Skocz do zawartości

Co ostatnio jadłeś/piłeś?

Featured Replies

Opublikowano

Zacierki sobie wczoraj zrobiłem i dzisiaj na kolację drugi raz jem :fsg:

 

Ugotować ziemniaki, wrzucić usmażony boczek z cebulą, dorzucić małe kluski z mąki i wody i (pipi)a takie dobre jedzenie, że samemu Okrasie pitok by stanoł

Edytowane przez Yakubu

  • Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Wyświetleń 418,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

  • A ja zacznę od klasyka czyli bulionu który ostatnio robię w sporych ilościach by wstawić zawekowane do lodówki i co jakiś czas wyciągam i na szybko mieszam z czymś    Przygoda zaczyna się od

  • Ostatnie dwa miechy u mnie to pare tripow w tym Nowy Jork, Barcelona i Londyn takze wrzucam troche dobrego      Bajgle w NYC to kosmos, ten akurat z Russ & Daughters, chyba najlepszy. Se

  • Dawno nie dawałem fotek jedzenia więc przygotujcie się na większą ilość zdjęć    Od ponad 2 miesięcy szaleje z panini w rożnych wersjach         

Opublikowano

To nie jest zacierka.

 

Zacierka jest mlekiem z drobnymi kluseczkami z mąki i jajka. Do tego wskazane ziemniaczki z cebulką. 

Opublikowano

U mnie na to się mówi zacierki, a zacierki + mleko to są zacierki na mleku i jest to paskudne danie, nienawidzę bardziej od wątróbki

Opublikowano

Też lubię wątróbkę, ale tylko jak mam, albo babcia zrobi, nie zjadłbym w restauracji. Dość specyficzne danie, zjem raz ze smakiem i mam dosyć na długo.

Opublikowano

Bo wątróbkę, to trzeba umieć zrobić. Jakiś czas temu jadłem w robocie, ale niestety była łykowata i bardziej nadawała się do kosza niż do zjedzenia ze smakiem :|

Opublikowano

Bo łatwo przesmażyć.

 

A teraz opierdzielam sobie ikrę śledziową z oleju z gorczycą i cebulą. Kocham. Mam nadzieję, że bozia się nie pogniewa, że zjadłem dzieci pani rybki.

Edytowane przez Okie from Muskogee

Opublikowano
W dniu 12.06.2018 o 10:34, krupek napisał:

Wzięła mnie wczoraj ochota na falafele. Namoczyłem ciecierzycę, ugotowałem przyprawiłem... spaliłem blender podczas miksowania, więc nie zmieliło się dobrze, nie doprawiłem i wyszły suche. Nie warto było, choć dziś jem resztę i jak przeleżały to jakby bardziej jadalne.

Ciecierzyce na falafele trzeba całą noc moczyć jak coś bo inaczej własnie twarda spali ci blender (chociaż ja spaliłem i taką całą nocną bo miałem słaby blenderek). Dodajesz kolendry mam nadzieje?

Opublikowano

Moczyłem całą noc, a nawet dłużej, miękka była, no blender właśnie ch.ujowaty był. Kolendry nie dodałem, po swojemu doprawiłem bardziej, bo na szybko robiłem zakupy i m.in. kolendry właśnie nie kupiłem.

Opublikowano

Blender pewnie z biedry.

Opublikowano

Musaka po taniości - bakłażany po 1.99 to grzech nie skorzystać :cebula:

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ostatnio mam smaka na różne formy pasty z awokado. Wczoraj zrobiłem sobie z rozgniecionym ząbkiem czosnku, łyżeczką musztardy, pieprzem i czarnuszką. O jenysiu, z chlebem żytnim to jest złoto przekąska.

Opublikowano

Aaaiii smaka narobil.

Opublikowano

Kanapkę z żółtym serem, wolno gotowaną łopatką wieprzową, sosem piri-piri, pomidorem i majonezem:banderas:

Opublikowano

Zostało mi z pizzy salami, oliwek, czerwonej cebuli i sera, więc zapakowałem to między dwie tortille posmarowane mieszanką keczupu i majonezu i zapiekłem w piekarniku. Dobre, jeśli placki się nie przypalą.

Opublikowano

37181756_1641892025908433_54084116946050

Zjadłem 3 kawałki o 15ej i do teraz jestem najedzony. Cienkie ciasto, a bardzo dużo dodatków, cenowo też ok. Jak ktoś będzie w środzie śląskiej, to pewnie trafi, polecam.

Opublikowano

Przecież to jest Guseppe XDDD

Opublikowano

:pizza:  /10


Jażem się skusił na Telepice w promocji 3 średnie za 1 z okazji mundialu. Uwielbiam ten model biznesowy, że jedna pizza to 46 zł jako cena bazowa xD Te 3 w jednym i tak wyszły prawie tyle co za średnie w innych miejscach. Ogólnie niezłe są - sos ok, ciasto wporzo, składników nie brakowało. Bez szału jednak.

 

Z sieciówek póki co prowadzi DaGrasso (ta konkretna w moim pobliżu) na zmianę z Dominos. Pizza Hut tak mnie obrzydziła po degustacji przy DH Wanda w Kraku, że już wolę mrożonkę z kawałkami marchewki z Aldiego po 2,39 zł.

 

 

Edytowane przez _Red_

Opublikowano

Ja wczoraj pizzunia z jakimś prestiżowym salami w Ogniem i Piecem w Gdyni i była pyszna, polecam jak ktoś będzie.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

Ostatnio przeglądający 0

  • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.