Opublikowano 21 czerwca 20177 l Świetny szejk. Mleko ( obojętnie jakie, krowie, kokosowe, co kto woli) - szklanka. Łyżka kakao. Łyżka masla orzechowego (ja brałem takie 100% bez soli i cukru). Jakiś słodzik wg uznania. Szczypta soli. Zmiksować i gotowe. Normalnie litrami mógłbym pić. Muszę jakieś mleko niskokaloryczne znaleźć bo z kokosowym robiłem a szklanka prawie 500kcal ma.
Opublikowano 21 czerwca 20177 l Przecież 100 ml prawdziwego mleka kokosowego, np. Alpro, ma 20 kcal. Nie mylisz z mleczkiem z puszki? A nie, sorry. Alpro to jednak napój, ale i tak chyba najlepsza opcja do koktajlu, mało kcal, dobrze smakuje i też ma wapnia sporo. Edytowane 21 czerwca 20177 l przez krupek
Opublikowano 21 czerwca 20177 l No krowie 0,5% jest niskokaloryczne. Krupek dobrze mówi, w 500ml masz 100kcal
Opublikowano 21 czerwca 20177 l Mam kokosowe Real Thai. 250g to 463kcal. Dość tłuste. Może dlatego takie dobre.
Opublikowano 21 czerwca 20177 l No to jest chyba bardziej takie do wypiekós i gotowania, średnio do koktajlu. Przynajmniej dla mnie.
Opublikowano 21 czerwca 20177 l Spróbuj wymieszać kawę rozpuszczalną z zimnym mlekiem, moim zdaniem lepsza taka opcja, mniej słodka i chemiczna w smaku.
Opublikowano 21 czerwca 20177 l Te wszystkie gotowe kawy maja jeden minus. Praktycznie brak kawy. Ale jak sie w robocie doleje do czegos takiego espresso albo dwa i doda sporo lodu nie ma tragedii
Opublikowano 22 czerwca 20177 l Felix właśnie wprowadził masło orzechowe 100%, same orzechy, nazywa się "pasta orzechowa", w smaku dobre, lekko lejące, cena 12.59 za 350 g.
Opublikowano 22 czerwca 20177 l Się obudzili, rynek zalały dobre, prawdziwe masła, a ci w końcu coś wypuścili zamiast tego swojego kasztańskiego syfu.
Opublikowano 24 czerwca 20177 l Zjadłem dziś rozpustne śniadanie. 3 jajka sadzone, 2 jogurty greckie z waniliową odżywką i truskawkami oraz bułkę z nutellą i masłem orzechowym.
Opublikowano 24 czerwca 20177 l Pol kilo ribeye stejka srednio wysmazonego, z maslem czosnkowym i frytkami.
Opublikowano 25 czerwca 20177 l Pierś z kurczaka podsmażona w ziolach, a potem uduszona w sosie z passaty b5 pomidorowej, szpinaku i cebuli z dodatkiem tabasco, żeby potem zbyt gładko na kiblu nie było.
Opublikowano 30 czerwca 20177 l Na ryneczku pojawiły się kurki, więc tagia z kurczakiem i kurkami w sosie śmietanowym siadła
Opublikowano 30 czerwca 20177 l Grzybów nie cierpie ale kurki to pyszne som :antonio: Taka np carbobara z kurkami <3
Opublikowano 30 czerwca 20177 l kurki w śmietanie ze śwież bułeczką, również nie uznaje grzybów, ale kurki to rozpie,rdol robią.
Opublikowano 30 czerwca 20177 l Co wy macie do grzybow? Nie smakuja czy psychologiczny strach przed zjedzeniem trujaka?
Opublikowano 30 czerwca 20177 l Dużo pierwszego, trochę drugiego. Pieczarki w zapiekance spoko, krem pieczarkowy spoko, ale tak zeby ugryzc pieczare, albo innego borowika, no brzydzi mnie. I śmierdzi to to
Opublikowano 30 czerwca 20177 l Eee, przeca zapach grzyba, zwlaszcza borowika, to jest cos pieknego. A w sumie to nie wiem czy jedzenie surowych grzybow to dobry pomysl i czy ktos to praktykuje (chociaz kiedys u babci na wsi sasiadka robila kanapki z krojona pieczarka, ale to pewnie folklor). Najwieksze walory smakowe prezentuja grzyby po obrobce termicznej. Chyba, ze tarta trufla, ale to doslownie kilka malych scinek. Niedlugo sezon na lazenie po lesie.
Opublikowano 30 czerwca 20177 l Najlepsze rydze na maśle. Z innej beczki. Frytki z fasolki szparagowej żółtej dziś zrobiłem. Za(pipi)ioza. Normalne wysiadają. Jedynie te z batata ciut lepsze.
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.