Skocz do zawartości

Co ostatnio jadłeś/piłeś?

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Świetne miasto, z wybornymi kulinariami. Byłem dwukrotnie, za każdym razem coś innego czy to burgery z dojrzewającej wołowiny, nadmorska, zatłoczona buda z tapasami gdzie z sufitu zwisają szynki, la Paradeta z owocami morza na wagę, NO I TO MORZE. :banderas:Gdybym znał kataloński zamieszkałbym tam z przyjemnością. :fsg: 

Opublikowano

Oprocz paei i czuros to nie ma w hiszpanii nic wiecej stricte tamtejszego? Bo przypomina mi sie wycieczka do wloch co kumpel zamiast jesc pizze i pasty to szedl do macdonalda. Tutaj tez pizza rzymska, carbonara, burgery.... No nie wiem.

Opublikowano
3 godziny temu, Rudiok napisał:

Wiedeń - zjadłem najdroższego sznycla w życiu (24 EUR),

A wystarczyło trochę po polskich restauracjach hotelowych pojeździć. Tutaj menu z Białego Kamienia w Świeradowie XD 

95EA75DA-5EC5-478B-8483-AFD03C98DBE2.jpeg

Opublikowano

No to już jest mocne odklejenie od tematu. Rozumiem w Wiedniu, w samym centrum, w restauracji podającej _oryginalnego_ sznycla (którego sami wymyślili lata temu) tyle zapłacić, ale nie w hotelu w Koziej Wólce. I to jeszcze z wołowiny a nie z cielęciny :facepalm:

Opublikowano

No Panie witamy w inflacyjnej Polsce Kaczyńskiego. Na wakacje wyskoczyłem z rodzinką do jakiegoś Family spa  w Szklarskiej. Zupki od 35, schabowy tańszy bo niecałe 20e! lany Żywiec  25 zł 

Nawet takie masówki i niższe standardy jak Gołębiewski mają już schabowego za ok 70 zł a np 6 pierogów prawie 50 zł xdxdxd 

3B3D1E5E-4443-4862-92E8-9268A5ADD854.jpeg

Opublikowano

5e za kawę w kraju gdzie średnie wynagrodzenie miesięczne na złotówki to ok 19 tys brutto? To tak jak dla polusa z 5 zł. Isi :) 

Nie od dziś to mówię. Polskie ceny do mocny nabywczej są dramatycznie słabe względem zachodu. 

• Plusik 1
Opublikowano

No dla mnie jeden z lepszych hoteli w PL. Super lokalizacja, ładne widoki, wsio pyszne, do tego tylko 60 pokoi a dość duży obiekt. Można naprawdę wypocząć i się zresetować.

Tylko ta odklejka z cenami w restauracji i barze. 

Opublikowano

Jak dla mnie to za nocleg tez odklejka chociaz fakt, wszystko tam jest tip top. A mozliwosc wziecia sobie zarcia z restauracji z dostawa do pokoju uratowala mi dope jak za dlugo przykitralem w gorach i wracalem juz noca. Odebralem w samym szlaforku jak Hugh :cool: (swoja droga fajny patent z ta przeszklona lazienka).

Opublikowano

No cena dość wysoka, bo pokoi mało, fejm dość duży (na ich fejsie widać że aktorzy i inni celebryci sobie upodobali ten obiekt), więc obłożenie zawsze duże mają. No i cenami trochę robią selekcję, aby za dużo sebixów tam nie było. 

• Plusik 1
Opublikowano

Cieszę się, że forumowa k l a s a  ś r e d n i a   jebie te cenniki powyżej, bo już rzygam nadętymi informatyczkami z mojej ostatniej ekipy, co z pewnością braliby te kotlety i po 200 zł byleby tylko w towarzystwie wyciągnąć kredytówkę. Do tego modżajto za 40 zł od szklaneczki na dwa - trzy łyczki, bo przecież PO TO PRACUJĘ, BY MIEĆ PRZYJEMNOŚĆ HE HE -_-'

Jak nie będą ludzie za to bulić pięciokrotnej przebitki, to nie będą za tyle sprzedawać. Niedługo serio lepiej będzie wyskoczyć na kebsa do Turasa w Berlinie, niż na krakoskim rynku brac podróbkę po 22 zł mały w bułce.

Opublikowano
10 minut temu, _Red_ napisał:

Jak nie będą ludzie za to bulić pięciokrotnej przebitki, to nie będą za tyle sprzedawać.

Tak samo pisalem o spozywce jak ludzie mimo cen wynosili pelne kosze z lidlow to bylo "a co, maja nie jesc?" xD