_Red_ 12 021 Opublikowano 15 września 2017 Opublikowano 15 września 2017 xD Ma ktos nr do Solderowego, by ewentualnie wyrzygal ten sos? ['] Cytuj
Okie from Muskogee 2 851 Opublikowano 15 września 2017 Opublikowano 15 września 2017 Ale plusa dostał, tyle jego. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 15 września 2017 Opublikowano 15 września 2017 Grzyb trujący. Przez bardzo długi czas był uznawany za cenny grzyb jadalny i często zbierany ze względu na dobry smak, dużą wydajność i łatwość w rozpoznaniu. Jako jadalny wymieniany był w atlasach grzybów. Bardzo długo, bo aż do lat 70. i 80. XX wieku uznany był za jadalny lub warunkowo jadalny. Dla większości ludzi gatunek ten rzeczywiście był nieszkodliwy. Jednakże u niektórych ludzi po jego spożyciu pojawiły się przypadki silnych zatruć. Zawarta w krowiaku substancja chemiczna w niektórych przypadkach powoduje śmiertelną reakcję układu odpornościowego człowieka, polegającą na tym, że organizm zaczyna wytwarzać przeciwciała przeciwko własnym krwinkom. Sklejone krwinki blokują przepływ krwi w ważnych dla życia narządach. W związku z tymi przypadkami obecnie krowiaka podwiniętego uważa się za gatunek trujący. Mimo to w wielu krajach świata (np. w Europie Wschodniej) jest on nadal zbierany i spożywany. Za grzyb jadalny uważany był również w Polsce przed II wojną światową. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 15 września 2017 Opublikowano 15 września 2017 czyli już nawet Wyklęci jak siedzieli w lasach wiedzieli żeby nie wpier,dalać olszówki. Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 15 września 2017 Opublikowano 15 września 2017 no kiedy mieli jeść te grzyby jak byli zajęci mordowaniem kobiet i dzieci? 2 Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 15 września 2017 Opublikowano 15 września 2017 Sałatka z indykiem, roszponką, pomidorami koktajlowymi, cebulą, serem kozim i bekonem. Cytuj
Rudiok 3 369 Opublikowano 15 września 2017 Opublikowano 15 września 2017 Fajitas z wołowiną, papryką i cebulą. No w sam raz do piwka. Cytuj
Barthez 41 Opublikowano 22 września 2017 Opublikowano 22 września 2017 Gadaliscie za duzo o skrzydelkach BBQ i musialem zrobic bo nie ma jak mieso;] pieczywko czosnkowe salatka z tofu Delikatne paniery i sosy bo 2 letni synas obgryzal kosci prawie do szpiku 1 Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 22 września 2017 Opublikowano 22 września 2017 Ale bym, ajaj! Zastąpiłbym tofu fetą tylko. Cytuj
Barthez 41 Opublikowano 22 września 2017 Opublikowano 22 września 2017 to feta sprawdzalem wasza czujnosc Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 22 września 2017 Opublikowano 22 września 2017 Ale carbonara z pancettą dziś wjechała Cytuj
Rudiok 3 369 Opublikowano 23 września 2017 Opublikowano 23 września 2017 W ten weekend pięknie obrodziły rydze więc na tapecie wszystko z nimi: smażone, panierowane, marynowane, sałatka z marchewką. W ogóle ten tydzień jest mega obfity w grzyby, ludzie ledwo kosze unoszą pod ciężarem :) Cytuj
Mejm 15 310 Opublikowano 23 września 2017 Opublikowano 23 września 2017 Mialem dzisiaj jechac i ku.rwa pada deszcz caly dzien ;( Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 23 września 2017 Opublikowano 23 września 2017 U mnie też pada.Zjadłem na obiad fasolkę po bretońsku, taką swojską, ale kobita dodała chili (były ostatnio na promo w kerfiucie i wzięło się sporo).Fajnie piecze, fajnie też się pierdzi ciepłymi bąkami. 1 Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 25 września 2017 Opublikowano 25 września 2017 Znowu zrobiliśmy wczoraj spaghetti z wołowym ragu. Słodki jeżu jak to smakuje A przedwczoraj kluski śląskie z sosem z leśnych grzybów - zebrane w zeszłym roku, ale wczoraj wjechała nowa partia prosto z niemieckiego lasu Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 25 września 2017 Opublikowano 25 września 2017 A ostatnio Magda Gessler proponowała kluski śląskie z pesto. Muszę spróbować. Cytuj
assassine 1 724 Opublikowano 26 września 2017 Opublikowano 26 września 2017 Z pesto to gnocchi + śmietanka + pomidory z puchy. Jezujakiedobre Cytuj
ogqozo 6 551 Opublikowano 26 września 2017 Opublikowano 26 września 2017 (edytowane) Tak ciężki sos jak ragu walić na spaghetti, ogur zdegustowan. I jeszcze to "wołowe ragu", wołowe, brzmi jakby ktoś robił ragu z jednego mięsa jak bezdomni na Ukrainie mdr. A to może być takie dobre danie... Edytowane 27 września 2017 przez ogqozo Cytuj
assassine 1 724 Opublikowano 27 września 2017 Opublikowano 27 września 2017 Przypomniały mi się te rzygi z makaronem, które jarek tu kiedyś wklejał i już nawet nie mam nic do dodania 1 Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 27 września 2017 Opublikowano 27 września 2017 ojezus, makaron obrażajo Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 27 września 2017 Opublikowano 27 września 2017 Dobrze, że nie kabaret z yt bo dopiero by była afera :o Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 27 września 2017 Opublikowano 27 września 2017 nie wiem, nie lubię kabaretów, ale jeśli bijesz do tego, że z kilkanaście miesięcy temu napisałem gdzieś, że GF Darwin to lepszy kanał niż daniemagical to masz nieźle strutą psychę zią pewnie od tego paskudnego makaronu Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.