Opublikowano 17 lipca 20222 l A dzisiaj sobie tak trochę posiedziałem w kuchni. Rano oczywiście kawka i coś słodkiego. Na śniadanko domowe rollo. A na obiad gołąbeczki.
Opublikowano 17 lipca 20222 l O właśnie, gołąbki za mną chodzą jak skurwesyn od dawna, ale nigdy sam nie robiłem, a te marketowe w sloikach to bieda.
Opublikowano 17 lipca 20222 l Trochę wstyd się przyznać, ale nigdy gołąbków nie robiłem. Zawsze dostaję od babek, ciotek, teściówek i są mega.
Opublikowano 17 lipca 20222 l Specjalnie wysiade wcześniej bo znalazłem osiedlowy bar co ma gołębie w menu, dzięki za hint panie kreatynowy wariat. Po koncercie i nocowaniu w pchlim motelu to będzie ambrozja. Aha wg internetów gołąbki z ziemniakami (lub czymkolwiek skoro to z ryżem w środku) to podobne fopa co sandały i skarpety, ananas z pizzą lub mizeria z cukrem. Wstydzę się teraz w barze poprosić o ziemniaki Edyt: Ojejcu, ale to dobre po latach i wielkie, tak do syta. Drugą parkę na wynos wziąłem w pomidorkach.
Opublikowano 17 lipca 20222 l Co kraj to obyczaj. Ja nigdy bym nie pomyślał że można jeść gołąbki z ziemniakami, bo to jak jakby schabowy jeść z pyrami i jeszcze sobie do tego nałożyć porcję ryżu, no ale jak u mojej lubej cała rodzina tak je i uważa to za normalne to w celu utrzymania kruchego pokoju w rodzinie trzeba się ten raz w roku przestawić Też dawno nie robiłem a o dziwo wcale nie takie trudne. Najważniejsze żeby wybrać dobrą, niezbyt twardą kapustę, albo zrobić z włoskiej. No i patent na duszenie w piekarniku - wyłożyć brytfankę najpierw liśćmi kapusty a na to dopiero wkładać gołąbki i wierzch również pokryć liśćmi kapusty. I zalać lekkim bulionem a nie samą wodą.
Opublikowano 17 lipca 20222 l A co jecie same gołąbki bez niczego? Co to za pierdolenie, gołąbki zawinięte w kapuste a obok styrta ziemniaków i jesz jak człowiek. A może torebke ryżu sobie gotujecie do tego?
Opublikowano 17 lipca 20222 l Golabki maja w sobie ryz O golabkach z ziemniakami tylko slyszalem. Tak jak o mizerii na slodko. 6 godzin temu, creatinfreak napisał: Na śniadanko domowe rollo Jakis czas temu pojawilo sie to w ofercie bud z kebabem. Nie probowalem, ale co to w ogole jest, tortilla tyle ze przypieczona? Bo na to wyglada.
Opublikowano 17 lipca 20222 l No mają w sobie ryż, ale ile go w nich jest? Zjesz 3-4 zależnie od wielkości i nawet jednej paczki ryżu nie bedzie.
Opublikowano 17 lipca 20222 l gołąbki + ziemniory polane sosem pomidorowym z tychże gołąbków, tak powinno być. poza tym jak to tak bez ziemniaków, bez ziemniaków się nie najecie i jeszcze jak tu powiedzieć "zjedz mięso, ziemniaki zostaw"
Opublikowano 17 lipca 20222 l 7 godzin temu, _Red_ napisał: Ojejcu, ale to dobre po latach i wielkie, tak do syta. Drugą parkę na wynos wziąłem w pomidorkach. A tu widzę z pieczarkowym, jasnym. Nigdy w ten sposób nie jadłem.
Opublikowano 17 lipca 20222 l Na kilo mielonego dałem worek (100g) ryżu, tak więc ziemniaczki z sosem wchodzą aż miło.
Opublikowano 17 lipca 20222 l 6 minut temu, Crazy Horse napisał: Jako kanapka? Gołąbek w plasterki i bez masełka. Gołąbek normalnie, obok chlebek z masełkiem.
Opublikowano 17 lipca 20222 l Chleb do gołąbków, rozrzutny. Niedługo będziemy jeść samą kapustę przy tych cenach.
Opublikowano 17 lipca 20222 l Ale ludzie na serio żrą za dużo mięsa. Zwierzaki na całej Ziemi przez to cierpią potwornie.
Opublikowano 17 lipca 20222 l Jak żyć bez mięsa, panie? Zupa na obiad, to człowiek za godzinę głodny i lodówkę przegląda co chwila. Grill bez mięsa, no nie da się. Imprezka - też nie. Smaki biorą i bez stejka porządnego, albo chociaż mielonego życie traci sens.
Opublikowano 19 lipca 20222 l Zapytam w tym temacie, bo nie ma gdzie indziej. Czy gotowe mięso mielone na kotlety/burgery już z dodatkami typu jajka i przyprawy można zamrozić, a po jakimś czasie prawilnie użyć? O ten dodatek jajek mi chodzi, jakaś salmonella czy inny bakcyl? Ma ktoś dokowo-naukowe info? Edytowane 19 lipca 20222 l przez Crazy Horse
Opublikowano 19 lipca 20222 l 2 godziny temu, Crazy Horse napisał: Zapytam w tym temacie, bo nie ma gdzie indziej. Czy gotowe mięso mielone na kotlety/burgery już z dodatkami typu jajka i przyprawy można zamrozić, a po jakimś czasienprawipnie użyć? O tenndodatek jajek mi chodzi, jakaś salmonella czy inny bakcyl? Ma ktoś dokowo-naukowe info? Z jajkiem nie próbowałem mrozić, ale samo surowe mięso, albo z przyprawami jak najbardziej tak (np. cevapcici). Jajka surowe też ludzie mrożą i żyją, a jak zachowasz czystość to nie masz się czego obawiać. Dla pewności zawsze warto sparzyć skorupkę wrzątkiem przed wybiciem. Jedyne co trzeba pamiętać to żeby potem nie rozmrażać za szybko, jajka nie lubią zbyt szybkich zmian temperatury. Ale i tak polecałbym zamrozić samo mięso a jajko dodać świeże już do rozmrożonego mięsa.
Opublikowano 19 lipca 20222 l Ok,,dzięki. Chodzi o to, że zostało trochę mięsa już gotowego - z jajkiem.
Opublikowano 19 lipca 20222 l Tak, ale generalnie nigdy nie zamrażam już gotowych produktów. W sumie nie wiem dlaczego.
Opublikowano 19 lipca 20222 l 12 minut temu, Crazy Horse napisał: Tak, ale generalnie nigdy nie zamrażam już gotowych produktów. W sumie nie wiem dlaczego. Dobrze ci @Mejmmówi, usmaż i do zamrożenia. O wiele lepsza opcja niż surowe pakować.
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.