Rudiok 3 343 Opublikowano 16 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 Ja z kolei polecam tego masakratora https://www.mediaexpert.pl/agd-male/do-kuchni/gofrownice/gofrownica-mpm-mgo-24 Jak się przesiadłem z jakiegoś starego 800W na te 1400W to jak z malucha do ferrari, kilka dni tylko gofry leciały Dla uber chrupiących gofrów pro tip - wysuszyć je chwilę żeby oddały wilgoć po upieczeniu, najprościej postawić pionowo między nawet dwoma szklankami. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 325 Opublikowano 16 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 Tutaj trochę modeli https://najlepszy-ranking.pl/gofrownice/ https://www.doradcaproduktu.com/ranking-gofrownic/?utm_source=adwords&utm_campaign=ADgofrownicB1&utm_term=%2Branking %2Bgofrownica&gclid=CjwKCAjwhYOFBhBkEiwASF3KGQ5aIYi8nonGfU6bZJkm4Pirt2EPagODPDXE_G-cO8iZwo2-RlNXHRoCchcQAvD_BwE https://www.mediaexpert.pl/poradniki/male-agd/gofrownica-top-10 https://www.prorankingi.pl/rankingi/male-agd-do-kuchni/gofrownica/?fbclid=IwAR2rXUiqur68W0lj3z-np5HoIlnbbLU4RbWUjsWvL9eztV8Xt0q7E2HuhQU&gclid=CjwKCAjwhYOFBhBkEiwASF3KGfudzpHI6g1Wm2db8AJ56XdnYjfkvjeYC6iW9_2v9OYOIB1Glsd9DRoCanAQAvD_BwE To ja wrzucę tutaj przepis na gofry idealne. Sprawdziliśmy kilka przepisów (nawet z TM) i te zdecydowanie najlepsze. Zarówno smak jak i chrupkość. Jak ktoś ma TM to można oczywiście to w nim zrobić. Pamiętajcie aby wcześniej zając się białkami, a potem zmieszać z resztą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 283 Opublikowano 16 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 Tylko nie to je.bane media expert ku.rwa ja was prosze. Cytuj Odnośnik do komentarza
mcp 1 999 Opublikowano 16 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 (edytowane) Ten MPM co Rudiok wrzucił jest też na allegro po 150 zł. Tu jest zayebista recenzja tych opiekaczy do wszystkiego i do niczego + przepis Pana Kucharza Strzelczyka Edytowane 16 Maja 2021 przez mcp Cytuj Odnośnik do komentarza
Soban 4 043 Opublikowano 19 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2021 Zjadlem se takie kluski ryżowe. Ostre, że w dupie się widno robi po nich, ale smaczne i jak na instand dania nie smakują aż tak chemicznie jak vifony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Tynio 1 020 Opublikowano 19 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2021 Dawno nic nie dawałem, bo czekałem by mi smak po Covid-19 wrócił. Już jest lepiej więc jedzonko jakie ostatnio robiłem Dwie wersje sushi wegetariańskie i z rybą. No i burger Spoiler A do tego piwko ... fotki poleciały do odpowiedniego wątku. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 19 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2021 Burger trochę oszczędnie sałaty, ale i tak bym jadł, zwłaszcza teraz o 15:13 i zawsze w porze obiadowej tutaj zbłądzę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tynio 1 020 Opublikowano 20 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2021 19 godzin temu, grzybiarz napisał: Burger trochę oszczędnie sałaty, ale i tak bym jadł, zwłaszcza teraz o 15:13 i zawsze w porze obiadowej tutaj zbłądzę. Dałem tylko po jednym plasterku, bo ten burger był tak wielki że ciężko było je jeść. Na fotkach tego nie widać, ale te bułki to rozmiar XXL czyli ponad 15cm średnicy, wielkość zależna od warstw, ale taki 10cm to minimum było, po jednym big burgerze miałem dosyć, a zrobiłem 5 sztuk dla 3 osób. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mitra 1 787 Opublikowano 21 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2021 U mnie kolejny wynalazek wleciał. Tym razem Currywurst. Najgorsze w tym daniu jest to, że nie wygląda za bardzo apetycznie ale smakowo, niebo w gębie. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 21 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2021 Ktos tu ostatnio narzekal na brak nowych emotek zywieniowych Cytuj Odnośnik do komentarza
Arkady 1 008 Opublikowano 21 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2021 W dniu 19.05.2021 o 14:38, Soban napisał: Zjadlem se takie kluski ryżowe. Ostre, że w dupie się widno robi po nich, ale smaczne i jak na instand dania nie smakują aż tak chemicznie jak vifony. Z tej serii jadłem ostatnio to, jest jeszcze w czarnym opakowaniu, trochę łagodniejsze, ale to na zdjęciu to istne piekło, kurde polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Soban 4 043 Opublikowano 21 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2021 @Arkadymam tą też i jutro będą testy z ziomkiem na spółę, bo pewnie sam bym wymiękł całość zjeść Cytuj Odnośnik do komentarza
basbot11 177 Opublikowano 21 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2021 @mitra sorry ale Currywurst wygląda tak To na zdjęciu można dostać w knajpie Hanswurst w Akwizgranie w zachodnich Niemczech. https://www.hanswurst.de/?fbclid=IwAR1wMsK5EKkHttvLxzUZW6URGbno7PctNOOw3FZuhyfCXerdczQfQHWaQDA Oprócz tego wyżej, sprawdziłem u nich miedzy innymi Blutwurst, czyli kaszankę. Niebo w gębie, na Kiełbasie to się tam znają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mitra 1 787 Opublikowano 21 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2021 40 minut temu, basbot11 napisał: @mitra sorry ale Currywurst wygląda tak To na zdjęciu można dostać w knajpie Hanswurst w Akwizgranie w zachodnich Niemczech. https://www.hanswurst.de/?fbclid=IwAR1wMsK5EKkHttvLxzUZW6URGbno7PctNOOw3FZuhyfCXerdczQfQHWaQDA Oprócz tego wyżej, sprawdziłem u nich miedzy innymi Blutwurst, czyli kaszankę. Niebo w gębie, na Kiełbasie to się tam znają. Wiem, że wygląda nieciekawie ale musiałem nawalić żeby się najeść, na ziemniaki nie miałem ochoty. Niemców nie lubię a byłem tam tylko 3 razy i to przez przypadek xD ale w kiełby to oni potrafią W każdym razie ja robiłem według przepisu z roadtripbus i smakuje w pytę. To był i tak mój pierwszy raz z tą potrawą i wiem co mam ulepszyć. Następnym razem się postaram Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 343 Opublikowano 23 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2021 Tak kusiliście tymi burgerami, że też zrobiłem. Smashburger w wersji uber-klasycznej. Wołowina, ser, pomidor, sos ketchup/majonez/musztarda. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 283 Opublikowano 23 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2021 A ten pomidor to tam po co? Ze niby troche witamin wsrod tych tluszczy? xD Cytuj Odnośnik do komentarza
mcp 1 999 Opublikowano 23 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2021 Po to żeby naczelna maruda forum miała się o co przyczepić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 23 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2021 20 minut temu, Mejm napisał: A ten pomidor to tam po co? Ze niby troche witamin wsrod tych tluszczy? xD Yyy a whoppera kiedyś widział? Albo nie wiem, dowolnego burgera defaultowego, który w 90% przypadków ma pomidora? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 343 Opublikowano 23 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2021 Pomidor to akurat chyba najbardziej klasyczny i wręcz pionierski dodatek do buksa także no bonus Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 283 Opublikowano 23 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2021 Chyba nie skleiliscie, ze nie konkretnie o pomidora mi chodzilo i moglo zamiast niego byc inne warzywko albo nawet kielki, zeby nie bylo zbyt defaultowo. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 23 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2021 No ale nadal uwaga z dupy, bo raczej nikt nie je burgera bez żadnego warzywa, więc nawet kiełek/rzodkiewka/sałata/durian byłby naturalnym przełamaniem nadmiaru mięsa/sera. Każdy dodatek vege zatem można by skomentować tak samo. Ale rozumiem żart, trochę na zasadzie grubej amerykańskiej baby biorącej do podwójnego cheesemaca colę zero xD Ale i tak nie tłumacz się, przyjmij krytykę z pokorą i proszę się rozejść @Rudiok bułkę sam piekłeś, czy to jakaś marketowa burgerówka? Z tych miękkich a la McD to jedynie biedronkowe raz po raz biorę. Ale mimo wszystko piekarniane prawdziwe buły z sezamem lepiej mi smakują niż te słodko-pulchne z folii. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 343 Opublikowano 23 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2021 Godzinę temu, _Red_ napisał: No ale nadal uwaga z dupy, bo raczej nikt nie je burgera bez żadnego warzywa, więc nawet kiełek/rzodkiewka/sałata/durian byłby naturalnym przełamaniem nadmiaru mięsa/sera. Każdy dodatek vege zatem można by skomentować tak samo. Ale rozumiem żart, trochę na zasadzie grubej amerykańskiej baby biorącej do podwójnego cheesemaca colę zero xD Ale i tak nie tłumacz się, przyjmij krytykę z pokorą i proszę się rozejść @Rudiok bułkę sam piekłeś, czy to jakaś marketowa burgerówka? Z tych miękkich a la McD to jedynie biedronkowe raz po raz biorę. Ale mimo wszystko piekarniane prawdziwe buły z sezamem lepiej mi smakują niż te słodko-pulchne z folii. Panie Prezesie, melduję, że z racji dzisiejszego lenia sięgnąłem po niezawodne i wielokrotnie sprawdzone bułki brioche od Schulstada. Idealny smak i nie jebią sztuczyzną jak te defaultowe marketowe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 23 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2021 Thx obadam kolejnym razem. Ciekawe która firma robi dla Biedry, możliwe że też Szulstad. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 23 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2021 Godzinę temu, Rudiok napisał: Panie Prezesie, melduję, że z racji dzisiejszego lenia sięgnąłem po niezawodne i wielokrotnie sprawdzone bułki brioche od Schulstada. Idealny smak i nie jebią sztuczyzną jak te defaultowe marketowe. Yep, w zasadzie jedyne marketowe bułki do hamburgerów jakie zdarza mi się kupić, zazwyczaj mają dobrą jakość. Cytuj Odnośnik do komentarza
mcp 1 999 Opublikowano 23 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2021 gdzie te bułki można dostać? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.