Opublikowano 16 lutego 20205 l Wczoraj na obiad własnoręcznie robiona pizza, a dziś mięso ze świnki z przeglądem lodówki czyli gulasz.
Opublikowano 23 lutego 20205 l mm, ale obiadek sobie właśnie zrobiłem. Kurczak smażony oddzielnie na oleju, cała reszta na oliwie. Zamarynowany ryż, marchewka i pieczarki z parowaru, świeży szpinak, papryka, pomidor, troszkę kiełek, a to wszystko posypane nerkowcami. Jestem dumy, bo wyszło smacznie i zdrowo. Szkoda że świeży szpinak jest tak drogi. @MaZZeo ja rozumiem tego chlora, ale jaki Ty masz problem Edytowane 24 lutego 20205 l przez Figaro
Opublikowano 3 marca 20205 l krupek ile Ty już mięsa nie jadasz? Czy bluber musiał umrzeć za swoje grzechy i dopiero musiało to nastąpić?
Opublikowano 3 marca 20205 l 25 minut temu, grzybiarz napisał: krupek ile Ty już mięsa nie jadasz? Aktualnie od niedzieli.
Opublikowano 27 marca 20205 l Pokroiłem ziemniaki, pietruszkę i marchewkę w słupki, zamarynowałem w oleju rzepakowym chilli&suszony pomidor+syrop klonowy+sos teriyaki, obsypałem wędzoną papryką i cyk do piekarnika, do tego hummus i wyszło elegancko. Dodatkowo, niedawno jadłem też: Całkiem spoko śmieciuch, kotlet mokry i smaczny. Jest kozag, następnym razem zrobię sałatkę gyros z tym. Edytowane 27 marca 20205 l przez krupek
Opublikowano 27 marca 20205 l Sprobowalem tych paroweczek veganskich wegierskich i albo cos zle zrobilem (tylko usmazylem na patelni) ale w ogole mi one nie podeszly. Moze jeszcze nie jestem przyzwyczajony do takich smakow.
Opublikowano 29 marca 20205 l W dniu 27.03.2020 o 13:37, Mejm napisał: cos zle zrobilem Tak, kupiłeś je.
Opublikowano 18 kwietnia 20204 l Coś na szybko, 10 do 15 minut i wychodzi całkiem dobra micha. Potrzebna krewetkowa zupka typu instant (imo najlepsza z vifona). Warzywa, akurat pod ręką miałem co widać : zielony ogórek(trza wyebac miąższ), rzodkiew, oliwki, kukurydza, pietrucha i suszone płatki chilli dla zwiększenia mocy. Wcześniej robiłem z czerwoną i zieloną papryką , porem, przesmażonymi małymi pieczarkami, imbirem i co tam jeszcze można wymyślić do profilu takiej chińskiej zupki. Czosnek szczypior whatever, co pod ręką :). "Paluszki surimi" zamiast robali? Też git! Do rzeczy. Podgotować robale (jeszcze ewentualnie króciutko przesmażyć), wywarem zalać ówcześnie przygotowany instant i... w zasadzie gotowe. Smacznego i zdróweczko Edytowane 18 kwietnia 20204 l przez alb84
Opublikowano 18 kwietnia 20204 l Robiłem podobnie, ale zamiast śmieciucha dawałem Tajską od Pana Pomidora i makaron noodle. A ja dziś chyba pierwszy raz jadłem komosę ryżową, mega smaczne i wartościowe, można zrobić na słodko i wytrawnie. Ja zrobiłem w curry z bobem, groszkiem, marchewką, słonecznikiem i pestkami dyni, wyszło pysznie. Edytowane 18 kwietnia 20204 l przez krupek
Opublikowano 24 kwietnia 20204 l Spoiler Nie ma jak kwarantanna.Do tego tzatyki,sos tatarski,ogorasy curry,czosnkowe buleczki wlasnego wypieku,i zimna wodeczka!:)pozdrowki
Opublikowano 23 maja 20204 l Pierogi z mięsem firmy Swojska Chata zjadłem i muszę powiedzieć, że smakowały wyśmienicie.
Opublikowano 24 maja 20204 l Wegeburger z żabki wjechał. Pozytywne zaskoczenie, fajna konsystencja, lekko pikantne. Jeszcze zwykłe czisy mają, trzeba będzie spróbować.
Opublikowano 24 maja 20204 l W czym oni to grzeją? Calego do mikrofali czy poszczególne elementy się grillują jak parowki do hotdogow?
Opublikowano 24 maja 20204 l Ja burgera kupowałem do podgrzania w domu, na miejscu chyba w całości grzeją.
Opublikowano 24 maja 20204 l A to nawet nie wiedziałem, że na miejscu też to serwują. Normalnie na minutę do mikrofali 700W i włala.
Opublikowano 26 maja 20204 l W Lidlu kupiłem takiego, jest jakby surowy, trzeba go usmażyć, a nie tylko podgrzać. Ciekawy smak, zupełnie coś innego niż te od dobrej kalorii, polecam.