Skocz do zawartości

Co ostatnio jadłeś/piłeś?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Homemade? My teraz w weekend zrobiliśmy sobie hot dogowy brunch w domu:banderas:Z parówkami, kiełbasami, różnymi sosami + warzywa świeże, ogórki konserwowe, cebula duszona, prażona, do tego bułki sami wypiekliśmy. SZTOS straszny,  ale już w niedziel to paliliśmy, a dziś c.d.  

Opublikowano
20 minut temu, D.B. Cooper napisał:

Rzemieślniczy hot dog :banderas:

20240205_191435.thumb.jpg.8010fed425306c224d6e804b0069d8c4.jpg

pewnie się będziecie śmiać, chuj wam w dupę jak tak :)

Zamień na bagietkę czosnkową koniecznie następnym razem :banderas:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Uwaga jeśli jesteś przed kolacją to nie klikaj w spoiler bo oszalejesz. 

Będąc dziś w sklepie nie mogłem wyjść bez tego produktu, koniecznie chciałem odświeżyć smak dzieciństwa.

Spoiler

1.99zł składu nie czytałem 

20240430_204927.thumb.jpg.a16ae8de8993fe1fd22e25843481f788.jpg

Od razu poszedłem we wszystkie możliwe kombinacje

20240430_205915.thumb.jpg.1303421fd2f7c61d00da94d3a2abae6d.jpg

Kolejne 15 lat mam spokój zanim znów mi się zachce:dafuq:

• Lubię! 1
Opublikowano
Uwaga jeśli jesteś przed kolacją to nie klikaj w spoiler bo oszalejesz. 

Będąc dziś w sklepie nie mogłem wyjść bez tego produktu, koniecznie chciałem odświeżyć smak dzieciństwa.
Spoiler

1.99zł składu nie czytałem 
20240430_204927.thumb.jpg.a16ae8de8993fe1fd22e25843481f788.jpg

Od razu poszedłem we wszystkie możliwe kombinacje
20240430_205915.thumb.jpg.1303421fd2f7c61d00da94d3a2abae6d.jpg

Kolejne 15 lat mam spokój zanim znów mi się zachce:dafuq:

Jedzenie tego typu leczy jelita z depresji.

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

• 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Cel, który założyłem sobie z kupowanego jedzonka na zasadzie ,,do zjedzenia i wypicia po przyjeździe do domu", na Pyrkonie rzecz jasna, został w miarę zrealizowany. No powiedzmy.... Butla napoju z overpowered członkiem Wszechświata 11 z DB Super, no i takie tam mocchi, a raczej jego ,,substytut". I jest piękniście! Na Pyrkon 2024 dobrego wszamania to możliwości było... od groma do potęgi entej. xD Cała jedna hala no.4 na terenie Festiwalu + plus jej obszar przyboczny oraz na zewnątrz w okolicy - to miejsca tylko i wyłącznie przeznaczone na pyrkonowe żarełko i pićko. I nie wiem nawet czy wymieniłem wszystkie takie miejsca na Pyrkonie właśnie. xD

IMG20240617185516.thumb.jpg.76ebb669e0c3b650136eec212f628f4d.jpg

W dniu 16.06.2024 o 11:02, Szajka napisał(a):

Ostatnio tj. przed chwilą jadłem śniadanie :bluber:

IMG_3365.jpeg

Zdrowa, dobra strawa. Klasycznie: jajeczka, kiełbacha, ,,midorki", xD, keczups - po swojsku i polsku. :) Schłodzony brows z sokiem do tego, i gitez! :)

Opublikowano

No to ja tez tu wjade na ostrej...

Glowne danie to nie inaczej jak bulgarski stek srednio wysmazony (chodz wyglada mi to na rare) - niebo w gebie :nyam1: z Krwawa Mery w kombie :lapka:

Screenshot-2024-06-18-19-18-56-57-be80ae

Opublikowano
1 godzinę temu, MEVEK napisał(a):

srednio wysmazony (chodz wyglada mi to na rare)

No raczej. Dobry weterynarz by jeszcze odratował te krowę.

• Haha 1
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

IMG20240712173030.thumb.jpg.3c80a111bb410b166eb345d2b0de90df.jpg

IMG20240712172959.thumb.jpg.138a218488512eb83d67b1f73dc2e49a.jpg

Soda Stream - polecam! Prosty mechanizm z wykorzystaniem butli na CO² (każda z butli wystarcza na 60 litrów, coś koło tego) w niezwykle prostej konstrukcji. Napełniasz butlę wodą, np. schłodzoną alkaliczną lub niegazowaną źródlaną, wjaldaz do podajnika, a potem kilka długich przyciśnięć maszyną Soda Stream i efekt pysznej i mocno gazowanej wody, jak na załączonym obrazku powyżej, gotowy! 

Same butle z gazem CO² do tego urządzenia może i są drogie (100 zł i wyżej), ale zawsze można napełniać butle za grosze - wystarczy znaleźć ,,serwis" gdzie coś takiego się oferuje. Inwestycja w Soda Stream zwraca się dość szybko, jeśli nie kupuje się co chwilę wody gazowanej czy jakiejkolwiek mineralnej. Tiaaaaaa! Sztosik w opór!

Opublikowano

Jeden z najczęściej używanych przedmiotów kuchennych. U mnie w mieście nabicie naboju gazem kosztuje 15 zł. Kupilem dodatkowe naboje, by rzadziej jeździć do "serwisu", trzy takie sztuki raz na kwartał napełniam i wystarcza.

• Plusik 1
Opublikowano
W dniu 12.07.2024 o 18:59, _Red_ napisał(a):

Jeden z najczęściej używanych przedmiotów kuchennych. U mnie w mieście nabicie naboju gazem kosztuje 15 zł. Kupilem dodatkowe naboje, by rzadziej jeździć do "serwisu", trzy takie sztuki raz na kwartał napełniam i wystarcza.

Jedziesz do punktu i napełniasz czy dajesz na wymianę w nieoficjalnym punkcie? U mnie wymiana nieoficjalnie 30 PLN a z tego co kojarzę to żeby napełnić to trzeba zakupić "wentyl" w dwie strony za kilka duszek i wtedy wychodzi to 15 zeta za napełnienie naboju.

Opublikowano

A fakt wyraziłem się nieprecyzyjnie. Chodzilo mi o wymianę swojego pustego naboju na gotowy napelniony za te 15 zł, więc specjalny zawór jest niepotrzebny.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kupiłem kilka steków wołowych z rostbefu od Sokołowa, natarłem masłem, solą, ziołami i wrzuciłem (po raz pierwszy) do frytownicy air fryer na 12 min / 170C. Potem na moment na patelnię by nadać trochę przypieczenia z zewnątrz.

Ale zajebiste wyszły :banderas:Chrupiace na zewnątrz, a soczyste lekko różowe w środku.

Potem na tlustą kratkę air fryera wrzucilem pokrojoną czerwona słodką papryke, zgrilowalem i dorzuciłem do obiadu. Do całości ziemniaczki gotowane.

A wieczorem resztki steka i grilowanej papryki pokroiłem na małe kawaleczki, dołożyłem sera żółtego, sosu sojowego, jalapeno,  podsmażyłem wszystko razem i zrobiłem bagietki typu philly cheesesteak :ohboy:

Zapas mięsa na tydzień chyba dzis zjadlem, kolejne dni będę wciągał tylko warzywka.

• Plusik 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Kupiłem jagodziankę w lokalnej sieciówce z pieczywem i o matulu :banderas:jeszcze świeża i ciepła, nawalone jagód, mało zapychającego ciasta, delikatnie tylko lukrem pociągnięta na kruszonce, chyba najlepsza jaką w życiu jadłem. Skończy się tak, że teraz pewnie codziennie będę żarł, bo sezonowo tylko to sprzedają :rayos: ostatnio jak zacząłem u nich drożdżówki kupować to po dwóch tygodniach kobiety mu już pakowały jedną jak do sklepu wchodziłem xd

Edytowane przez mcp