Opublikowano 28 marca 20196 l 8 minut temu, Mejm napisał: Wyszla ci raczej jajecznica. Nie zapomniales o jakis skladniku? W weekendy słucham Gastrofazy w Antyradiu i ziomek niedawno mówił, że w niektórych częściach Włoch do Carbonary używa się tylko żółtka jaja i ewentualnie odrobiny śmietany. Zarzekają się, że to jest prawdziwa Carbonara. Trochę mnie to zdziwiło, bo zawsze byłem pewien, że ser musi być.
Opublikowano 28 marca 20196 l 16 minut temu, Mejm napisał: Wyszla ci raczej jajecznica. Nie zapomniales o jakis skladniku? Ha ha. No prawie mnie rozbawiłeś @krupek ja używam 1 jajko plus 2 żółtka, czasem same żółtka, ale śmietany bym nigdy nie dał. Edytowane 28 marca 20196 l przez Rudiok
Opublikowano 28 marca 20196 l Carbonare uwielbiam, ale teraz zazwyczaj do jaj i sera dodaje przeróżne pesto zanim wrzucę do makaronu. W ostatni tydzień włoski w lidlu kupiłem kilka słoiczków pesto paprykowe z bakłażanem i jakie to jest dobre kurła @balon steakhouseevil za(pipi)iste. Steków w życiu nażarłem się sporo, a to co u nich można zjeść to naprawdę wysoki poziom. Edytowane 28 marca 20196 l przez Bartolinsky
Opublikowano 28 marca 20196 l Jajko z szynka - jajecznica. Jajko z podgardlem - carbonara. To forum jest niesamowite.
Opublikowano 28 marca 20196 l Godzinę temu, krupek napisał: W weekendy słucham Gastrofazy w Antyradiu i ziomek niedawno mówił, że w niektórych częściach Włoch do Carbonary używa się tylko żółtka jaja i ewentualnie odrobiny śmietany. Zarzekają się, że to jest prawdziwa Carbonara. Trochę mnie to zdziwiło, bo zawsze byłem pewien, że ser musi być. Z carbonara niestety tak jest. Nie przepadam za wloskimi knajpami, ale jak juz trafie to zamawiam tylko carbonare. I zawsze jest inna. Jedni dadza smietane, inni nie. Inni zoltka, inni nie. Jedni boczek, drudzy podgardle, a podobno "oryginalnie" jest panczetta. Ktos wpier.doli parmezan, ktos inny nie. Ile ludzi tyle carbonar.
Opublikowano 28 marca 20196 l 9 godzin temu, Bartolinsky napisał: @balon steakhouseevil za(pipi)iste. Steków w życiu nażarłem się sporo, a to co u nich można zjeść to naprawdę wysoki poziom. Michał zrobił smaka na stejka. Jadę w weekend po treningu do Evila. Nie ma BATA.
Opublikowano 31 marca 20196 l W dniu 28.03.2019 o 09:36, krupek napisał: O, to ja coś dla kontrastu Zaje.bisty gotowiec, jadłem obie wersje, bardzo smaczny. Dostępne w Lidlu. Dobre makro?
Opublikowano 31 marca 20196 l Mało węgli, dużo białka i tłuszczu, bez soi, sporo minerałów. Fajny zamiennik mięsa do obiadu. Właśnie dziś jadłem z ziemniakami, kapustą kiszoną i szparagami. Polecam.
Opublikowano 2 kwietnia 20196 l W dniu 28.03.2019 o 09:36, krupek napisał: O, to ja coś dla kontrastu Zaje.bisty gotowiec, jadłem obie wersje, bardzo smaczny. Dostępne w Lidlu. A to jest caly czas w sprzedazy? Wczoraj bylem w lidlu i zapomnialem kupic
Opublikowano 3 kwietnia 20196 l Ciabatta, majonez ze srirachą i papryką, salami Milano, coppa, prosciutto cotto, prosciutto crudo, mortadela, mozarella, marynowana czerwona cebula i rzodkiewka, pomidor, pesto pietruszkowe, trochę oliwy, sól, pieprz, oregano Zjadłem pół i cały dzień spokój
Opublikowano 3 kwietnia 20196 l Przez temat Mevka plusy się wyczerpały, ale... majonez ze srirachą? Nie próbowałem, thx za tipa.
Opublikowano 10 kwietnia 20195 l Belvita soft bakes Coś wspaniałego, idealne ciastka. Jadłem z owocami i zwykłe, z czekoladą jeszcze przede mną.
Opublikowano 10 kwietnia 20195 l 2 godziny temu, krupek napisał: Belvita soft bakes Coś wspaniałego, idealne ciastka. Jadłem z owocami i zwykłe, z czekoladą jeszcze przede mną. Spróbuj wielozbożowych z morelą z Biedry, marka Vitanella. Też podobne i równie dobre.
Opublikowano 10 kwietnia 20195 l Ale mówisz o kruchych? Bo te Belvity są właśnie takie miękkie, jakby domowy wypiek.
Opublikowano 10 kwietnia 20195 l Belvita zayebista ale ilosc cukru jaka dosypali to po dwoch kesach mi sie niedobrze od slodkiego robi
Opublikowano 10 kwietnia 20195 l 4 godziny temu, Rudiok napisał: Nie, one są właśnie pakowane pojedynczo i takie mięciutkie Cooo Muszę sprawdzić.
Opublikowano 16 maja 20195 l Wyszturałem kartofle z sadzonymi jajkami, doprawiłem jakimiś suszonymi pomidorami z oliwkami, lubczykiem, ziołami prowansalskimi, mieszanką polskich przypraw i posypałem grana padano i o (pipi)a :banderas:
Opublikowano 23 maja 20195 l W dniu 28.03.2019 o 09:36, krupek napisał: O, to ja coś dla kontrastu Zaje.bisty gotowiec, jadłem obie wersje, bardzo smaczny. Dostępne w Lidlu. Ojesssssuu jakie to jest dobre Pita, ten sztos co powyżej, ser, szparagi, jajko sadzone - sam się śmiałem do siebie jak jadłem takie dobre. A teraz w promo w Lidlu za 7.99.