Skocz do zawartości

Co ostatnio jadłeś/piłeś?

Featured Replies

Opublikowano

Bez lodu to go.wno a nie sushi.

• Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Wyświetleń 415,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• A ja zacznę od klasyka czyli bulionu który ostatnio robię w sporych ilościach by wstawić zawekowane do lodówki i co jakiś czas wyciągam i na szybko mieszam z czymś    Przygoda zaczyna się od

• Ostatnie dwa miechy u mnie to pare tripow w tym Nowy Jork, Barcelona i Londyn takze wrzucam troche dobrego      Bajgle w NYC to kosmos, ten akurat z Russ & Daughters, chyba najlepszy. Se

• Dawno nie dawałem fotek jedzenia więc przygotujcie się na większą ilość zdjęć    Od ponad 2 miesięcy szaleje z panini w rożnych wersjach         

Opublikowano

Myślałem, że myk to jest bardziej skąd forumowicz konsol ma świeże ryby oceaniczne, a nie że ryż w markecie.

Przecież to sam Jimi Hendrix; gościu chodzi w papciach za siedem stów, więc na pewno dojście ma.

Opublikowano

xDDDD

Ponarzekaj, że kiedyś nie było ryżu do sushi i trzeba było używać zamienników typu arborio (jak się znalazło) - rozpętaj quasi-zabawny ciąg wymieniania składników trudnych do zdobycia (albo nierealnych) w PL - na koniec przeczytaj wpis o butach.  Chyba za rzadko zaglądam w te rejony forum.

No, ale to kulinarny temat.

Co do sushi - wkładka? Taka jak prawie wszędzie. Przecież to domowe jedzenie :v

Opublikowano

pajgi tez mialem wedzona 

Opublikowano

Wczoraj zakupiłem sobie marynowane papryczki piri piri z biedronki, o te:

http://www.biedronka.pl/pl/product,id,22222,name,papryka-pikantna-piri-piri-fragata-99-g

Zawsze lubiłem ostre żarcie, ale dawno już nic nie jadłem ostrzejszego. Papryczki jak to papryczki, dla mnie i mojego ryja lekko pikantne, zwłaszcza, że marynowane, to smak mniej intensywny, jednak mój żołądek odzwyczaił się od ostrego i po wczorajszym skonsumowaniu około połowy słoiczka dziś od rana mam problemy a odbyt błaga o litość.

Niczego nie żałuję

Crying-Laughing-Meme-05.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ja jakos w lutym robilem pierwszy raz przy okazji azjatyckiego tygodnia w lidlu i wyszlo bardzo znosnie

MtI3oaX.jpg

xSmmYN6.jpg

zawinięte w flak po krupnioku?

Rayos kup sobie habanero w słoiku, są jakies 15 razy ostrzejsze niż piri piri :lapka:

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Slyszalem, ze ogórkozo jest specem od zimnej carbonary na deser przed spaniem.

Moze by sie podzielil swoja wiedza?

Opublikowano

Wafle ryżowe klaknięte ajwarem z Lidla, na to jaje sadzone, plasterek pomidora z patelni i fura pieprzu. Herbatę do popitki. Taką kolacyjkę od paru dni sobie przyrządzam i zjadam ze smakiem.

Opublikowano

Jak na mój gust brzmi całkiem smacznie i zdrowo. Choć ten ajwar z lidla spoczko byłoby zastąpić domowym :lapka:

Opublikowano

Też chyba nie wyłapałem ironii. Po czym, jak tam nawet mięsa nie ma. Jajka przepyszne, kury (pipi) żarli i po podwórzu biegali.

Opublikowano

Bardzo szykowny jest ten styl pisania liczby mnogiej z koncowka -li. Az mi boki pękli.

To chyba nie gwara poznańska :dunno:

Opublikowano

Nie, to polska gwara.

"mama dali", "tata przyniesli" itd.

Tak po prostu kiedys mowiono.

Opublikowano

Rayos kup sobie habanero w słoiku, są jakies 15 razy ostrzejsze niż piri piri :lapka:

wydawało mi się, że habanero są mniej ostre od piri piri, dzięki za cynk, przy najbliższej okazji na pewno zakupię :cool: 

Opublikowano

Mc Drwal wersja domowa [specjalnie dla yano ze go wyzwalem od żydów kiedyś]

wolowina mielona[biedronkowa]

bulka mleczna[biedronkowa]

camembert+panierka

cebula

ogory kiszone

papryczka ostra

salata lodowa

cukinia smazona

boczek

ketchup

majonez

sos worcestershire

czosnek

muszttarda francuska

sos sambal

o7m71e.jpg

After:

Nie wklejam zdjecia po przekkroju bo wylewajacy sie na wszystko camembert zalal wszystko

2vmsivp.jpg

nastepnym razem bulki z sezamem sobie mykne sam,dzis czasu nie bylo

aaa i to jest wersja na 3 konkretne buły.camemberas podzielony wzdluz tez na 3 i spanierowany bo po calosci to bylaby trageedia w jedzeniu

Edytowane przez Barthez

Opublikowano

Wrzuć jeszcze zdjęcie jak jesz tę wysoką na 25 cm kanapkę.

Opublikowano

Bylo juz mowione tyle razy. Siada sie du.pa albo do blendera.

Opublikowano

Wrzuć jeszcze zdjęcie jak jesz tę wysoką na 25 cm kanapkę.

mowilem ze sie wylewa ale zjesc da rade

wiec nie (pipi)cz

2qdaq9t.jpg

Opublikowano

Opędzlowałem kawałek chorizo paprykowego z bjedry. Pokrojone na żetony, podsmażone z kawałkami kurczaka. Idealne połączenie tłustej kiełby z suchym ptakiem dało zacne wrażenia smakowe :cool:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ozesz w morde. W góralskiej karczmie oszamalem coś najlepszego na świecie - mięciutki i soczysty schabik cienko rozbity, opanierowany plackiem ziemniaczanym, przykryty jajkiem sadzonym i pieczarkami. Do tego warzywka :banderas:

Jprdle codziennie będę to wciagal przed wyprawą na szlak, milion kalorii do wieczora starczy.

Opublikowano

Sążaki tudzież Przegrzebki

119qxbp.jpg

drogo ale warto hannibal by opier  dolił

2ugl7kl.jpg

co to jest??? :unknown:

Opublikowano

Dobrze jest mieć czasem dziewczynę.
Własnie piję sobie rosołek z kaczki (swojska), popieprzyłem, wlałem kilka kropel maggi i do tego pietruszka.
O i od razu lepsze samopoczucie.