Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 11 listopada 2016 Opublikowano 11 listopada 2016 Piłem przed chwilą pyszną kawkę z mlekiem a do tego przesłodkiego pączka z budyniem. Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 11 listopada 2016 Opublikowano 11 listopada 2016 plus groszek konserwowaty i papryka w proszku, o boze ... pragnę tegoJaka papryka? Słodka, czy ostra, czy wędzona? Nie próbowałem z papryka w proszku. Cytuj
Rudiok 3 370 Opublikowano 11 listopada 2016 Opublikowano 11 listopada 2016 Domowe fryty z parmezanem i czosnkiem maczane w domowym BBQ śliwkowo-miodowym. Cytuj
Okie from Muskogee 2 852 Opublikowano 12 listopada 2016 Opublikowano 12 listopada 2016 Grzybi, obojetnie ja zawsze troche daje do jajek. W sumie nie przyszlo mi do glowy, ze ktos spyta jaką Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 12 listopada 2016 Opublikowano 12 listopada 2016 Zrobilem wlasnie kogel mogel 1 raz chyba od 15 lat Cytuj
_Red_ 12 023 Opublikowano 12 listopada 2016 Opublikowano 12 listopada 2016 Jaja z biedry? Jakby co salmonella nie jest taka zła jak się dobrze doprawi. Cytuj
MichAelis 5 618 Opublikowano 12 listopada 2016 Opublikowano 12 listopada 2016 Salmonella jest tylko na skorupce, wystarczy umyć w gorącej wodzie Cytuj
Okie from Muskogee 2 852 Opublikowano 12 listopada 2016 Opublikowano 12 listopada 2016 A moze robil z ziemniakow. Jakie choroby toczą pyry? Cytuj
_Red_ 12 023 Opublikowano 12 listopada 2016 Opublikowano 12 listopada 2016 Ale tylko na skórce. Jak umyjesz ziemniak to nie ma stąki. Cytuj
Rudiok 3 370 Opublikowano 16 listopada 2016 Opublikowano 16 listopada 2016 Kimchi z puszki. Lubię. Ktoś robił w domu może? Cytuj
Solderowy123 43 Opublikowano 17 listopada 2016 Opublikowano 17 listopada 2016 (edytowane) Filety z ryby w panierce. Edytowane 17 listopada 2016 przez Solderowy123 Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 17 listopada 2016 Opublikowano 17 listopada 2016 Kimchi z puszki. Lubię. Ktoś robił w domu może? "Kimchi – tradycyjne danie kuchni koreańskiej składające się z fermentowanych lub kiszonych warzyw. Zazwyczaj jest to kapusta pekińska, rzepa albo ogórek, ale można też przygotować kimchi z innych warzyw. Większość kimchi ma ostry smak z powodu użycia proszku z papryczek chili." No nie wiem, czy zjadłbym sfermentowaną kiszoną kapustę pekińską, czy rzepę. Ogórek to co innego:) Kimchi z puchy, z Allegro? Cytuj
Rudiok 3 370 Opublikowano 17 listopada 2016 Opublikowano 17 listopada 2016 Oj Panie, ta trzeba spróbować. Kimchi to klasyka, kimchi to styl życia, kimchi to dla Koreańców jak chleb dla Polaka. No i niestety, poza granicami Korei do dostania jedynie w takiej formie w puszce Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 17 listopada 2016 Opublikowano 17 listopada 2016 http://allegro.pl/kimchi-gochugaru-bez-konserwantow-swieze-300g-i5701819945.html Czy to wygląda dobrze? Robią to Polacy, na świeżo i pakują do słoika. Lubię nowe smaki, więc pewnie spróbuję, tylko nie wiem z której aukcji. Cytuj
Rudiok 3 370 Opublikowano 18 listopada 2016 Opublikowano 18 listopada 2016 Jak masz gdzieś u siebie Kuchnie Świata to lepiej chyba tam zaatakować. Te polskie próbowałem, ale coś mi nie leży. Np takie jest dobre http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5080175929 Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 19 listopada 2016 Opublikowano 19 listopada 2016 zupka chińska vifon, to je życie Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 21 listopada 2016 Opublikowano 21 listopada 2016 ostatnio jadłem marchewkę startą, z odrobiną jabłka, chrzanem, solą i pieprzem. Cudowna mieszanka. Cytuj
_Red_ 12 023 Opublikowano 22 listopada 2016 Opublikowano 22 listopada 2016 Tez warzywka, ale z parowaru. Micha pełna marchewki, groszku, fasolki szparagowej, bobu. Posypane solą himalajska, pieprzem kolorowym i troche keczupu. Jezusie wchodzi przed snem jak złoto. Cytuj
_Red_ 12 023 Opublikowano 26 listopada 2016 Opublikowano 26 listopada 2016 Lasagne pierwszy raz zrobilem. Makaronowe płaty barilla, przecier pomidorowy 100%, mielona wolowina, cebula, sos beszamelowy (z mleka, masła i mąki), ser żółty, oliwa z oliwek, przyprawy. Rewelacja, nie myslalem, ze to takie proste. Cytuj
Mejm 15 316 Opublikowano 26 listopada 2016 Opublikowano 26 listopada 2016 No przeciez, ze proste. A platy makaronu dawales prosto z pudelka, suche czy lekko obgotowywales? Cytuj
_Red_ 12 023 Opublikowano 26 listopada 2016 Opublikowano 26 listopada 2016 No właśnie, to chyba sprawa kluczowa do udanego lasagne. Dalem suche wg przepisu i zalałem beszamelem. Ale chyba za mało sosu było, bo gorne warstwy były twarde i kruche. Na ostatnie 5 min pieczenia dolalem jeszcze trochę mleka i było już git, zmiękły tak jak i reszta. Cytuj
Mejm 15 316 Opublikowano 26 listopada 2016 Opublikowano 26 listopada 2016 Tez kilkakrotnie mialem ten problem bo sos nie zawsze zdazy dobrze wsiaknac albo oblac platy i sie w nim nie ugotuja. Dlatego teraz zawsze blanszuje makaron (czy to do lasagne czy caneloni), na 1min do gotujacej sie wody i nie musze sie martwic czy mi sos zlapie czy nie. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 27 listopada 2016 Opublikowano 27 listopada 2016 tylko podgotowywanie przed, inaczej nie da rady. Cytuj
Rudiok 3 370 Opublikowano 27 listopada 2016 Opublikowano 27 listopada 2016 Ze sklepowym jasne, że najlepiej jest obgotować. Ale i tak lepsze wychodzi ze świeżego. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.