Gość Opublikowano 10 września 2016 Opublikowano 10 września 2016 (edytowane) Mazzeo- to masło nie ma dodanego cukru ani soli, ale jest masakrycznie dobre, serio smakuje mi najbardziej ze wszystkich jakie jadłem. Nie jest "suche" jeżeli wiecie o co mi chodzi, dzisiaj kupiłem 100% masło od Sante (niestety gładkie, bez orzeszków, więc to nie jest idealne porównanie) i mimo, że całkiem ok, to już nie ma tego aromatu (made in EU, a tamto robią w Indiach- może to ma jakieś znaczenie) i posiada tę zamulającą suchość znaną mi z innych maseł orzechowych. Na rynku jest jeszcze kilka firm, które robią takie 100% masła, ale najłatwiej je kupić w jakichś sklepach dla pakerów. Edytowane 10 września 2016 przez Gość Cytuj
ogqozo 6 575 Opublikowano 12 września 2016 Opublikowano 12 września 2016 Napisałem do Naturavena w sprawie tego masła. Odpisali: "Panie Jarku nasz produkty może Pan kupić w tesco, caerffur, Piotr i Paweł, leclerc". Kurde wszędzie tylko nie w lesie . Pominę już fakt, że gdybym ja zatrudniał kogoś od PR-u, to byłby to ktoś kto pisze poprawnie. Cytuj
michal 558 Opublikowano 12 września 2016 Opublikowano 12 września 2016 ale zarobiłbyś mniej niż w swojej fabryce z uwagi na twoją bezkompromisową postawę w relacjach międzyludzkich. Cytuj
assassine 1 724 Opublikowano 20 września 2016 Opublikowano 20 września 2016 potwierdzam. nie tylko to z granatem, pozostałe opcje też 2 Cytuj
keyzee 86 Opublikowano 22 września 2016 Opublikowano 22 września 2016 Wymyśliłem sobie lazanie z Frosty.Tragedia.Mało mięsa,dużo marchewki.Nie polecam Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 22 września 2016 Opublikowano 22 września 2016 Kiełbasę na gorąco z wody. Smak dzieciństwa. 1 Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 23 września 2016 Opublikowano 23 września 2016 U mnie smak dzieciństwa to placki ziemniaczane babci z cukrem bo ze śmietaną nie lubię. Cytuj
Pawel_PL 1 Opublikowano 8 października 2016 Opublikowano 8 października 2016 Gołąbki ze słoika + ziemniaki. Firma "Po prostu" Były za pół ceny. Nawet dobre. Tylko sos zbyt rozwodniony. Cytuj
_Red_ 12 065 Opublikowano 8 października 2016 Opublikowano 8 października 2016 Krewetki vannamei podsmazone na maśle. W promocji z Auchan ma się rozumieć. Cytuj
Solderowy123 43 Opublikowano 9 października 2016 Opublikowano 9 października 2016 Gulasz z kaszą i surówką. Cytuj
Plugawy 3 703 Opublikowano 9 października 2016 Opublikowano 9 października 2016 Wrocilem z roboty i zjadlem dwa duze kawalki pizzy plus sok pomaranczowy. Pora spac. Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 11 października 2016 Opublikowano 11 października 2016 Pastę/sałatkę z tuńczyka (Rio Mare heheh), kukurydzy, czarnych oliwek, jajek, majonezu i odrobiny cytryny. I to na waflu ryżowym wszamane. Cytuj
grzybiarz 10 315 Opublikowano 15 października 2016 Opublikowano 15 października 2016 (edytowane) Wczoraj zrobiłem sobie steka Sokołów, "Stek z krzyżowej". Pobrałem zalecaną apkę na telefon, wrzuciłem mięcho na patelnie (wcześniej je pieprzyłem, Red czaisz? ) W aplikacji wybieramy wysokość mięsa i poziom usmażenia. A potem siedzę na forum, a tu mi telefon wibruje, żebym poszedł odwrócić mięso - dobre dla zapominalskich.Po usmażeniu steka, czuć było mięchem w całym domu przez chyba dwie godziny. Dodam, że to moje drugie podejście do steka - wcześniej kupiłem coś nie od Sokołowa i czuć było mlekiem (czyli na trafiłem na krówkę karmiącą ). Tutaj wyszło mi bardzo pyszne mięcho, chociaż chciałem dobrze wysmażone, a wyszło trochę słabiej. Edytowane 15 października 2016 przez grzybiarz 1 1 Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 15 października 2016 Opublikowano 15 października 2016 No ja z kolei się ostatnio przejechałem na stekach z Sokołowa, żylaste i pełne błon były. Z takich kupnych dobre są z Lidla te droższe. Ale i tak najlepiej znaleźć lokalnie świeżą wołowinę, bez porównania. PS Chyba Ci się coś źle wcisnęło na klawiaturze, bo przez przypadek wyszło "dobrze wysmażony" Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 16 października 2016 Opublikowano 16 października 2016 Nie ma to jak tortilla. Cytuj
Solderowy123 43 Opublikowano 19 października 2016 Opublikowano 19 października 2016 Własnoręczne pierogi ze szpinakiem i serem feta. Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 19 października 2016 Opublikowano 19 października 2016 Kopytka z masłem i bułką tartą. Cytuj
_Red_ 12 065 Opublikowano 26 października 2016 Opublikowano 26 października 2016 Rogale swietomarcinskie przywiezione z Poznania Jakie to tluste, mokre, makowe, orzechowe i dobre. Dwa rogale ponad 2400 kcal xd 2 Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 26 października 2016 Opublikowano 26 października 2016 Ooo, też już zajadam prosto z Poznania raz w roku muszą być. Cytuj
grzybiarz 10 315 Opublikowano 29 października 2016 Opublikowano 29 października 2016 (edytowane) Wątróbkę z cebulką i chlebem i musztardą Dawno nie jadłem więc te 300g wątróbki spałaszowałem szybko. A tylko zeta pięćdziesiąt za nią zapłaciłem. Nie jem często podrobów, typu żołądki, serca, bo moją laskę to brzydzi. A w sumie za dzieciaka uwielbiałem sos z żołądków, czy serc. Edytowane 29 października 2016 przez grzybiarz Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 29 października 2016 Opublikowano 29 października 2016 Zaintrygowałeś mnie sosem z żołądków i serc... Rozwiń temat Ja zjadłem ciasto francuskie z dynią pieczoną w oliwie i czosnku, z fetą i szałwią. Cytuj
grzybiarz 10 315 Opublikowano 29 października 2016 Opublikowano 29 października 2016 @Rudiok ja dokładnie nie wiem. Babcia taki robi, wygląda jak sos pieczeniowy, jest brązowy i dodatkowo są w nim żołądki, czy serca. Muszę się trochę nauczyć takich rzeczy robić, bo kobita się tego brzydzi ://// A brakuje mi tego smaku. Cytuj
_Red_ 12 065 Opublikowano 29 października 2016 Opublikowano 29 października 2016 Chcialem zapytać jak pachnie ten sos - serio, bo podroby różnie mi się kojarzą w tej kwestii. Ale bys wziął to personalnie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.