Gość Rozi Opublikowano 25 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2021 Osobiście bardziej wolę w bułce, jak borgir, ale i tak sztosiwo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 343 Opublikowano 25 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2021 A to taka na wypasie, nadziewana serem Cytuj Odnośnik do komentarza
Bjały 2 951 Opublikowano 26 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2021 W dniu 2.09.2021 o 21:40, Paolo de Vesir napisał: Way of Ramen Kanał na który trafiłem całkiem przypadkiem dzięki algorytmowi YT. Nie jest to pierwsze podejście do tematu, ale od niedawna dopiero świadome. Wywar jest na kościach wieprzowych i skrzydełkach, gotowany dobre kilkanaście godzin. Tare, czyli mieszanka smakowa na grzybach shitake, ciemnym i jasnym sosie sosjowym, koźlaku i słodkim winie. Dla balansu kilka kropli soku z cytryny. Nori i makaron, standarowe ze sklepu. Chociaż jest co poprawiać w kwestiach propocji, sama zupa wyszła przepysznie. Tu podana z chilli, kiełkami, shitake, boczkiem rolowanym oraz zesmażonym na chipsy tofu. propsy za piękne marynowane jajka z płynnym żółtkiem :3 Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 721 Opublikowano 6 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2021 (edytowane) Byłem wczoraj na kolacji służbowej w Holandii we francusko-japońskiej restauracji, płacisz jak za szwedzki bufet tylko raz, i możesz wybrać pozycje z karty, jak zjesz to podchodzi kelner i zbiera kolejne zamówienie. Zajebistym motywem był robót który jeździł z talerzami do stołu i kelner z niego ściągał posiłki i wydawał na stół:D Wrzucam parę fotek Po kolei Wołowina po japońsku Pieczone ostrygi ze starym holenderskim serem Sashimi z lososia Tatar z tuńczyka Krewetki z sosem Naturalnie zjadłem więcej różnych potrawale nie chciałem napierdalać jak głupi aparatem. Wszystko popiłem cudownym piwem imbirowym W każdym razie jak będziecie w NL to polecam się wybrać. Cena za osobę to 36 euro. Napoje liczone są osobno. Jest też taki ala bar z deserami które również wyglądały kosmicznie ale nie miałem na nie siły. Lokal: https://www.dinerquartier.nl/ Edytowane 6 Listopada 2021 przez standby 3 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 343 Opublikowano 6 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2021 Kalmary i ośmiorniczki. Poczułem się jakbym był w PO 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bjały 2 951 Opublikowano 6 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2021 Byłem w kuchnią świata i zobaczyłem Dolmades ale były też liście winogron w zalewie i piep.rzona duma kazała mi samemu zrobić 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 721 Opublikowano 7 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2021 11 godzin temu, Bjały napisał: Byłem w kuchnią świata i zobaczyłem Dolmades ale były też liście winogron w zalewie i piep.rzona duma kazała mi samemu zrobić To są gołąbki? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bjały 2 951 Opublikowano 7 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2021 W zasadzie tak. Takie greckie, ryż że smażona cebula i świeżymi ziołami (pietruszka Koper mięta) Można jak najbardziej dodać mięso i wtedy jeszcze bardziej będą przypominać polskie gołąbki ale smak jest imo zupełnie inny dzięki dużej ilości ziół i sokowi z cytryny. Jest to bardziej przystawka niż danie główne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 13 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2021 Mozarella i polędwiczka z domowej wędzarni, do tego 100 gram czystej, schłodzonej wódeczki i mamy raj na Ziemii. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Barthez 41 Opublikowano 13 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2021 (edytowane) Z kurczakiem w teryaki najlepiej synowi 6 letniemu smakowało,jak posmarował wasabi to mówił że pieklo;) Spoiler Dwa razy:) Edytowane 13 Listopada 2021 przez Barthez Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 343 Opublikowano 21 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2021 Wariacja na temat fish tacos z mintajem, marynowaną czerwoną cebulą, kapustą, kolendrą, serem, awokado, zieloną salsą i sosem chipotle. 4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 1 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2021 Ostatnio mam ciągle smaka na sok pomidorowy i ananasowy. Pomidorowy, najlepiej pikantny smakuje mi z Dawtony, albo Lidlowy, bo są gęste. Ananasowy z Biedry, bo jest tłoczony i ma taki głęboki smak. Dodatkowo, jak regularnie piję pomidorowy to nie mam skurczów łydek, no a z korzyści ananasowego to póki co nikt nie korzysta Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 283 Opublikowano 1 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2021 Dawtona bardzo smaczna. Ja niestety zauwazylem po pomidorowym cos jakby ucisk w klatce, nie wiem, moze to ta slynna zgaga. Jak przepije woda to sie uspokaja ale potrafilo mnie to pare razy wybudzic. Kur.wa a mialo byc zdrowiej od energoli. Cytuj Odnośnik do komentarza
Okie from Muskogee 2 849 Opublikowano 2 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2021 No bez porannej dawki pomidorowego nie wyobrażam sobie dnia. Ostatnio wpadł mi w łapy wielowarzywny, z Fortuny bodajże. Polecam, ogólnie baza też pomidorowa, ale wyraźnie czuć smak innych warzyw. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 2 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2021 A to tak samo te Tymbarki prowansalskie i śródziemnomorskie, dobre są. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bjały 2 951 Opublikowano 16 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2021 Upiekłem bułki i zrobiłem mak Czimken burgery 7 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 26 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2021 Prezent świąteczny od rodziców mojej lubej. Będzie testowane po powrocie na Pomorze. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 26 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2021 Ej czaicie, że jabłecznik od mamusi na wynos świąteczny wysmarowałem nutellą i jestem cały ujebany na mordzie i idę do lodówki po jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bjały 2 951 Opublikowano 28 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2021 (edytowane) W dniu 26.12.2021 o 11:49, Paolo de Vesir napisał: Prezent świąteczny od rodziców mojej lubej. Będzie testowane po powrocie na Pomorze. Zgadzam się w 100%, że to zupa szczęścia. A na kaca noworocznego i nie tylko nie ma nic lepszego niż pikantny ramen. Mój wege (bez jajka byłby vegan, to brązowe to "niemięso" z grochu) Spicy Miso Ramen: Edytowane 28 Grudnia 2021 przez Bjały 5 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 28 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2021 Wspaniale się to prezentuje i też mam tak, że jeśli kacyk to żadne burgerki, jajeczniczki tylko pożywne danie w płynie. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 28 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2021 Tak jak zawsze lubilem ramen, to nie tknalem więcej od czasu wymiotów życia po skonsumowaniu dużej michy z boczkiem chashu w ponoć najlepszej knajpie w Berlinie. W tramwaju trzymałem pawia na trzy spusty, a w hotelu to już z kibla nie wstawalem przez 30 minut. Anyway, dokanczam jarzynowa salatke po swietach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 343 Opublikowano 28 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2021 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tynio 1 020 Opublikowano 13 Stycznia 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2022 Dawno nie dawałem fotek jedzenia więc przygotujcie się na większą ilość zdjęć Od ponad 2 miesięcy szaleje z panini w rożnych wersjach Spoiler Dużo tego ostatnio idzie u mnie Do tego wędliny na święta i pasztet sam robiłem Wędzone serki Chrupiące skrzydełka na ostro Spaghetti z pomidorami i tuńczykiem Ponownie kanapki ryżowe Bułeczki grahamki a do nich zrobiłem smalec Chlebek Naan na mące 1850 z dodatkami Wątróbka z kuskusem i sosem pomidorowo grzybowym Zapiekanka makaronowa bez mięsa W grudniu sporo siedziałem w kuchni bo miałem urlop 14 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 283 Opublikowano 13 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2022 Ty nie mozesz byc prawdziwy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 13 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2022 Tynio, proste pytanie - co ty starasz się nam, prostym graczom, udowodnić? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi