Skocz do zawartości

Co ostatnio jadłeś/piłeś?

Featured Replies

Opublikowano

Świetny szejk.

Mleko ( obojętnie jakie, krowie, kokosowe, co kto woli) - szklanka.

Łyżka kakao.

Łyżka masla orzechowego (ja brałem takie 100% bez soli i cukru).

Jakiś słodzik wg uznania.

Szczypta soli.

 

Zmiksować i gotowe.

 

Normalnie litrami mógłbym pić. Muszę jakieś mleko niskokaloryczne znaleźć bo z kokosowym robiłem a szklanka prawie 500kcal ma.

  • Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Wyświetleń 419,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

  • A ja zacznę od klasyka czyli bulionu który ostatnio robię w sporych ilościach by wstawić zawekowane do lodówki i co jakiś czas wyciągam i na szybko mieszam z czymś    Przygoda zaczyna się od

  • Ostatnie dwa miechy u mnie to pare tripow w tym Nowy Jork, Barcelona i Londyn takze wrzucam troche dobrego      Bajgle w NYC to kosmos, ten akurat z Russ & Daughters, chyba najlepszy. Se

  • Dawno nie dawałem fotek jedzenia więc przygotujcie się na większą ilość zdjęć    Od ponad 2 miesięcy szaleje z panini w rożnych wersjach         

Opublikowano

Przecież 100 ml prawdziwego mleka kokosowego, np. Alpro, ma 20 kcal. Nie mylisz z mleczkiem z puszki?

 

A nie, sorry. Alpro to jednak napój, ale i tak chyba najlepsza opcja do koktajlu, mało kcal, dobrze smakuje i też ma wapnia sporo.

Edytowane przez krupek

Opublikowano

No krowie 0,5% jest niskokaloryczne.

 

Krupek dobrze mówi, w 500ml masz 100kcal

Opublikowano

Niby jo, ale mnie tam ciężko po koktajlach na mleku.

Opublikowano

Ja nie pijam tez, ale jak pijałem to akurat nie miałem problemów.

Opublikowano

No to jest chyba bardziej takie do wypiekós i gotowania, średnio do koktajlu. Przynajmniej dla mnie.

Opublikowano

B_Caffreze_PS_Cappuccino_01.png

 

bardzo dobre, polecam

Opublikowano

Spróbuj wymieszać kawę rozpuszczalną z zimnym mlekiem, moim zdaniem lepsza taka opcja, mniej słodka i chemiczna w smaku.

Opublikowano

Te wszystkie gotowe kawy maja jeden minus. Praktycznie brak kawy. Ale jak sie w robocie doleje do czegos takiego espresso albo dwa i doda sporo lodu nie ma tragedii

Opublikowano

Felix właśnie wprowadził masło orzechowe 100%, same orzechy, nazywa się "pasta orzechowa", w smaku dobre, lekko lejące, cena 12.59 za 350 g.

Opublikowano

Się obudzili, rynek zalały dobre, prawdziwe masła, a ci w końcu coś wypuścili zamiast tego swojego kasztańskiego syfu. 

Opublikowano

Zjadłem dziś rozpustne śniadanie. 3 jajka sadzone, 2 jogurty greckie z waniliową odżywką i truskawkami oraz bułkę z nutellą i masłem orzechowym.

Opublikowano

Pol kilo ribeye stejka srednio wysmazonego, z maslem czosnkowym i frytkami.

 

 

 

avatar256x256-d700710b807e4b2081790481b7

Opublikowano

Pol kiela? :obama:

Opublikowano

Myslalem, ze wyjdzie ze 300g jak kroił, ale położył na wagę i

 

avatar_a53781c87571_128.png

Opublikowano

Pierś z kurczaka podsmażona w ziolach, a potem uduszona w sosie z passaty b5 pomidorowej, szpinaku i cebuli z dodatkiem tabasco, żeby potem zbyt gładko na kiblu nie było.

Opublikowano

Na ryneczku pojawiły się kurki, więc tagia z kurczakiem i kurkami w sosie śmietanowym siadła :banderas:

Opublikowano

kurki w śmietanie ze śwież bułeczką, również nie uznaje grzybów, ale kurki to rozpie,rdol robią.

Opublikowano

Co wy macie do grzybow? Nie smakuja czy psychologiczny strach przed zjedzeniem trujaka?

Opublikowano

Dużo pierwszego, trochę drugiego.

 

Pieczarki w zapiekance spoko, krem pieczarkowy spoko, ale tak zeby ugryzc pieczare, albo innego borowika, no brzydzi mnie. I śmierdzi to to

Opublikowano

Eee, przeca zapach grzyba, zwlaszcza borowika, to jest cos pieknego. A w sumie to nie wiem czy jedzenie surowych grzybow to dobry pomysl i czy ktos to praktykuje (chociaz kiedys u babci na wsi sasiadka robila kanapki z krojona pieczarka, ale to pewnie folklor). Najwieksze walory smakowe prezentuja grzyby po obrobce termicznej. Chyba, ze tarta trufla, ale to doslownie kilka malych scinek.

 

Niedlugo sezon na lazenie po lesie.

Opublikowano

Najlepsze rydze na maśle.

 

Z innej beczki. Frytki z fasolki szparagowej żółtej dziś zrobiłem. Za(pipi)ioza. Normalne wysiadają. Jedynie te z batata ciut lepsze.

Opublikowano

Frytki z fasolki szparagowej żółtej dziś zrobiłem.

Że ku.wa co??

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

Ostatnio przeglądający 0

  • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.