Opublikowano 24 lipca 20168 l Myślałem, że myk to jest bardziej skąd forumowicz konsol ma świeże ryby oceaniczne, a nie że ryż w markecie. Przecież to sam Jimi Hendrix; gościu chodzi w papciach za siedem stów, więc na pewno dojście ma.
Opublikowano 24 lipca 20168 l xDDDDPonarzekaj, że kiedyś nie było ryżu do sushi i trzeba było używać zamienników typu arborio (jak się znalazło) - rozpętaj quasi-zabawny ciąg wymieniania składników trudnych do zdobycia (albo nierealnych) w PL - na koniec przeczytaj wpis o butach. Chyba za rzadko zaglądam w te rejony forum.No, ale to kulinarny temat.Co do sushi - wkładka? Taka jak prawie wszędzie. Przecież to domowe jedzenie :v
Opublikowano 25 lipca 20168 l Wczoraj zakupiłem sobie marynowane papryczki piri piri z biedronki, o te: http://www.biedronka.pl/pl/product,id,22222,name,papryka-pikantna-piri-piri-fragata-99-g Zawsze lubiłem ostre żarcie, ale dawno już nic nie jadłem ostrzejszego. Papryczki jak to papryczki, dla mnie i mojego ryja lekko pikantne, zwłaszcza, że marynowane, to smak mniej intensywny, jednak mój żołądek odzwyczaił się od ostrego i po wczorajszym skonsumowaniu około połowy słoiczka dziś od rana mam problemy a odbyt błaga o litość. Niczego nie żałuję
Opublikowano 3 sierpnia 20168 l ja jakos w lutym robilem pierwszy raz przy okazji azjatyckiego tygodnia w lidlu i wyszlo bardzo znosnie zawinięte w flak po krupnioku? Rayos kup sobie habanero w słoiku, są jakies 15 razy ostrzejsze niż piri piri Edytowane 3 sierpnia 20168 l przez _Be_
Opublikowano 3 sierpnia 20168 l Slyszalem, ze ogórkozo jest specem od zimnej carbonary na deser przed spaniem. Moze by sie podzielil swoja wiedza?
Opublikowano 3 sierpnia 20168 l Wafle ryżowe klaknięte ajwarem z Lidla, na to jaje sadzone, plasterek pomidora z patelni i fura pieprzu. Herbatę do popitki. Taką kolacyjkę od paru dni sobie przyrządzam i zjadam ze smakiem.
Opublikowano 3 sierpnia 20168 l Jak na mój gust brzmi całkiem smacznie i zdrowo. Choć ten ajwar z lidla spoczko byłoby zastąpić domowym
Opublikowano 4 sierpnia 20168 l Też chyba nie wyłapałem ironii. Po czym, jak tam nawet mięsa nie ma. Jajka przepyszne, kury (pipi) żarli i po podwórzu biegali.
Opublikowano 4 sierpnia 20168 l Bardzo szykowny jest ten styl pisania liczby mnogiej z koncowka -li. Az mi boki pękli. To chyba nie gwara poznańska
Opublikowano 4 sierpnia 20168 l Nie, to polska gwara. "mama dali", "tata przyniesli" itd. Tak po prostu kiedys mowiono.
Opublikowano 4 sierpnia 20168 l Rayos kup sobie habanero w słoiku, są jakies 15 razy ostrzejsze niż piri piri wydawało mi się, że habanero są mniej ostre od piri piri, dzięki za cynk, przy najbliższej okazji na pewno zakupię
Opublikowano 9 sierpnia 20168 l Mc Drwal wersja domowa [specjalnie dla yano ze go wyzwalem od żydów kiedyś] wolowina mielona[biedronkowa] bulka mleczna[biedronkowa] camembert+panierka cebula ogory kiszone papryczka ostra salata lodowa cukinia smazona boczek ketchup majonez sos worcestershire czosnek muszttarda francuska sos sambal After: Nie wklejam zdjecia po przekkroju bo wylewajacy sie na wszystko camembert zalal wszystko nastepnym razem bulki z sezamem sobie mykne sam,dzis czasu nie bylo aaa i to jest wersja na 3 konkretne buły.camemberas podzielony wzdluz tez na 3 i spanierowany bo po calosci to bylaby trageedia w jedzeniu Edytowane 9 sierpnia 20168 l przez Barthez
Opublikowano 9 sierpnia 20168 l Wrzuć jeszcze zdjęcie jak jesz tę wysoką na 25 cm kanapkę. mowilem ze sie wylewa ale zjesc da rade wiec nie (pipi)cz
Opublikowano 9 sierpnia 20168 l Opędzlowałem kawałek chorizo paprykowego z bjedry. Pokrojone na żetony, podsmażone z kawałkami kurczaka. Idealne połączenie tłustej kiełby z suchym ptakiem dało zacne wrażenia smakowe
Opublikowano 18 sierpnia 20168 l Ozesz w morde. W góralskiej karczmie oszamalem coś najlepszego na świecie - mięciutki i soczysty schabik cienko rozbity, opanierowany plackiem ziemniaczanym, przykryty jajkiem sadzonym i pieczarkami. Do tego warzywka Jprdle codziennie będę to wciagal przed wyprawą na szlak, milion kalorii do wieczora starczy.
Opublikowano 20 sierpnia 20168 l Sążaki tudzież Przegrzebki drogo ale warto hannibal by opier dolił co to jest???
Opublikowano 21 sierpnia 20168 l Dobrze jest mieć czasem dziewczynę.Własnie piję sobie rosołek z kaczki (swojska), popieprzyłem, wlałem kilka kropel maggi i do tego pietruszka.O i od razu lepsze samopoczucie.