Opublikowano 21 czerwca 20186 l Zacierki sobie wczoraj zrobiłem i dzisiaj na kolację drugi raz jem Ugotować ziemniaki, wrzucić usmażony boczek z cebulą, dorzucić małe kluski z mąki i wody i (pipi)a takie dobre jedzenie, że samemu Okrasie pitok by stanoł Edytowane 21 czerwca 20186 l przez Yakubu
Opublikowano 21 czerwca 20186 l To nie jest zacierka. Zacierka jest mlekiem z drobnymi kluseczkami z mąki i jajka. Do tego wskazane ziemniaczki z cebulką.
Opublikowano 21 czerwca 20186 l U mnie na to się mówi zacierki, a zacierki + mleko to są zacierki na mleku i jest to paskudne danie, nienawidzę bardziej od wątróbki
Opublikowano 22 czerwca 20186 l Też lubię wątróbkę, ale tylko jak mam, albo babcia zrobi, nie zjadłbym w restauracji. Dość specyficzne danie, zjem raz ze smakiem i mam dosyć na długo.
Opublikowano 22 czerwca 20186 l Bo wątróbkę, to trzeba umieć zrobić. Jakiś czas temu jadłem w robocie, ale niestety była łykowata i bardziej nadawała się do kosza niż do zjedzenia ze smakiem :|
Opublikowano 22 czerwca 20186 l Bo łatwo przesmażyć. A teraz opierdzielam sobie ikrę śledziową z oleju z gorczycą i cebulą. Kocham. Mam nadzieję, że bozia się nie pogniewa, że zjadłem dzieci pani rybki. Edytowane 22 czerwca 20186 l przez Okie from Muskogee
Opublikowano 22 czerwca 20186 l W dniu 12.06.2018 o 10:34, krupek napisał: Wzięła mnie wczoraj ochota na falafele. Namoczyłem ciecierzycę, ugotowałem przyprawiłem... spaliłem blender podczas miksowania, więc nie zmieliło się dobrze, nie doprawiłem i wyszły suche. Nie warto było, choć dziś jem resztę i jak przeleżały to jakby bardziej jadalne. Ciecierzyce na falafele trzeba całą noc moczyć jak coś bo inaczej własnie twarda spali ci blender (chociaż ja spaliłem i taką całą nocną bo miałem słaby blenderek). Dodajesz kolendry mam nadzieje?
Opublikowano 22 czerwca 20186 l Moczyłem całą noc, a nawet dłużej, miękka była, no blender właśnie ch.ujowaty był. Kolendry nie dodałem, po swojemu doprawiłem bardziej, bo na szybko robiłem zakupy i m.in. kolendry właśnie nie kupiłem.
Opublikowano 8 lipca 20186 l serek wiejski z dżemorem truskawkowym własnej roboty Edytowane 8 lipca 20186 l przez maciekww28
Opublikowano 10 lipca 20186 l Ostatnio mam smaka na różne formy pasty z awokado. Wczoraj zrobiłem sobie z rozgniecionym ząbkiem czosnku, łyżeczką musztardy, pieprzem i czarnuszką. O jenysiu, z chlebem żytnim to jest złoto przekąska.
Opublikowano 10 lipca 20186 l Kanapkę z żółtym serem, wolno gotowaną łopatką wieprzową, sosem piri-piri, pomidorem i majonezem
Opublikowano 15 lipca 20186 l Zostało mi z pizzy salami, oliwek, czerwonej cebuli i sera, więc zapakowałem to między dwie tortille posmarowane mieszanką keczupu i majonezu i zapiekłem w piekarniku. Dobre, jeśli placki się nie przypalą.
Opublikowano 15 lipca 20186 l Zjadłem 3 kawałki o 15ej i do teraz jestem najedzony. Cienkie ciasto, a bardzo dużo dodatków, cenowo też ok. Jak ktoś będzie w środzie śląskiej, to pewnie trafi, polecam.
Opublikowano 15 lipca 20186 l /10 Jażem się skusił na Telepice w promocji 3 średnie za 1 z okazji mundialu. Uwielbiam ten model biznesowy, że jedna pizza to 46 zł jako cena bazowa xD Te 3 w jednym i tak wyszły prawie tyle co za średnie w innych miejscach. Ogólnie niezłe są - sos ok, ciasto wporzo, składników nie brakowało. Bez szału jednak. Z sieciówek póki co prowadzi DaGrasso (ta konkretna w moim pobliżu) na zmianę z Dominos. Pizza Hut tak mnie obrzydziła po degustacji przy DH Wanda w Kraku, że już wolę mrożonkę z kawałkami marchewki z Aldiego po 2,39 zł. Edytowane 15 lipca 20186 l przez _Red_
Opublikowano 16 lipca 20186 l Ja wczoraj pizzunia z jakimś prestiżowym salami w Ogniem i Piecem w Gdyni i była pyszna, polecam jak ktoś będzie.
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.