Siara_iwj 4 138 Opublikowano 27 września 2012 Opublikowano 27 września 2012 Mozarella z pomidorem. Proste, pyszne i syci. 1 Cytuj
Plugawy 3 685 Opublikowano 27 września 2012 Opublikowano 27 września 2012 (edytowane) Mozarella z pomidorem. Proste, pyszne i syci. ano^^ ja dodaje do niej ogórka jeszcze, mozna troche cebulki do tego pieprz i sól, miesza sie ze smietaną gestą moze byc 18/16% obojetnie odstawia do lodówki na kilka minut i lux wszama Edytowane 27 września 2012 przez Plugawy Cytuj
estel 806 Opublikowano 28 września 2012 Opublikowano 28 września 2012 Nie za bardzo mi wyszedł ten makaron z kurkami, bo całe wino i śmietanka odparowały zostawiając tylko oliwę na patelni, ale wszystko pięknie się przegryzło smakiem i jest pysznościowe. Na pewno zrobię drugi raz, tym razem może jakoś bliżej przepisu Cytuj
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 28 września 2012 Opublikowano 28 września 2012 Może na drugi raz przykryj, żeby się w tej winnej parze poddusiło. Cytuj
estel 806 Opublikowano 28 września 2012 Opublikowano 28 września 2012 (edytowane) Wiesz ja i tak za dużo wina użyłem, bo powinienem dać 40 ml (robiłem wszystko na pół), i tak popatrzyłem jak wlałem to na patelnie, podrapałem się po głowie i postanowiłem dolać jeszcze z 200 ml Wino za(pipi)iście przesiąka przez grzybki nadając im taki bardziej kwaskowaty smak (białe wytrawne). Problem polegał na tym, że dałem za dużo oliwy. Naprawdę trzeba dać tą jedną łyżkę, maks 2, bo pomimo dodana wina i śmietanki oliwa nie wyparowuje tylko zostaje na patelni. Danie było przykryte tylko ja postanowiłem wyjść sobie na papierosa (normalnie palę w kuchni podczas gotowania, ale akurat teraz nie mogłem) no i się trochę zapomniałem. Lucek jakieś rady? Aha, i postanowiłem dodać kurczaka. Trochę go podsmażyłem na patelni z ziołami prowansalskimi i potem wrzuciłem do wina i grzybów. Polecam, bo bez mięcha danie trochę ubogie się wydaje. Edytowane 28 września 2012 przez estel Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 28 września 2012 Opublikowano 28 września 2012 Szczerze mówiąć ciężko mi coś doradzić, bo ja zwykle gotuję metodą 'na oko', cały czas będąc w kuchni i próbując co jakiś czas czego za dużo, czego za mało itp Cytuj
Accoun 252 Opublikowano 28 września 2012 Opublikowano 28 września 2012 Dzisiaj w Biedrze zauważyłem jakieś nowe smaki Coli: wiśniowa i cytrynowa, więc wziąłem wisienkę na spróbowanie, bardzo dobra. Jakie butelki, bo średnio mi się widzi kupowanie dużej żeby tylko spróbować? Cytuj
rajnerGT 159 Opublikowano 28 września 2012 Opublikowano 28 września 2012 ja widziałem tylko duże 2l, nie zwracałem uwagi czy te małe też są Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 1 października 2012 Opublikowano 1 października 2012 W makro przyuważyłem takie mięcho jako że jestem fanem steków ów wyżej pokazany produkt nabyłem bezzwłocznie I co? Upieczone na grillu smakują IDENTYCZNIE jak hamburgery z mcdonalda. Co prawda wyszły sporo grubsze niż te w kanapkach z MC, ale są również steki w wersji do burgerów (bardziej rozbite) od tej samej firmy. Jak ktoś szukał solucji do problemu pt "jak zrobić hamburgery z McDonalda w domu" to tutaj ma rozwiązanie w postaci głównego składnika. Cena: 12zł za 5 steków, najeść się można dwoma, trzema już się napchasz. Polecam serdecznie Cytuj
BoryzPL 254 Opublikowano 3 października 2012 Opublikowano 3 października 2012 Ze zwyklego mielonego wolowego od Pani Barbary na osiedlu tez zrobisz identycznie jak w macu (przynajmniej chessy i mcroyale:)). Cytuj
estel 806 Opublikowano 3 października 2012 Opublikowano 3 października 2012 Przecież same mięso w McD nie ma żadnego smaku, jeżeli je się je bez sosu. Nie jest to chyba najlepsza rekomendacja Ja dzisiaj będę robił placuszki z groszku. I właśnie sobie uświadomiłem, że zapomniałem śmietany kupić. Cytuj
PRQc 705 Opublikowano 4 października 2012 Opublikowano 4 października 2012 smaczne to jest? lubię groszek może bym zrobił Cytuj
Harbuz 953 Opublikowano 17 października 2012 Opublikowano 17 października 2012 Kanapka z KFC o nazwie Kebab- wielka sucha buła wypełniona zwykłą surówką z białej kapusty a na górze trochę kawałeczków kurczaka wielkości paznokcia, polanych sosem ziołowym? i kebabowym. Nie polecam. Przerost formy nad treścią. Lepiej kupić pocketa albo twistera i się rozkoszować mięsem. 1 Cytuj
Humulus 825 Opublikowano 2 listopada 2012 Opublikowano 2 listopada 2012 Przed chwilą opychałem się pizzą domowej roboty. Fak jea. Cytuj
Rambo7 145 Opublikowano 2 listopada 2012 Opublikowano 2 listopada 2012 ja kiedyś zrobiłem pizzę low-carb, fajna była. podobno da się tez zrobić bezwęglową, ale to już są czary. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 2 listopada 2012 Opublikowano 2 listopada 2012 A na chu.j Ci węgiel na pizzy? ;/ Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 2 listopada 2012 Opublikowano 2 listopada 2012 Zupa z kurczaka z warzywami mojej starej. Rzondzi (pipi)a. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 2 listopada 2012 Opublikowano 2 listopada 2012 makaron z dzemem jablkowym domowej roboty :potter: Cytuj
Harbuz 953 Opublikowano 6 listopada 2012 Opublikowano 6 listopada 2012 Chleb z masłem orzechowym i miodem. Próbuję stworzyć jakiś substytut nugatu. Jutro dodam jeszcze może kakao. Cytuj
Gość Darude Opublikowano 8 listopada 2012 Opublikowano 8 listopada 2012 (edytowane) Schweppes Ginger Ale -ohyda o smaku rzodkiewy ,niby imbiru nie polecam do picia na solo :confused:do drinów moze to się nada albo do sosów . Edytowane 8 listopada 2012 przez Darude Cytuj
Sephrio 2 Opublikowano 9 listopada 2012 Opublikowano 9 listopada 2012 Dużego kebaba za free ostatnio jadłem tak o 17 jeszcze mnie trzyma. Dostałem karteczkę na 10.50zł od ośrodka szkoleniowego. Jutro kolejny kebab. Za parę dni będą mi wychodzić uszami. Kompletnie nie przemyślana decyzja od strony ośrodka, dali karteczki o takiej wartości do pewnego baru. Lecz nie wzięli pod uwagę szczegółu że tylko tego kebaba można tam kupić, bo tam jest dość drogo. W samym kebabie nie ma sosu jest tylko majonez. Ale jak za darmo bierze się co jest. Jakoś pomęczę się przez 3 tygodnie na kebabach. Cytuj
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 26 listopada 2012 Opublikowano 26 listopada 2012 Ginger Ale jest fpytke, ale tylko Old Jamaica. Fajnie pali i dobrali chemię tak, że smakuje jak prawdziwy kandyzowany imbir. Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 2 grudnia 2012 Opublikowano 2 grudnia 2012 Amerykańskie kabanosy pieprzowe. Zayebiste. Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 2 grudnia 2012 Opublikowano 2 grudnia 2012 Kanapka z KFC o nazwie Kebab- wielka sucha buła wypełniona zwykłą surówką z białej kapusty a na górze trochę kawałeczków kurczaka wielkości paznokcia, polanych sosem ziołowym? i kebabowym. Nie polecam. Przerost formy nad treścią. Lepiej kupić pocketa albo twistera i się rozkoszować mięsem. Też próbowałem ostatnio i również nie byłem zachwycony. Na górze może bez przesady, jest trochę mięsa, ale później kapusta, kapusta, kapusta i znowu nieco mięsa na dole. Buła bardziej przypomina brzegi Pan pizza z Pizza Hut niż turecki chlebek. Je się niewygodnie, jak to kebaba, ale w smaku jest gorszy od porządnego kebaba u Turka, tak samo jak od normalnych propozycji z menu KFC. No i za 11.90, a wcale się tym nie idzie najeść do końca. Dużo lepiej kupić teraz 3x mini Twister po 3 zł - skuteczna odpowiedź KFC na hamburgery z Maka za 2. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 2 grudnia 2012 Opublikowano 2 grudnia 2012 A gdzie takie można dostać ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.