Opublikowano 11 lipca 20177 l A co w niej jeszcze było?Grilowana papryka, smazona cebula (na jednym ogniu z kura), roszponka, ogorkozo i pomidor.
Opublikowano 11 lipca 20177 l Domowy cezar z kurakiem, parmezanem i sosem z anchovies. W bonusie grzanki.
Opublikowano 18 lipca 20177 l Agrest, maliny, czereśnie, porzeczki, prosto z krzaka. Kocham wieś, jadłem jak poje.any. Przedwczoraj wzięło mnie na agrest, bo to jeden ze smaków dzieciństwa. Zapomniałem, już jakie to dobre, tylko kiedyś nie musiałem za to płacić. Wychodziłem przed chałupę i było. Co do bobu, to ostatnio dziewucha nabyła drogą kupna wersję z robakami, więc przez najbliższe 3 lata nie tknie bobu. Wszystko dla mnie
Opublikowano 21 lipca 20177 l Miałem dzisiaj trochę czasu to sobie od(pipi)ałem fajity - wyszły lepsze niż w meksykańskiej knajpie Jak ktoś chce przepis to pisać, wkleję :P
Opublikowano 21 lipca 20177 l Musicie sobie obrocic, bo mi sie nie chce znow wysylac zdjecia na kompa :P
Opublikowano 21 lipca 20177 l Chyba drogie takie żarcie. A właśnie mi przypomniałeś, że mam kurczaka w lodówie do jutra ważnego :/ Idę smażyć...
Opublikowano 21 lipca 20177 l Dużo zależy ile gotujesz w domu. Jak hodujesz zioła, masz oliwę z oliwek, przyprawy, to najdroższy jest ser - ja użyłem zgodnie z przepisem chedarra, ale oczywiście też nie idzie cała kostka, jutro sobie machnę makaron z serem ;) Kurak tani, tortille też, pomidor, cebula - nic wyjątkowo drogiego. Kukamole musiałem kupić - chyba 7 albo 8 zeta w kerfie, ale nie zużyłem nawet 1/4 słoika, będzie na następny raz, albo do nachosów. Ja wydałem 4 dychy z groszami na zakupach, ale nie miałem kolendry, ani kukamole + zostało mi sera, także myślę, że granice 3 dych na 2 osoby wychodzi. W meksykańskiej knajpie taki jeden placek kosztuje z 15-20zeta, także rachunek jest prosty :P A naprawdę za(pipi)iste wychodzą z tego przepisu Edytowane 21 lipca 20177 l przez Copper
Opublikowano 24 lipca 20177 l Ale bym jadł. Ja zaraz omlet z 4 jaj, odżyweczki, mąki kokosowej, oliwy, polany masłem orzechowym. Jutro chyba wujkowa opcja wjedzie.
Opublikowano 28 lipca 20177 l Chinczyk u mnie na osiedlu. Coś pięknego zaraz padnę. 21 ziko za zupę i drugie danie. Zajwbisteeeee
Opublikowano 29 lipca 20177 l No to zeżarłem tą dżizepę jakąś tajską z kurakiem, 4 serów nie dostałem niestety. Taka sobie. i tak sobie do(pipi)ałem tyle sera i przyprawiłem po swojemu, że równie dobrze mogłem sobie zrobić tosta. No, ale jak sie ktos uprze, to nie przeskoczysz.
Opublikowano 29 lipca 20177 l Domowe pesto z bazylii Tylko, że orzechy pinii takie drogie, że następnym razem pójdę w jakąś podróbkę.
Opublikowano 29 lipca 20177 l Ja robie z nerkowcami, ewentualnie pistacje ale sa troche ciezsze w smaku.
Opublikowano 29 lipca 20177 l U nas jedynie te pinie takie drogie, nawet u Szwabów, Słowaków, Żabojadów tańsze. Pro tip - znaleźć kogoś kto jeździ do Włoch i sobie zamówić, wyjdzie najtaniej.
Opublikowano 30 lipca 20177 l Wkroiłem do jogurtu naturalnego połówkę jabłka, dosypałem trochę rodzynek i płatków owsianych a wszystko to zapiłem sokiem pomarańczowym. Tak fit, że chyba zaraz pójdę do McDolana, żeby to wyrównać.
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.