Yakubu 3 047 Opublikowano 21 czerwca 2018 Opublikowano 21 czerwca 2018 (edytowane) Zacierki sobie wczoraj zrobiłem i dzisiaj na kolację drugi raz jem Ugotować ziemniaki, wrzucić usmażony boczek z cebulą, dorzucić małe kluski z mąki i wody i (pipi)a takie dobre jedzenie, że samemu Okrasie pitok by stanoł Edytowane 21 czerwca 2018 przez Yakubu Cytuj
Okie from Muskogee 2 855 Opublikowano 21 czerwca 2018 Opublikowano 21 czerwca 2018 To nie są zacierki. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 21 czerwca 2018 Opublikowano 21 czerwca 2018 To nie jest zacierka. Zacierka jest mlekiem z drobnymi kluseczkami z mąki i jajka. Do tego wskazane ziemniaczki z cebulką. Cytuj
Okie from Muskogee 2 855 Opublikowano 21 czerwca 2018 Opublikowano 21 czerwca 2018 To też nie są zacierki, choć pierwsze zdanie było idealne. Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 21 czerwca 2018 Opublikowano 21 czerwca 2018 U mnie na to się mówi zacierki, a zacierki + mleko to są zacierki na mleku i jest to paskudne danie, nienawidzę bardziej od wątróbki Cytuj
Okie from Muskogee 2 855 Opublikowano 21 czerwca 2018 Opublikowano 21 czerwca 2018 Ojej, wątróbeczka smażona z cebulką plus młode ziemniory i koperek 2 Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 22 czerwca 2018 Opublikowano 22 czerwca 2018 Też lubię wątróbkę, ale tylko jak mam, albo babcia zrobi, nie zjadłbym w restauracji. Dość specyficzne danie, zjem raz ze smakiem i mam dosyć na długo. Cytuj
Metoda 1 325 Opublikowano 22 czerwca 2018 Opublikowano 22 czerwca 2018 Bo wątróbkę, to trzeba umieć zrobić. Jakiś czas temu jadłem w robocie, ale niestety była łykowata i bardziej nadawała się do kosza niż do zjedzenia ze smakiem :| Cytuj
Okie from Muskogee 2 855 Opublikowano 22 czerwca 2018 Opublikowano 22 czerwca 2018 (edytowane) Bo łatwo przesmażyć. A teraz opierdzielam sobie ikrę śledziową z oleju z gorczycą i cebulą. Kocham. Mam nadzieję, że bozia się nie pogniewa, że zjadłem dzieci pani rybki. Edytowane 22 czerwca 2018 przez Okie from Muskogee Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 22 czerwca 2018 Opublikowano 22 czerwca 2018 W dniu 12.06.2018 o 10:34, krupek napisał: Wzięła mnie wczoraj ochota na falafele. Namoczyłem ciecierzycę, ugotowałem przyprawiłem... spaliłem blender podczas miksowania, więc nie zmieliło się dobrze, nie doprawiłem i wyszły suche. Nie warto było, choć dziś jem resztę i jak przeleżały to jakby bardziej jadalne. Ciecierzyce na falafele trzeba całą noc moczyć jak coś bo inaczej własnie twarda spali ci blender (chociaż ja spaliłem i taką całą nocną bo miałem słaby blenderek). Dodajesz kolendry mam nadzieje? Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 22 czerwca 2018 Opublikowano 22 czerwca 2018 Moczyłem całą noc, a nawet dłużej, miękka była, no blender właśnie ch.ujowaty był. Kolendry nie dodałem, po swojemu doprawiłem bardziej, bo na szybko robiłem zakupy i m.in. kolendry właśnie nie kupiłem. Cytuj
Rudiok 3 377 Opublikowano 27 czerwca 2018 Opublikowano 27 czerwca 2018 Musaka po taniości - bakłażany po 1.99 to grzech nie skorzystać Cytuj
maciekww28 848 Opublikowano 8 lipca 2018 Opublikowano 8 lipca 2018 (edytowane) serek wiejski z dżemorem truskawkowym własnej roboty Edytowane 8 lipca 2018 przez maciekww28 Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 10 lipca 2018 Opublikowano 10 lipca 2018 Ostatnio mam smaka na różne formy pasty z awokado. Wczoraj zrobiłem sobie z rozgniecionym ząbkiem czosnku, łyżeczką musztardy, pieprzem i czarnuszką. O jenysiu, z chlebem żytnim to jest złoto przekąska. Cytuj
_Red_ 12 065 Opublikowano 10 lipca 2018 Opublikowano 10 lipca 2018 Swiezy chlebek zytni z pesto Cytuj
Rudiok 3 377 Opublikowano 10 lipca 2018 Opublikowano 10 lipca 2018 Buchty na parze z sosem jagodowym. 1 Cytuj
Humulus 826 Opublikowano 10 lipca 2018 Opublikowano 10 lipca 2018 Kanapkę z żółtym serem, wolno gotowaną łopatką wieprzową, sosem piri-piri, pomidorem i majonezem Cytuj
PiotrekP 1 900 Opublikowano 15 lipca 2018 Opublikowano 15 lipca 2018 Zostało mi z pizzy salami, oliwek, czerwonej cebuli i sera, więc zapakowałem to między dwie tortille posmarowane mieszanką keczupu i majonezu i zapiekłem w piekarniku. Dobre, jeśli placki się nie przypalą. Cytuj
grzybiarz 10 317 Opublikowano 15 lipca 2018 Opublikowano 15 lipca 2018 Zjadłem 3 kawałki o 15ej i do teraz jestem najedzony. Cienkie ciasto, a bardzo dużo dodatków, cenowo też ok. Jak ktoś będzie w środzie śląskiej, to pewnie trafi, polecam. Cytuj
_Red_ 12 065 Opublikowano 15 lipca 2018 Opublikowano 15 lipca 2018 (edytowane) /10 Jażem się skusił na Telepice w promocji 3 średnie za 1 z okazji mundialu. Uwielbiam ten model biznesowy, że jedna pizza to 46 zł jako cena bazowa xD Te 3 w jednym i tak wyszły prawie tyle co za średnie w innych miejscach. Ogólnie niezłe są - sos ok, ciasto wporzo, składników nie brakowało. Bez szału jednak. Z sieciówek póki co prowadzi DaGrasso (ta konkretna w moim pobliżu) na zmianę z Dominos. Pizza Hut tak mnie obrzydziła po degustacji przy DH Wanda w Kraku, że już wolę mrożonkę z kawałkami marchewki z Aldiego po 2,39 zł. Edytowane 15 lipca 2018 przez _Red_ Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 16 lipca 2018 Opublikowano 16 lipca 2018 Ja wczoraj pizzunia z jakimś prestiżowym salami w Ogniem i Piecem w Gdyni i była pyszna, polecam jak ktoś będzie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.