Opublikowano 3 czerwca 20213 l Tęskniłem za tobą Czechu Żeberko, warzywka kiszone, chrzan, musztarda i piwerko. Fuck covid.
Opublikowano 9 czerwca 20213 l 17 godzin temu, Metoda napisał: ależ bym zjadł knedliczki Knedle można samemu w domu zrobić i do tego sos oraz jakieś mięsko i czeskie piwko. Robiłem już kilka razy i są łatwe, chyba że masz lenia to w często są w Kauflandzie.
Opublikowano 9 czerwca 20213 l Może to nie knedle, ale już kilka razy robiłem dojrzewającą polędwicę i mimo tego że średnio to wygląda w damskiej podkolanówce. to jednak wychodzi genialne i u mnie znika dosłownie w ciągu tygodnia taka porcja która ma około 1kg Jako że nie samą polędwicą człowiek życie to ostatnio robiłem makaron z łososiem i szpinakiem w sosie śmietanowo serowym do tego podałem lekką sałatę z sosem winegret Spoiler Jak się okazało to był niezły pomysł na przygotowanie łososia, który idealnie komponował się z makaronem i sosem, lekki posmak suszonych pomidorów postawił kropę nad "i" Edytowane 9 czerwca 20213 l przez Tynio
Opublikowano 13 czerwca 20213 l no u mnie prosto i redukcyjnie, twarożek z rzodkiewka i szczypiorkiem, do tego moje ulubione żółte pomidory
Opublikowano 18 czerwca 20213 l Po ograniu dwoch cwiartek arbuzow po 5zl zawieszam temat i wracam w lipcu jak bedzie sezon a ceny spadna do 2zl. Chociaz dzieki pisowi pewnie nizej jak 3 nie bedzie.
Opublikowano 18 czerwca 20213 l W dniu 3.06.2021 o 17:24, Rudiok napisał: Tęskniłem za tobą Czechu Żeberko, warzywka kiszone, chrzan, musztarda i piwerko. Fuck covid. dawno nie widziałem białego chleba. ale pewnie będzie niedługo jedzone do kiełby z grilla
Opublikowano 18 czerwca 20213 l 17 minut temu, Mejm napisał: Po ograniu dwoch cwiartek arbuzow po 5zl zawieszam temat i wracam w lipcu jak bedzie sezon a ceny spadna do 2zl. Chociaz dzieki pisowi pewnie nizej jak 3 nie bedzie. Niestety kupno arbuza w Polszy to zawsze loteria i od paru lat w ogóle zrezygnowałem. Jedynie prawilne słodkie skurwysyny zaczynają się od Węgier na południe.
Opublikowano 21 czerwca 20213 l Najlepsze na których nigdy się nie zawiodłem to z Tesco arbuzy mini, lepszych nie jadłem. Szkoda że nie ma już Tesco
Opublikowano 23 czerwca 20213 l W dniu 18.06.2021 o 16:45, Rudiok napisał: Niestety kupno arbuza w Polszy to zawsze loteria i od paru lat w ogóle zrezygnowałem. Jedynie prawilne słodkie skurwysyny zaczynają się od Węgier na południe. Pamiętam jak pierwszy raz byłem we Włoszech i zjadłem tam arbuza. No myślałem, że to inny owoc. Nigdy w PL nie zjadłem takiego arbuza jak randomowe z Włoch czy Spain. Różnica jest porażająca. Winogron w sumie podobnie.
Opublikowano 23 czerwca 20213 l Ja nigdy nie zapomnę zapachu targu warzywnego z Aten, no tam to chciało się tylko owoce jeść.
Opublikowano 23 czerwca 20213 l miske truskawek i czereśni zalaną jogurtem naturalnym z odzywka białkowa o smaku białego snickersa
Opublikowano 25 czerwca 20213 l W dniu 23.06.2021 o 22:50, Shen napisał: miske truskawek i czereśni zalaną jogurtem naturalnym z odzywka białkowa o smaku białego snickersa co za odżywka?
Opublikowano 25 czerwca 20213 l 31 minut temu, MaZZeo napisał: co za odżywka? Tanio nie jest ale dla mnie top1 bialeczko https://www.guiltfree.pl/pl/odzywki-opakowania-pelnowymiarowe/9296-snickers-hi-protein-whey-protein-powder-chocolate-caramel-peanut-875g-5056357902745.html?search_query=snickers&results=50
Opublikowano 25 czerwca 20213 l Pod względem makrosów to średnia ta odżywka. Jak ktoś nie lubi tych słodkich tylko natural białeczko do gotowania to ja polecam https://strefamocy.pl/pl/izolat-białka/135-extensor-izolat-białka-serwatki-97-1000g.html?gclid=CjwKCAjwt8uGBhBAEiwAayu_9adDuxnCe-SJezje4v7g5MRg27BD13vTLfmlL2IIKKgja93mW6YqORoCKEcQAvD_BwE Drogie fakt, ale skład to petarda i chyba nic lepszego pod tym względem nie ma na rynku. Dzisiaj robiłem sobie z tym owsianke - 200ml tego napoju migdalowego z lidla, 50g platkow, 40g odzywki, 50g malin, lyzka kakao niskotluszczowego jako baza a na gore banan i kiwi + nerkowce 30g i to jest śniadanie mistrzów Edytowane 25 czerwca 20213 l przez Soban
Opublikowano 25 czerwca 20213 l 43 minuty temu, Soban napisał: Pod względem makrosów to średnia ta odżywka. Dlatego ja to jem może raz na tydzien w formie deseru z wieksza iloscia białka. Gdybym to jadł codziennie tk finansowo bym nie wyrobił bo i 3 porcje dziennie schodza. Tak to białko kfd i olimpa grane.
Opublikowano 28 czerwca 20213 l Wcześniej bób, teraz winogrono i winko do tego. Jeszcze sobie sprawię leżankę jakąś, togę na upały, wieniec laurowy i kiełbasa na wszystko.
Opublikowano 2 lipca 20213 l Nie wiem ile osób z forum jadło Koreańskie danie Bibimbap, jak nikt to polecam przejść się do jakiejś restauracji która jest prowadzona przez koreańskiego kucharza/kucharkę. Ostatnio właśnie zdecydowałem się na zrobienie tego dania "na bogato" z dwoma sosami oraz dwoma rodzajami mięsa i całą garścią warzyw. Jak ktoś ma cierpliwość to polecam zrobić w domu, sporo Koreańczyków pokazuje na YT jak robi ten przysmak, mi zajęło to ponad 2h, a potem jeszcze sprzątałem przez 30 minut kuchnię. Słynne sosy które podkreślają smak tego dania No i dwa zbliżenia Edytowane 2 lipca 20213 l przez Tynio
Opublikowano 2 lipca 20213 l Bibimbap fajna sprawa, jest tyle możliwych kombinacji (no, sama nazwa to dosłownie "mixed rice"), od tych z surową wołowiną i jajkiem (yukhoe - w zasadzie nasz tatar :v), po dowolne kombinacje warzyw (zwykle sauté) i mięs + gochujang/doenjang. Najbardziej tradycyjne dodatki, to chyba korzeń rozwaru, ogórek, gim (glon), kiełki sojowe, gosari (orlica) i ichniejsza cukinia, ale i w samej Korei to dość rzadkie połączenie w dzisiejszych czasach. Jak ktoś ma jakieś gliniane miski to w ogóle - mój ulubiony bibimbap, to dolsot bibimbap, ten podgrzewany w tradycyjnych miskach (dolsot), w których ryż jest ładnie przypiekany od spodu.
Opublikowano 2 lipca 20213 l Jak widzę frykasy @Tynio to aż z pogardą patrzę na swojego kurczaka z ryżem
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.