Skocz do zawartości

Co ostatnio jadłeś/piłeś?

Featured Replies

• Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Wyświetleń 415,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• A ja zacznę od klasyka czyli bulionu który ostatnio robię w sporych ilościach by wstawić zawekowane do lodówki i co jakiś czas wyciągam i na szybko mieszam z czymś    Przygoda zaczyna się od

• Ostatnie dwa miechy u mnie to pare tripow w tym Nowy Jork, Barcelona i Londyn takze wrzucam troche dobrego      Bajgle w NYC to kosmos, ten akurat z Russ & Daughters, chyba najlepszy. Se

• Dawno nie dawałem fotek jedzenia więc przygotujcie się na większą ilość zdjęć    Od ponad 2 miesięcy szaleje z panini w rożnych wersjach         

Opublikowano

wyyebałbym sałate i kuraka i  jadłbym

Opublikowano

A co w niej jeszcze było?

Grilowana papryka, smazona cebula (na jednym ogniu z kura), roszponka, ogorkozo i pomidor.
Opublikowano

Domowy cezar z kurakiem, parmezanem i sosem z anchovies. W bonusie grzanki.

Opublikowano

Agrest, maliny, czereśnie, porzeczki, prosto z krzaka. Kocham wieś, jadłem jak poje.any.

Przedwczoraj wzięło mnie na agrest, bo to jeden ze smaków dzieciństwa. Zapomniałem, już jakie to dobre, tylko kiedyś nie musiałem za to płacić. Wychodziłem przed chałupę i było.

Co do bobu, to ostatnio dziewucha nabyła drogą kupna wersję z robakami, więc przez najbliższe 3 lata nie tknie bobu. Wszystko dla mnie  :banderas:

Opublikowano

Miałem dzisiaj trochę czasu to sobie od(pipi)ałem fajity - wyszły lepsze niż w meksykańskiej knajpie :banderas: Jak ktoś chce przepis to pisać, wkleję :P

jUiQ4uY.jpg

Opublikowano

Chyba drogie takie żarcie. A właśnie mi przypomniałeś, że mam kurczaka w lodówie do jutra ważnego :/ Idę smażyć...

Opublikowano

Dużo zależy ile gotujesz w domu. Jak hodujesz zioła, masz oliwę z oliwek, przyprawy, to najdroższy jest ser - ja użyłem zgodnie z przepisem chedarra, ale oczywiście też nie idzie cała kostka, jutro sobie machnę makaron z serem ;) Kurak tani, tortille też, pomidor, cebula - nic wyjątkowo drogiego. Kukamole musiałem kupić - chyba 7 albo 8 zeta w kerfie, ale nie zużyłem nawet 1/4 słoika, będzie na następny raz, albo do nachosów. Ja wydałem 4 dychy z groszami na zakupach, ale nie miałem kolendry, ani kukamole + zostało mi sera, także myślę, że granice 3 dych na 2 osoby wychodzi. 

W meksykańskiej knajpie taki jeden placek kosztuje z 15-20zeta, także rachunek jest prosty :P A naprawdę za(pipi)iste wychodzą z tego przepisu

Edytowane przez Copper

Opublikowano

Ale bym jadł.

Ja zaraz omlet z 4 jaj, odżyweczki, mąki kokosowej, oliwy, polany masłem orzechowym.

Jutro chyba wujkowa opcja wjedzie.

Opublikowano

Chinczyk u mnie na osiedlu. Coś pięknego zaraz padnę. 21 ziko za zupę i drugie danie. Zajwbisteeeee

Opublikowano

No to zeżarłem tą dżizepę jakąś tajską z kurakiem, 4 serów nie dostałem niestety. Taka sobie. i tak sobie do(pipi)ałem tyle sera i przyprawiłem po swojemu, że równie dobrze mogłem sobie zrobić tosta. No, ale jak sie ktos uprze, to nie przeskoczysz.

Opublikowano

Domowe pesto z bazylii  :obama:  Tylko, że orzechy pinii takie drogie, że następnym razem pójdę w jakąś podróbkę.

Opublikowano

Ja robie z nerkowcami, ewentualnie pistacje ale sa troche ciezsze w smaku.

Opublikowano

U nas jedynie te pinie takie drogie, nawet u Szwabów, Słowaków, Żabojadów tańsze. Pro tip - znaleźć kogoś kto jeździ do Włoch i sobie zamówić, wyjdzie najtaniej.

Opublikowano

Wkroiłem do jogurtu naturalnego połówkę jabłka, dosypałem trochę rodzynek i płatków owsianych a wszystko to zapiłem sokiem pomarańczowym. Tak fit, że chyba zaraz pójdę do McDolana, żeby to wyrównać.

Opublikowano

Moj radar wyczuwa ponad 100g prostych cukrow :fit: :wchooy: :cool::lapka:

Opublikowano

Jakby zjadl jaja na boczku i pomidorki to wtedy fit (pipi) rozumiem :[