Skocz do zawartości

Co ostatnio jadłeś/piłeś?

Featured Replies

Opublikowano
8 minut temu, Mejm napisał:

Wyszla ci raczej jajecznica. Nie zapomniales o jakis skladniku?

W weekendy słucham Gastrofazy w Antyradiu i ziomek niedawno mówił, że w niektórych częściach Włoch do Carbonary używa się tylko żółtka jaja i ewentualnie odrobiny śmietany. Zarzekają się, że to jest prawdziwa Carbonara. Trochę mnie to zdziwiło, bo zawsze byłem pewien, że ser musi być.

  • Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Wyświetleń 415,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

  • A ja zacznę od klasyka czyli bulionu który ostatnio robię w sporych ilościach by wstawić zawekowane do lodówki i co jakiś czas wyciągam i na szybko mieszam z czymś    Przygoda zaczyna się od

  • Ostatnie dwa miechy u mnie to pare tripow w tym Nowy Jork, Barcelona i Londyn takze wrzucam troche dobrego      Bajgle w NYC to kosmos, ten akurat z Russ & Daughters, chyba najlepszy. Se

  • Dawno nie dawałem fotek jedzenia więc przygotujcie się na większą ilość zdjęć    Od ponad 2 miesięcy szaleje z panini w rożnych wersjach         

Opublikowano
16 minut temu, Mejm napisał:

Wyszla ci raczej jajecznica. Nie zapomniales o jakis skladniku?

 

Ha ha. No prawie mnie rozbawiłeś ;)

 

@krupek ja używam 1 jajko plus 2 żółtka, czasem same żółtka, ale śmietany bym nigdy nie dał. 

Edytowane przez Rudiok

Opublikowano

Carbonare uwielbiam, ale teraz zazwyczaj do jaj i sera dodaje przeróżne pesto zanim wrzucę do makaronu.

W ostatni tydzień włoski w lidlu kupiłem kilka słoiczków pesto paprykowe z bakłażanem i jakie to jest dobre kurła :banderas:

@balon steakhouseevil za(pipi)iste. Steków w życiu nażarłem się sporo, a to co u nich można zjeść to naprawdę wysoki poziom.

Edytowane przez Bartolinsky

Opublikowano

Jajko z szynka - jajecznica.

Jajko z podgardlem - carbonara.

 

To forum jest niesamowite.

Opublikowano
Godzinę temu, krupek napisał:

W weekendy słucham Gastrofazy w Antyradiu i ziomek niedawno mówił, że w niektórych częściach Włoch do Carbonary używa się tylko żółtka jaja i ewentualnie odrobiny śmietany. Zarzekają się, że to jest prawdziwa Carbonara. Trochę mnie to zdziwiło, bo zawsze byłem pewien, że ser musi być.

Z carbonara niestety tak jest. Nie przepadam za wloskimi knajpami, ale jak juz trafie to zamawiam tylko  carbonare. I zawsze jest inna. Jedni dadza smietane, inni nie. Inni zoltka, inni nie. Jedni boczek, drudzy podgardle, a podobno "oryginalnie" jest panczetta. Ktos wpier.doli parmezan, ktos inny nie. Ile ludzi tyle carbonar.

Opublikowano
9 godzin temu, Bartolinsky napisał:

@balon steakhouseevil za(pipi)iste. Steków w życiu nażarłem się sporo, a to co u nich można zjeść to naprawdę wysoki poziom.

Michał zrobił smaka na stejka. Jadę w weekend po treningu do Evila. Nie ma BATA.

Opublikowano

Mało węgli, dużo białka i tłuszczu, bez soi, sporo minerałów. Fajny zamiennik mięsa do obiadu. Właśnie dziś jadłem z ziemniakami, kapustą kiszoną i szparagami. Polecam.

Opublikowano
W dniu 28.03.2019 o 09:36, krupek napisał:

O, to ja coś dla kontrastu :kaz:

 

022752_620.jpg

 

Zaje.bisty gotowiec, jadłem obie wersje, bardzo smaczny. Dostępne w Lidlu.

 

A to jest caly czas w sprzedazy? Wczoraj bylem w lidlu i zapomnialem kupic 

Opublikowano

Jest, wjechała kolejna seria, kupowałem w weekend. 

Opublikowano

Ciabatta, majonez ze srirachą i papryką, salami Milano, coppa, prosciutto cotto, prosciutto crudo, mortadela, mozarella, marynowana czerwona cebula i rzodkiewka, pomidor, pesto pietruszkowe, trochę oliwy, sól, pieprz, oregano :banderas:

 

Zjadłem pół i cały dzień spokój :headbanger:

 

LRM_EXPORT_310166744210805_20190403_1131

 

Opublikowano

Przez temat Mevka plusy się wyczerpały, ale...
majonez ze srirachą? Nie próbowałem, thx za tipa.

Opublikowano

Ale mi sie wyprodukowalo sliny w kilka sekund.

Opublikowano

Belvita soft bakes

 

Coś wspaniałego, idealne ciastka. Jadłem z owocami i zwykłe, z czekoladą jeszcze przede mną.

Opublikowano
2 godziny temu, krupek napisał:

Belvita soft bakes

 

Coś wspaniałego, idealne ciastka. Jadłem z owocami i zwykłe, z czekoladą jeszcze przede mną.

 

Spróbuj wielozbożowych z morelą z Biedry, marka Vitanella. Też podobne i równie dobre. 

Opublikowano

Ale mówisz o kruchych? Bo te Belvity są właśnie takie miękkie, jakby domowy wypiek.

Opublikowano

Nie, one są właśnie pakowane pojedynczo i takie mięciutkie :ohboy:

Opublikowano

Belvita zayebista ale ilosc cukru jaka dosypali to :reggie: po dwoch kesach mi sie niedobrze od slodkiego robi

Opublikowano
4 godziny temu, Rudiok napisał:

Nie, one są właśnie pakowane pojedynczo i takie mięciutkie :ohboy:

Cooo

Muszę sprawdzić.

  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wyszturałem kartofle z sadzonymi jajkami, doprawiłem jakimiś suszonymi pomidorami z oliwkami, lubczykiem, ziołami prowansalskimi, mieszanką polskich przypraw i posypałem grana padano i o (pipi)a :banderas: 

Opublikowano
W dniu 28.03.2019 o 09:36, krupek napisał:

O, to ja coś dla kontrastu :kaz:

 

022752_620.jpg

 

Zaje.bisty gotowiec, jadłem obie wersje, bardzo smaczny. Dostępne w Lidlu.

 

Ojesssssuu jakie to jest dobre :banderas:

 

Pita, ten sztos co powyżej, ser, szparagi, jajko sadzone - sam się śmiałem do siebie jak jadłem takie dobre. 

 

A teraz w promo w Lidlu za 7.99.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

Ostatnio przeglądający 0

  • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.