Opublikowano 25 lutego 20223 l Kurczak po tajsku z Mr. Hung's (dawne Zen Thai), moje guilty pleasure:
Opublikowano 25 lutego 20223 l Ale żeś się na siłe czepił. Makaronik raz na jakiś czas nie zaszkodzi.
Opublikowano 13 marca 20223 l Trochę się narobiłem ale liczę, że końcowy efekt wynagrodzi. Jeszcze jakieś 45min w piekarniku
Opublikowano 13 marca 20223 l 13 minut temu, Kontdrad napisał: Trochę się narobiłem ale liczę, że końcowy efekt wynagrodzi. Jeszcze jakieś 45min w piekarniku Co to?
Opublikowano 13 marca 20223 l 3 minuty temu, krupek napisał: Wygląda na babkę ziemniaczaną przed pieczeniem. Mi zawsze ziemniaki ciemnieją, a tu ta biel mnie zmyliła.
Opublikowano 13 marca 20223 l Szklanką gotującego mleka zalałem przed przyprawianiem, przeczytałem o tym ostatnio w internecie.
Opublikowano 13 marca 20223 l 18 minut temu, Jotrazydwa napisał: No fajne klapki ale co to jest do jedzenia na tych fotach? o__O Babki ziemniaczanej kto nie jadł, ten nie zaznał życia na krawędzi
Opublikowano 14 marca 20223 l W moich stronach, to na babkę ziemniaczaną mówi się kugel. Bardzo dobre jedzenie, a jak jeszcze z boczkami zmieszasz to ambrozja w gębie.
Opublikowano 28 kwietnia 20222 l Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. A ja zacznę od klasyka czyli bulionu który ostatnio robię w sporych ilościach by wstawić zawekowane do lodówki i co jakiś czas wyciągam i na szybko mieszam z czymś Przygoda zaczyna się od takiego 16 litrowego garnka Wychodzi około 7-8 litrów Ostatnio nie miałem już słoika to wlałem do kufla bo był pod ręką Mięsa i warzyw sporo zostaje .... Ostatnio koło 3,5 kg Więc mielę wszystko, oczywiście bez kości. No i czas na pasztet Spoiler Wyszło ponad 4kg pasztetu, trochę rozdałem, reszta była na święta oraz zamroziłem jeden Bulion jest bez dodatku soli więc mogę mieszać ze wszystkim Z kiełbasą oraz warzywami Spoiler Pyszna ostra zupa która przypomina gulaszową Można ograniczyć się do dodaniu kilku składników i wychodzi zupa PHO Spoiler Tom Kha Gai z boczniakami Spoiler Dodaje też kiszone Kimchi Ostra zupa Tom Yum Spoiler Czasem coś zostaje w lodówce i robię mieszankę warzywną dodając pastę z sojową Zupa z fasolą oraz boczniakami Spoiler Sushi też było Ostatnio testowałem przepis jakie znalazłem w Lidlu Czeskim - na takie kanapeczki Spoiler Smalec też jest zawsze w lodówce jak goście wpadną Ostatnio robiłem też śledzie i trochę zostało Więc zrobiłem sałatkę z burakami Spoiler Polecam choć raz spróbować frytek z batatów U mnie szybko znikają ze stołu A jak frytki to często do frytek smażę rybę i dodaje kimchi Robiłem też chleb razowy Hit weekendowy to sandwich z kurczakiem, jajkiem i boczkiem Spoiler Lubię robię z resztek jakie mam w lodówce bo wychodzą ciekawe dania Spoiler No i na koniec coś szybkiego
Opublikowano 30 kwietnia 20222 l On 2/25/2022 at 5:30 PM, Rozi said: Kurczak po tajsku z Mr. Hung's (dawne Zen Thai), moje guilty pleasure: Co to jest za sos do makaronu?
Opublikowano 22 maja 20222 l Tofu BBQ Teriyaki w sezamie, z marchewką, puree z groszku i ogórem kiszonym, do tego ryż jaśminowy. Od dawna za mną chodziło Edit Aa chuj, za słabo przyprawiona marynata wyszła
Opublikowano 5 czerwca 20222 l Zawsze jak zajeżdżam do Pozen city to muszę opędzlowac bufet sushi. Płacisz raz i masz all you can eat, roleczki płyną po wodzie do ryja takimi łódkami prosto spod noża kucharza, można też bez dopłat dodatkowych brać dania z karty. Ojebawszy prawie 40 krążków różnych futomakow i kaliforniów, do tego łosoś pieczony teriyaki, a także krewetki w tempurze z sosem chilli majonezowym. Chyba z 2000 kcal, niczego nie żałuję xD Z buta wracałem z rynku żeby choć trochę podczas spaceru ułożyło się w żołądku.
Opublikowano 5 czerwca 20222 l Zero problemu xD Jak kupuje zestawy na wynos typu tacki po 75-100 to sam z żoną zjadam na raz Ale dla pewności szedłem na total glodniaka, bo wiedziałem, ze jest dużo różnych wariantów do opędzlowania.
Opublikowano 5 czerwca 20222 l 2 godziny temu, _Red_ napisał: Zawsze jak zajeżdżam do Pozen city to muszę opędzlowac bufet sushi. Płacisz raz i masz all you can eat, roleczki płyną po wodzie do ryja takimi łódkami prosto spod noża kucharza, można też bez dopłat dodatkowych brać dania z karty. Ojebawszy prawie 40 krążków różnych futomakow i kaliforniów, do tego łosoś pieczony teriyaki, a także krewetki w tempurze z sosem chilli majonezowym. Chyba z 2000 kcal, niczego nie żałuję xD Z buta wracałem z rynku żeby choć trochę podczas spaceru ułożyło się w żołądku. Co za lokal i ile taki eat pass? Ja wczoraj byłem w nowej tajskiej. Zawsze mnie to rozluźnia jak drogie jest w PL ich żarcie (takie naprawdę prawie tajskie) w stosunku do tego, jak tanie jest u nich. U nas za dwie osoby, tam zje 4-5… W ogóle ostatnimi czasy widzę duży wysyp knajp tajskich czy japońskich. Nawet w moim Gorzowku kilka nowych takich przybytków się otworzyło. W sumie fajnie, bo to mega kuchnia i dość zdrowa. Jakby ktoś kiedyś był w Gorzowie służbowo czy tam na jakiś żużel, to polecam Tajkę, jak będziecie chcieli dobre tajskie przyjąć. Sajgonki, kalmary, pata taj , drunking taj (pikantna wołowina) wsio naprawdę dobre. Do tego pycha piwko (2 dałem) i drinki tajskie. Ofc rachuneczek typowo na polski ład czyli prawie 2 bomby za 2 osoby
Opublikowano 5 czerwca 20222 l Riki tiki z Ameryki @balon Zindo Sushi na Kramarskiej, aktualnie 89 zł od osoby (z wliczonym obligatoryjnym serwisem 5%) za 2h foodpassa (przy czym nie widzę opcji by żołądek pozwolił tam konsumować dłużej niż 1-1.5h chyba że jesteś jak jakiś zawodowy competitive eater z YouTube xd).
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.