Skocz do zawartości

Co ostatnio jadłeś/piłeś?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gruzin ma nieopodal piekarnię, to parę razy to chaczapuri brałem (z mięsem mielonym, salami, szpinakiem itp., chodzą po ok 13 zł). Początkowo myslalem, że to będzie jakaś większa drożdżówka, ot na zakąskę po drodze, a ostatecznie jadłem to chyba pół godziny - tyle mięsa i sera w środku. Pół dnia opchany po takim śniadaniu. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 17.07.2022 o 19:08, Rudiok napisał:

Ja nigdy bym nie pomyślał że można jeść gołąbki z ziemniakami,

Gdzieś tak jadłem rosół. Z ziemniakami :)

W dniu 19.07.2022 o 16:00, Mejm napisał:

W ogole ostatnio od miesa mnie odrzuca. Zaczyna przeszkadzac mi smak i zapach.

Moja kobita tak ma po covidzie, mówi ze jednakowo jej mięso śmierdzi. 
siory chłopak, tak samo jakoś stracił węch/smak i do teraz każde mięso śmierdzi mu karmą dla psa/kota.

• Haha 1
  • Smutny 1
Opublikowano
W dniu 2.08.2022 o 18:21, Mejm napisał:

Arbuzy w kaufie po 2zl/kg wiec wjechal 9kg luj. Tym razem super slodki, nie zaluje zadnej zlotowki. Pewnie 3 lata temu byloby po 1zl (rekord mialem po 50gr) ale nie ma co narzekac.

Zrób następnym razem foto takiego wielkiego skur**la-arbuza 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dziś i u mnie wlazły papryczki z mielonym z łopatki (mięso przyprawione mixem Kamis do mielonego). To jest czysta zajebistość :). Pieczone na termoobiegu nawet się nie przypaliło, dopiero pod koniec na chwilę grill górny do dopieczenia sera.

• Lubię! 1
Opublikowano

Ja tez średnio lubię surową i szybko mi się robi niedobrze gdy za dużo ojebie (na kanapce, czy w sałatce). Ale pieczona to inne warzywo od razu xd Miękka, soczysta, słodka.

Opublikowano
50 minut temu, Adam GlapJńskJ napisał:

Tylko dlaczego Red ciąłeś na pół i faszerowałeś zamiast wykrawać górę i napierdalać farsz w opór?

pobrane.jpeg.05be5c3c0940a92cf6a4c149bfe7622a.jpeg

Polecam tą wersję. :lapka:

Miałem pytać o to samo.

Opublikowano
9 godzin temu, Crazy Horse napisał:

Miałem pytać o to samo.

@Crazy Horse żona robiła :lapka: No można zrobić z "głębsza" papryką i przykrytą jedynie czapeczką, następnym razem. Przecież jest dowolność jak to ma wyglądać.