Skocz do zawartości

Co ostatnio jadłeś/piłeś?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, MaZZeo napisał:

curry house na Bielanach?

Basmati na Targówku. Sam zapach indyjskich przypraw po wejściu do lokalu był niesamowity. 

curry house jadłeś, polecasz? Brałem pod uwagę ten lokal, ale nie miałem czasu wjeżdżać dalej w stolicę i szukałem czegoś z brzegu.  

Opublikowano

to był mój pierwszy kontakt z kuchnią indyjską(nie licząc kurczaka po indyjsku u chińczyka za 11 zł :sapek:) więc też znawcą nie jestem i nie mam do czego porównywać. Wiem tyle, że było zaje.biste. Będę miał jakiś punkt odniesienia testując inne knajpy. 

w Indiach za dwie takie porcje w lokalnej knajpie(budzie?) rachunek nie przekroczyłby 20 zł. Oj wybrałbym się tam na wakacje. 

Opublikowano (edytowane)

Z orientalnych kojarzę jedynie Tanoshii, bardzo dobre japońskie papu. Koniecznie odwiedź Tratorrie Czarną Owcę i Sztukę Mięsa. No i być w Białymstoku i nie zjeść serniczków na Rynku w barze Społem Podlasie to faux pas. 

Edit: W Sztuce Mięsa do menu wszedł dziś chips z wieprzowej skóry. Dla tych co nie znają tematu:

Edytowane przez Rudiok
  • Plusik 1
Opublikowano
24 minuty temu, Solderowy123 napisał:

Na obiad zrobiłem sobie kotleta de volaile z masłem i koperkiem. Dodatkowo surówka z sałaty lodowej, oliwek, papryki, ogórka, cebuli polaną oliwą z oliwek, oraz ziemniaki.

Brzmi przepysznie. 

Opublikowano

Ramen w MIKOYA na Krysiewicza w Poznaniu. Te pierwsze dwa co są na początku karty, czyli bliżej jest Buta-Uma a dalej Toro-Shiro. Ch,uj wie co to znaczy. Ten drugi bardzo rosołowy, ten pierwszy wołowy.

4b032a1ac906042aa714ca356546d7f7.jpg

Dobre, dobre, acz du,py nie urwało tak bardzo jak tego oczekiwałem. Ten co ostatnio jadłem w Berlinie był pyszny, acz ostry jak sam sk,urwesyn. Może to ta ostrość mi podpasowała i dlatego dzisiaj nie jestem aż tak zachwycony? Te dzisiaj były łagodne. Bo tak obiektywnie to ten dzisiejszy chyba też pyszny i wiele osób chwali ten lokal.

Opublikowano

A ja sobie swojski boczek usmażyłem na patelni. Pokroiłem na cienkie plastry, wysmażyłem i położyłem na ręcznik papierowy do wyschnięcia.
Rodzice laski dali trochę swojskiego mięsa, ale z tym boczkiem to przesada. Połowa boczku to słonina :/ którą w sumie wywaliłem.
Fajnie takie swojskie zapasy żeśmy nabrali ostatnio, bo poza wszelkiego rodzaju mięchem, mamy też przetwory: ogórki, grzyby, papryki, jakieś soki, kompoty, a nawet koncentrat pomidorowy, swojski oczywiście.

Opublikowano (edytowane)

Obiadek u babci :usmiech:

fb0ef50e5164661300a274f91cb7e042.jpg

Pyry, klopsy i mizeria. Boże jakie to było pyszne, żaden kebs u turasa i chińczyk nie zastąpią pożywnego obiadku u babuni. Tak, zgadliście, mizeria słodzona i nawet nie próbujcie polemizować, że to nie jest nadmizeria.

Edytowane przez raven_raven
  • Plusik 2
  • Lubię! 1
  • Haha 1
Opublikowano

Jadłem raz smażoną makrelę i smażonego śledzia i jakoś mi te ryby nie podchodzą w takiej formie. A śledzie w oleju, albo wędzoną makrelę bardzo lubię. Brakuje mi przy domu jakiegoś dobrego sklepu rybnego.

Opublikowano

@raven_raven

Słodka mizeria ty chory poje.bie? Oddawaj plusa.

8 minut temu, krupek napisał:

Jadłem raz smażoną makrelę i smażonego śledzia i jakoś mi te ryby nie podchodzą w takiej formie. A śledzie w oleju, albo wędzoną makrelę bardzo lubię. Brakuje mi przy domu jakiegoś dobrego sklepu rybnego.

<krupek> blisko morza mieszkasz to sobie złów </krupek>