Opublikowano 25 października 20177 l Jestem uzależniony od tego guwna, dlatego nie kupuje za często. Tyle ile kupie, tyle zjadam od razu :(
Opublikowano 25 października 20177 l Większość paczkowanym orzechów, pistacji, czy ziaren słonecznika jest już przegnita, albo spleśniała, a przed pakowaniem oczyszczona. Ostatnio czytałem, że 50-60% słonecznika u nas na rynku była wcześniej spleśniała. Jem codziennie, ale pewnie trafiam na te 40%.
Opublikowano 25 października 20177 l Tak czytam wasze posty i cieszę się, że nie jadam słodyczy, że się oduczyłem. Jedyne przekąski to na ostro albo słono.
Opublikowano 25 października 20177 l Z lidla spoko ale nie te luzem z wielkiego wora tylko w 0,5g paczuchach. Zapomnialem nazwy ale leza z innymi bakaliami. Jest tez wersja bez soli ale nie w lidlu, kupilem kiedy na placu i nawet taniej niz w sklepie. hmm, zawsze były, wycofali? i tak, te pistacje z lidla najlepsze
Opublikowano 25 października 20177 l Kupiłem jakiś czas temu z tej serii też mix orzechów w przyprawach ostrych. Miał potencjał, ale jest tak kure.wsko słony, że nie da się jeść
Opublikowano 25 października 20177 l Ja słonecznik jem codziennie, nałóg mój, są takie paczki gdzie czuć pleśń ale są i dobre. W lecie jezdze na wielki plac warzywny i tam kupuje 20 wielkich talerzy słoneczników i mam na 3 dni.
Opublikowano 25 października 20177 l W lecie jezdze na wielki plac warzywny i tam kupuje 20 wielkich talerzy słoneczników i mam na 3 dni. To chyba jak przez 72h nic nie robisz poza dlubaniem. A i tak watpie czy wtedy oje.biesz chocby polowe z tego.
Opublikowano 25 października 20177 l W stokrotkach są pistacje bodajże 14zł za 200g. tych nie bierzemy, straszne gów,no. nie ma co na tym oszczędzać. a pistacje kocham, tak jak michaelis - nie spocznę, do póki całe nie zejdą. mogę mieć już popalone palce i język od soli, nie szkodzi. wszystko musi być zjedzone. Edytowane 25 października 20177 l przez ragus
Opublikowano 25 października 20177 l A najlepsze jest najpierw obrać całą górę pistacji a potem wpier.dalać takie bez łupiny aż się z gęby wysypują. Tak samo mam ze świeżym słonecznikiem.
Opublikowano 25 października 20177 l W lecie jezdze na wielki plac warzywny i tam kupuje 20 wielkich talerzy słoneczników i mam na 3 dni. To chyba jak przez 72h nic nie robisz poza dlubaniem. A i tak watpie czy wtedy oje.biesz chocby polowe z tego. jeden duży słonecznik mam na max 2 godziny aż mnie ręce bolą, to duże uzależnienie ale nie groźne bo słonecznik zdrowy. 3 dni ale mam pomocnika w postaci swojej panny, ona też umie się przyssać, jakbym sam jadł to myślę że tydzień albo i mniej Edytowane 25 października 20177 l przez PlastikowySmalec
Opublikowano 25 października 20177 l Groźne o tyle, że się zęby ścierają. Sam jak jakichś dwóch paczek dziennie nie zeżrę, to chory chodzę.
Opublikowano 25 października 20177 l Nienawidze łuskać słonecznika więc nigdy nie jem, ale orzechy? Pistacje, brazyliskie, nerkowce? Jadłbym tonami. Jeszcze zaje.biste są takie orzechy w surowej czekoladzie ale nie dla biedaków bo taka paczka koło 10zł - 70g
Opublikowano 25 października 20177 l Migdały > orzechy laskowe > rodzynki. Edytowane 25 października 20177 l przez Metoda
Opublikowano 26 października 20177 l robisz specjalny sos? Bo u nas to jest co tydzien, ale nachosy BQQ, plus sos, plus nachosy, plus sos i na to kupa sera. Edytowane 26 października 20177 l przez milan
Opublikowano 26 października 20177 l Sos ino do maczania, mam patent sos Develey relish jalapeño zmieszany z ketchupem i passatą, a do naczosów ostrą paprykę marynowaną, fasolę i kukurydzę. Ty jak ten sos dajesz?
Opublikowano 27 października 20177 l Na pewno zawsze na liscie zakupów mam: - pomidory w puszce - sos chili tao tao - jalapenos w w słoiczku Reszta to sekrety żony, ale z 15-20 minut gotowania sosu jest.Problem w tym że to jest tak pyszne ze całość znika w pierwszych 15 minutach filmu ;D No i ważne są nachosy bbq, my używamy albo tych z Piotra i Pawła w duzej pace, albo dwie paczki tych lidlowskich.
Opublikowano 27 października 20177 l No właśnie kupiłem ostatnio z Lidla te z tygodnia amerykańskiego i były do du.py, najlepiej mi Chio podchodziły ale nie idzie ich coś ostatnio dostać.