Gość _Be_ Opublikowano 19 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2018 To aby nadać pewnej faktury. Akurat dość znany przepis jest z tymi waflami ryżowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 356 Opublikowano 19 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2018 Cholera, faktycznie. Jak to się jeszcze można w życiu zaskoczyć, aż spróbuję Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 19 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2018 No właśnie wafle nasiąkają i mają konsystencję mielonego mięsa. Ważne, żeby nie dać za dużo przecieru, bo będzie przepomidorowane w smaku, a nie o to chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 19 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2018 4 godziny temu, krupek napisał: Wegański tatar z wafli ryżowych, koncentratu pomidorowego, oliwy, musztardy, cebuli, czosnku i przypraw. Podchodziłem sceptycznie, ale niejeden by się nabrał, że to mięsny, serio. Zawsze się zastanawiałem dlaczego weganie czy inne osobniki preferujące wyłącznie zieleninę nadają nazwy wzięte od od potrwa mięsnych, naprawdę są tacy leniwi ?. Jak można nazywać swoje dania tatarem lub kotletem gdzie to (pipi)a nic nie ma wspólnego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 19 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2018 Bo wygląda jak tatar i podobnie się go przygotowuje? Czepianie się takich bzdur to już trochę przejaw ułomności biorąc pod uwagę fakt, że kuchnia wegańska często opiera się na zamiennikach potraw mięsnych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Okie from Muskogee 2 851 Opublikowano 19 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2018 Przejaw ułomności to nazywanie smalcem, który z definicji jest tłuszczem zwierzęcym, papkę z warzyw. Tzn. na przykład. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 19 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2018 28 minut temu, SG1-ZIELU napisał: Zawsze się zastanawiałem dlaczego weganie czy inne osobniki preferujące wyłącznie zieleninę nadają nazwy wzięte od od potrwa mięsnych, naprawdę są tacy leniwi ?. Jak można nazywać swoje dania tatarem lub kotletem gdzie to (pipi)a nic nie ma wspólnego. Ale wiesz, że kotlet to jest tylko forma c'nie? A co powiesz na to, że jest coś takiego jak tatar z łososia a teoretycznie w takim razie jest to niepoprawne ale dlaczego to nie drzesz papy? Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 19 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2018 8 minut temu, Okie from Muskogee napisał: Przejaw ułomności to nazywanie smalcem, który z definicji jest tłuszczem zwierzęcym, papkę z warzyw. Tzn. na przykład. Wyjaśniłem wyżej, dlaczego tak się dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Okie from Muskogee 2 851 Opublikowano 19 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2018 No więc jeśli zrobię sobie z kartonu ferrari, to będę jeździł ferrari, no w czym problem. Przecież to tylko nazewnictwo. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 19 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2018 Ferrari to nazwa własna, znak handlowy, chroniona prawami autorskimi. Naprawdę nie widzisz różnicy między tym, a nazwą tatar? xd Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 19 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2018 8 minut temu, Okie from Muskogee napisał: No więc jeśli zrobię sobie z kartonu ferrari, to będę jeździł ferrari, no w czym problem. Przecież to tylko nazewnictwo. Ale wiesz, że językoznawcy się wypowiadali i można mówić zarówno tatar z łososia jak i tatar wegański. Nikomu się nie dzieje krzywda a wy szukacie problemu na siłe tam gdzie go nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza
Okie from Muskogee 2 851 Opublikowano 19 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2018 (edytowane) Naprawdę nie widzisz, ze to nie ma żadnego znaczenia? Mogłem podać obojętnie jaki przykład, który nie byłby nazwą własną. Nie to jest treścią. Ja pierdolę, czy to naprawdę jest taki wielki problem do wszystkich tych produktów dopisać frazę a la? Komu tak bardzo zależy na tym, aby koniecznie musiało się to nazywać tak jak to, co ma to udawać, a czym nie jest i do chuja nie będzie? Bluber, ja nie szukam problemu. To wy próbujecie zmienić rzeczywistość. Zastanawiam się tylko dlaczego. Edytowane 19 marca 2018 przez Okie from Muskogee Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 19 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2018 1 minutę temu, Okie from Muskogee napisał: Ja pierdolę, czy to naprawdę jest taki wielki problem do wszystkich tych produktów dopisać frazę a la? A co to za problem zamknąc dupe i przestac spinać konia o takie pierdoły? Cytuj Odnośnik do komentarza
Okie from Muskogee 2 851 Opublikowano 19 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2018 Smalec jest kurwa ze zwierząt i chuj, koniec tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 19 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2018 Smalec wegański nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza
Okie from Muskogee 2 851 Opublikowano 19 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2018 Teraz, _Be_ napisał: Smalec wegański nie jest smalcem. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 19 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2018 Wyobraź sobie, że słowo wegański ma oznaczać, że po prostu będzie odpowiednikiem dania mięsnego. Może wtedy będzie Ci łatwiej w życiu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Okie from Muskogee 2 851 Opublikowano 19 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2018 A w piździe to mam, te rzeczy nie są tym, co udają i dla mnie to jest bardzo proste. Problem z tym macie wy, nie ja. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 19 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2018 Ale ja zjadłem i mi smakowało, to Ty się bulwersujesz i masz problem xd Cytuj Odnośnik do komentarza
Okie from Muskogee 2 851 Opublikowano 19 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2018 Ależ ja nikomu nie zabraniam jeść, matko bosko jeszcze tego brakowało. Sobie jedz, na zdrowie, smacznego i w ogóle cziłała, bajabongo i do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 19 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2018 A to dobrze, bo już się bałem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 19 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2018 Jadłem wczoraj mięsnego falafela i zwierzęce tofu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Okie from Muskogee 2 851 Opublikowano 19 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2018 Pomidorki koktajlowe z karkóweczki lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 19 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2018 Oj jak boli xd Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 356 Opublikowano 19 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2018 Ja myślę, że chodzi bardziej o to, że ciężko jest wytłumaczyć czemu weganie dążą do kopiowania (w formie i nazwie) produktów mięsnych. Widział ktoś kiedyś mięsożercę przygotowującego kaszankę a'la ananas, albo mięsną sałatkę grecką? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi