thai), moje guilty pleasure: Co to jest za sos do makaronu? Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 30 kwietnia 2022 Opublikowano 30 kwietnia 2022 @Tynio No to kiedy wpadasz na obiad? Zrobić obiad?? Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 22 maja 2022 Opublikowano 22 maja 2022 Tofu BBQ Teriyaki w sezamie, z marchewką, puree z groszku i ogórem kiszonym, do tego ryż jaśminowy. Od dawna za mną chodziło Edit Aa chuj, za słabo przyprawiona marynata wyszła 1 Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 5 czerwca 2022 Opublikowano 5 czerwca 2022 Zawsze jak zajeżdżam do Pozen city to muszę opędzlowac bufet sushi. Płacisz raz i masz all you can eat, roleczki płyną po wodzie do ryja takimi łódkami prosto spod noża kucharza, można też bez dopłat dodatkowych brać dania z karty. Ojebawszy prawie 40 krążków różnych futomakow i kaliforniów, do tego łosoś pieczony teriyaki, a także krewetki w tempurze z sosem chilli majonezowym. Chyba z 2000 kcal, niczego nie żałuję xD Z buta wracałem z rynku żeby choć trochę podczas spaceru ułożyło się w żołądku. Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 5 czerwca 2022 Opublikowano 5 czerwca 2022 Zero problemu xD Jak kupuje zestawy na wynos typu tacki po 75-100 to sam z żoną zjadam na raz Ale dla pewności szedłem na total glodniaka, bo wiedziałem, ze jest dużo różnych wariantów do opędzlowania. Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 5 czerwca 2022 Opublikowano 5 czerwca 2022 2 godziny temu, _Red_ napisał: Zawsze jak zajeżdżam do Pozen city to muszę opędzlowac bufet sushi. Płacisz raz i masz all you can eat, roleczki płyną po wodzie do ryja takimi łódkami prosto spod noża kucharza, można też bez dopłat dodatkowych brać dania z karty. Ojebawszy prawie 40 krążków różnych futomakow i kaliforniów, do tego łosoś pieczony teriyaki, a także krewetki w tempurze z sosem chilli majonezowym. Chyba z 2000 kcal, niczego nie żałuję xD Z buta wracałem z rynku żeby choć trochę podczas spaceru ułożyło się w żołądku. Co za lokal i ile taki eat pass? Ja wczoraj byłem w nowej tajskiej. Zawsze mnie to rozluźnia jak drogie jest w PL ich żarcie (takie naprawdę prawie tajskie) w stosunku do tego, jak tanie jest u nich. U nas za dwie osoby, tam zje 4-5… W ogóle ostatnimi czasy widzę duży wysyp knajp tajskich czy japońskich. Nawet w moim Gorzowku kilka nowych takich przybytków się otworzyło. W sumie fajnie, bo to mega kuchnia i dość zdrowa. Jakby ktoś kiedyś był w Gorzowie służbowo czy tam na jakiś żużel, to polecam Tajkę, jak będziecie chcieli dobre tajskie przyjąć. Sajgonki, kalmary, pata taj , drunking taj (pikantna wołowina) wsio naprawdę dobre. Do tego pycha piwko (2 dałem) i drinki tajskie. Ofc rachuneczek typowo na polski ład czyli prawie 2 bomby za 2 osoby Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 5 czerwca 2022 Opublikowano 5 czerwca 2022 Riki tiki z Ameryki @balon Zindo Sushi na Kramarskiej, aktualnie 89 zł od osoby (z wliczonym obligatoryjnym serwisem 5%) za 2h foodpassa (przy czym nie widzę opcji by żołądek pozwolił tam konsumować dłużej niż 1-1.5h chyba że jesteś jak jakiś zawodowy competitive eater z YouTube xd). 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi