Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 11 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 11 listopada 2016 Piłem przed chwilą pyszną kawkę z mlekiem a do tego przesłodkiego pączka z budyniem. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 11 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 11 listopada 2016 plus groszek konserwowaty i papryka w proszku, o boze ... pragnę tegoJaka papryka? Słodka, czy ostra, czy wędzona? Nie próbowałem z papryka w proszku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 354 Opublikowano 11 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 11 listopada 2016 Domowe fryty z parmezanem i czosnkiem maczane w domowym BBQ śliwkowo-miodowym. Cytuj Odnośnik do komentarza
Okie from Muskogee 2 850 Opublikowano 12 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2016 Grzybi, obojetnie ja zawsze troche daje do jajek. W sumie nie przyszlo mi do glowy, ze ktos spyta jaką Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 12 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2016 Zrobilem wlasnie kogel mogel 1 raz chyba od 15 lat Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 12 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2016 Jaja z biedry? Jakby co salmonella nie jest taka zła jak się dobrze doprawi. Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 611 Opublikowano 12 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2016 Salmonella jest tylko na skorupce, wystarczy umyć w gorącej wodzie Cytuj Odnośnik do komentarza
Okie from Muskogee 2 850 Opublikowano 12 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2016 A moze robil z ziemniakow. Jakie choroby toczą pyry? Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 12 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2016 Stonki Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 12 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2016 Ale tylko na skórce. Jak umyjesz ziemniak to nie ma stąki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 354 Opublikowano 16 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 16 listopada 2016 Kimchi z puszki. Lubię. Ktoś robił w domu może? Cytuj Odnośnik do komentarza
Solderowy123 43 Opublikowano 17 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 17 listopada 2016 (edytowane) Filety z ryby w panierce. Edytowane 17 listopada 2016 przez Solderowy123 Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 17 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 17 listopada 2016 Kimchi z puszki. Lubię. Ktoś robił w domu może? "Kimchi – tradycyjne danie kuchni koreańskiej składające się z fermentowanych lub kiszonych warzyw. Zazwyczaj jest to kapusta pekińska, rzepa albo ogórek, ale można też przygotować kimchi z innych warzyw. Większość kimchi ma ostry smak z powodu użycia proszku z papryczek chili." No nie wiem, czy zjadłbym sfermentowaną kiszoną kapustę pekińską, czy rzepę. Ogórek to co innego:) Kimchi z puchy, z Allegro? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 354 Opublikowano 17 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 17 listopada 2016 Oj Panie, ta trzeba spróbować. Kimchi to klasyka, kimchi to styl życia, kimchi to dla Koreańców jak chleb dla Polaka. No i niestety, poza granicami Korei do dostania jedynie w takiej formie w puszce Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 17 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 17 listopada 2016 http://allegro.pl/kimchi-gochugaru-bez-konserwantow-swieze-300g-i5701819945.html Czy to wygląda dobrze? Robią to Polacy, na świeżo i pakują do słoika. Lubię nowe smaki, więc pewnie spróbuję, tylko nie wiem z której aukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 354 Opublikowano 18 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 listopada 2016 Jak masz gdzieś u siebie Kuchnie Świata to lepiej chyba tam zaatakować. Te polskie próbowałem, ale coś mi nie leży. Np takie jest dobre http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5080175929 Cytuj Odnośnik do komentarza
c0ŕ 4 834 Opublikowano 19 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 19 listopada 2016 zupka chińska vifon, to je życie Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 21 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 21 listopada 2016 ostatnio jadłem marchewkę startą, z odrobiną jabłka, chrzanem, solą i pieprzem. Cudowna mieszanka. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 22 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 22 listopada 2016 Tez warzywka, ale z parowaru. Micha pełna marchewki, groszku, fasolki szparagowej, bobu. Posypane solą himalajska, pieprzem kolorowym i troche keczupu. Jezusie wchodzi przed snem jak złoto. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 26 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 26 listopada 2016 Lasagne pierwszy raz zrobilem. Makaronowe płaty barilla, przecier pomidorowy 100%, mielona wolowina, cebula, sos beszamelowy (z mleka, masła i mąki), ser żółty, oliwa z oliwek, przyprawy. Rewelacja, nie myslalem, ze to takie proste. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 292 Opublikowano 26 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 26 listopada 2016 No przeciez, ze proste. A platy makaronu dawales prosto z pudelka, suche czy lekko obgotowywales? Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 26 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 26 listopada 2016 No właśnie, to chyba sprawa kluczowa do udanego lasagne. Dalem suche wg przepisu i zalałem beszamelem. Ale chyba za mało sosu było, bo gorne warstwy były twarde i kruche. Na ostatnie 5 min pieczenia dolalem jeszcze trochę mleka i było już git, zmiękły tak jak i reszta. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 292 Opublikowano 26 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 26 listopada 2016 Tez kilkakrotnie mialem ten problem bo sos nie zawsze zdazy dobrze wsiaknac albo oblac platy i sie w nim nie ugotuja. Dlatego teraz zawsze blanszuje makaron (czy to do lasagne czy caneloni), na 1min do gotujacej sie wody i nie musze sie martwic czy mi sos zlapie czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 27 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 27 listopada 2016 tylko podgotowywanie przed, inaczej nie da rady. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 354 Opublikowano 27 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 27 listopada 2016 Ze sklepowym jasne, że najlepiej jest obgotować. Ale i tak lepsze wychodzi ze świeżego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.