Opublikowano 19 listopada 20195 l dla mnie megasłone i ogólnie słabe. te burgery też bez szału były, jednak co ubita krówka, to ubita krówka.
Opublikowano 19 listopada 20195 l To jakiś ch.ujowy ci się trafił, bo ja ani razu nie zauważyłem, żeby coś od nich było słone, a generalnie, mało solę jedzenie.
Opublikowano 19 listopada 20195 l Kupiłem sobie dziś ciasteczka korzenne. Zayebiste są, a maczane w kawie Edytowane 19 listopada 20195 l przez Kosmos
Opublikowano 21 listopada 20195 l W dniu 19.11.2019 o 14:10, Rozi napisał: Jeszcze nie jadłem, ale kupiłem: https://www.mocnezarcie.pl/kielbaski-wegierskie-dobra-kaloria/ Burgery były sztosem, więc zobaczymy co tu się zadzieje. Ale sztosioooooor, podobne w smaku do burgerów (czyli zajebiste), do tego z pikantną przyprawą, smakują jak marquezki
Opublikowano 21 listopada 20195 l edit: ok doczytałem że są w lidlu. Te klopsy roślinne i wege burgery z dobra kaloria były spoko, ale sporo tłuszczu mają w składzie Edytowane 21 listopada 20195 l przez MaZZeo
Opublikowano 21 listopada 20195 l 3 godziny temu, Rozi napisał: Ale sztosioooooor, podobne w smaku do burgerów (czyli zajebiste), do tego z pikantną przyprawą, smakują jak marquezki Spróbuj coś z Bezmięsny Mięsny, podobny styl.
Opublikowano 22 listopada 20195 l nasiona quinoa, tofu, pomidory, jajka, cebula, pieprz. Bardzo syte danie.
Opublikowano 22 listopada 20195 l Już żech pisoł nieraz o Okiem i Brzuchem, czyli najlepszej zupkarni świata, ale dzisiaj znowu miałem okazję jeść jedną z moich ulubionych, czyli 4. Okoorient - wywar orientalno-warzywny, pieczone boczniaki, shitake, shimeji, wakame, imbir marynowany, kiełki fasoli mung, olej z palonego czosnku, dodatki: ogórek zielony, nori, szczypiorek, makaron ramenowy. Dla takich smaków człowiek żyje, podrasowałem jeszcze sezamem i srirachą, niebo w gębie to za mało powiedziane. Być w Katowicach i nie zjeść tam? Bluźnierstwo. Taka piękna zupka: Piękna, zdrowa i smaczna. Edytowane 22 listopada 20195 l przez Rozi
Opublikowano 23 listopada 20195 l 15 złotych za pół litra, 23 za 900 ml, można też brać 2 x 250 ml albo trzy razy, żeby posmakować różnych zup, bo codziennie jest 6 różnych.
Opublikowano 23 listopada 20195 l @Tynio Większość współczesnych kobiet poczułaby się zawstydzona po zobaczeniu takich dań. Gdzie wyszukujesz przepisy?
Opublikowano 23 listopada 20195 l @20inchDT Dziękuję bardzo. Przeważnie internet, to moje główne źródło przepisów(kilka lat temu kupowałem książki kucharskie) - instagram, yt lub strony z przepisami. Jednak często lubię eksperymentować i modyfikować czyjś przepis bardziej pod siebie. Niestety uważam, że za bardzo dobiegłem od naszej rodzimej kuchni i skierowałem testowanie oraz robienie potraw włoskich, meksykańskich, azjatyckich a i czasami uda się z innego regiony świata. Choć by czeska zupa czosnkowa @MaZZeo Polecam Ci spróbować Falafele z cieciorki (na początku gdzieś w restauracji a potem można samemu robić) - miałeś wcześniej zdjęcia tych co ja robiłem. Dużo jest fajnych przepisów bez mięsa i często można zamienić mięso na coś innego. Ryż z warzywami i sosem paprykowo-teriyaki, a zamiast mięsa dałem boczniaki. francuskie ratatouille - bardzo dobre danie i sławne dzięki bajce guacamole, ale to jako dodatek bardziej. Zupa dyniowa z grzankami.
Opublikowano 23 listopada 20195 l Tynio to chyba nawet jak kanapki z pasztetową zrobi to ładnie wyglądają.
Opublikowano 23 listopada 20195 l 3 godziny temu, _Red_ napisał: Jesteś wolny? Od dnia kiedy tu dałem pierwszą fotkę jedzenia już nie. A tak na poważnie to mam rodzinę i dzieci. 2 godziny temu, Mejm napisał: Tynio czy ty nie jestes z wroclawia? Tak z Wrocka jestem. 1 godzinę temu, grzybiarz napisał: @Tynio ale grasz tez na konsoli czy tylko gotujesz? Gram i jak czas pozwala to nawet sporo jak na człowieka z rodziną. Choć czasem chciał bym więcej pograć za dnia, a nie tylko wieczorami. W domu mam ponad 35 konsol i sporo gier wiec czasem szykając coś w kuchni układam w głowie co w dziś zagram 45 minut temu, krupek napisał: Tynio to chyba nawet jak kanapki z pasztetową zrobi to ładnie wyglądają. We bez przesady, ale fakt staram się by jedzenie wyglądało apetycznie Edytowane 23 listopada 20195 l przez Tynio
Opublikowano 27 listopada 20195 l Płatki owsiane z jabłkiem, suszonymi śliwkami, masłem orzechowym, posiekanymi nerkowcami i jogurtem naturalnym. O losie, ale połączenie.
Opublikowano 27 listopada 20195 l Żeberka natarte autorskim dry-rub (co było w szafce - papryka zwykła i wędzona, czosnek, kminek, imbir, sól, pieprz) i pieczone: pół godziny w 200 stopniach, 6h w 90 stopniach, posmarowane sosem BBQ i na chwilę pod broiler
Opublikowano 27 listopada 20195 l W dniu 23.11.2019 o 12:22, 20inchDT napisał: Większość współczesnych kobiet poczułaby się zawstydzona po zobaczeniu takich dań. Gdzie wyszukujesz przepisy? W dniu 23.11.2019 o 17:38, Tynio napisał: Przeważnie internet, to moje główne źródło przepisów(kilka lat temu kupowałem książki kucharskie) - instagram, yt lub strony z przepisami. Jednak często lubię eksperymentować i modyfikować czyjś przepis bardziej pod siebie. Niestety uważam, że za bardzo dobiegłem od naszej rodzimej kuchni i skierowałem testowanie oraz robienie potraw włoskich, meksykańskich, azjatyckich a i czasami uda się z innego regiony świata. Tak, dzięki internetowi teraz jest łatwo o przepisy, szczególnie jeśli ktoś serio interesuje się gotowaniem i zna podstawy danej kuchni, sam na YT najwięcej mam subskrypcji kanałów z gotowaniem Jednak jeśli komuś miałbym coś na początek zabawy z poważniejszym* gotowaniem polecić, to byłaby to książka Kenjiego Alt-Lopeza - The Food Lab: Better Home Cooking Through Science - dotyka wielu tematów czysto technicznych (i obala popularne mity) związanych z gotowaniem, jest dobrze napisana i można wiele rzeczy się z niej nauczyć, zresztą Serious Eats, strona z którą autor współpracuje, sama ma też sporo przydatnych informacji i przepisów. Chyba najlepsza książka związana z gotowania wydana w XXI wieku. * - no dla osoby totalnie początkującej, to raczej za dużo wiadomości na raz (no i nie ma polskiego wydania, plus tania nie jest)
Opublikowano 28 listopada 20195 l W dniu 24.11.2019 o 21:35, D.B. Cooper napisał: Ale to było dobre Zawsze mnie to ciekawi. Zjadłeś chleb?
Opublikowano 28 listopada 20195 l Pewnie, choć ludzie obok zostawiali. Może myśleli, że to element dekoracji? Frajerzy xd miałbym zostawić najlepszą część? Ciepła Chrupiąca skórka nasączona przepysznym żurem. No i takim daniem można się najeść.
Opublikowano 28 listopada 20195 l Nigdy nie zapomnę jak kumpel jadł żurek w chlebie, zjadł tak do połowy, chciał sobie urwać kawałek chleba i rozerwał całą chlebomiskę, powódź żurkowa na stole i spodniach, przykry widok.