Opublikowano 25 października 20213 l Osobiście bardziej wolę w bułce, jak borgir, ale i tak sztosiwo.
Opublikowano 26 października 20213 l W dniu 2.09.2021 o 21:40, Paolo de Vesir napisał: Way of Ramen Kanał na który trafiłem całkiem przypadkiem dzięki algorytmowi YT. Nie jest to pierwsze podejście do tematu, ale od niedawna dopiero świadome. Wywar jest na kościach wieprzowych i skrzydełkach, gotowany dobre kilkanaście godzin. Tare, czyli mieszanka smakowa na grzybach shitake, ciemnym i jasnym sosie sosjowym, koźlaku i słodkim winie. Dla balansu kilka kropli soku z cytryny. Nori i makaron, standarowe ze sklepu. Chociaż jest co poprawiać w kwestiach propocji, sama zupa wyszła przepysznie. Tu podana z chilli, kiełkami, shitake, boczkiem rolowanym oraz zesmażonym na chipsy tofu. propsy za piękne marynowane jajka z płynnym żółtkiem :3
Opublikowano 6 listopada 20213 l Byłem wczoraj na kolacji służbowej w Holandii we francusko-japońskiej restauracji, płacisz jak za szwedzki bufet tylko raz, i możesz wybrać pozycje z karty, jak zjesz to podchodzi kelner i zbiera kolejne zamówienie. Zajebistym motywem był robót który jeździł z talerzami do stołu i kelner z niego ściągał posiłki i wydawał na stół:D Wrzucam parę fotek Po kolei Wołowina po japońsku Pieczone ostrygi ze starym holenderskim serem Sashimi z lososia Tatar z tuńczyka Krewetki z sosem Naturalnie zjadłem więcej różnych potrawale nie chciałem napierdalać jak głupi aparatem. Wszystko popiłem cudownym piwem imbirowym W każdym razie jak będziecie w NL to polecam się wybrać. Cena za osobę to 36 euro. Napoje liczone są osobno. Jest też taki ala bar z deserami które również wyglądały kosmicznie ale nie miałem na nie siły. Lokal: https://www.dinerquartier.nl/ Edytowane 6 listopada 20213 l przez standby
Opublikowano 6 listopada 20213 l Byłem w kuchnią świata i zobaczyłem Dolmades ale były też liście winogron w zalewie i piep.rzona duma kazała mi samemu zrobić
Opublikowano 7 listopada 20213 l 11 godzin temu, Bjały napisał: Byłem w kuchnią świata i zobaczyłem Dolmades ale były też liście winogron w zalewie i piep.rzona duma kazała mi samemu zrobić To są gołąbki?
Opublikowano 7 listopada 20213 l W zasadzie tak. Takie greckie, ryż że smażona cebula i świeżymi ziołami (pietruszka Koper mięta) Można jak najbardziej dodać mięso i wtedy jeszcze bardziej będą przypominać polskie gołąbki ale smak jest imo zupełnie inny dzięki dużej ilości ziół i sokowi z cytryny. Jest to bardziej przystawka niż danie główne.
Opublikowano 13 listopada 20213 l Mozarella i polędwiczka z domowej wędzarni, do tego 100 gram czystej, schłodzonej wódeczki i mamy raj na Ziemii.
Opublikowano 13 listopada 20213 l Z kurczakiem w teryaki najlepiej synowi 6 letniemu smakowało,jak posmarował wasabi to mówił że pieklo;) Spoiler Dwa razy:) Edytowane 13 listopada 20213 l przez Barthez
Opublikowano 21 listopada 20213 l Wariacja na temat fish tacos z mintajem, marynowaną czerwoną cebulą, kapustą, kolendrą, serem, awokado, zieloną salsą i sosem chipotle.
Opublikowano 1 grudnia 20213 l Ostatnio mam ciągle smaka na sok pomidorowy i ananasowy. Pomidorowy, najlepiej pikantny smakuje mi z Dawtony, albo Lidlowy, bo są gęste. Ananasowy z Biedry, bo jest tłoczony i ma taki głęboki smak. Dodatkowo, jak regularnie piję pomidorowy to nie mam skurczów łydek, no a z korzyści ananasowego to póki co nikt nie korzysta
Opublikowano 1 grudnia 20213 l Dawtona bardzo smaczna. Ja niestety zauwazylem po pomidorowym cos jakby ucisk w klatce, nie wiem, moze to ta slynna zgaga. Jak przepije woda to sie uspokaja ale potrafilo mnie to pare razy wybudzic. Kur.wa a mialo byc zdrowiej od energoli.
Opublikowano 2 grudnia 20213 l No bez porannej dawki pomidorowego nie wyobrażam sobie dnia. Ostatnio wpadł mi w łapy wielowarzywny, z Fortuny bodajże. Polecam, ogólnie baza też pomidorowa, ale wyraźnie czuć smak innych warzyw.
Opublikowano 2 grudnia 20213 l A to tak samo te Tymbarki prowansalskie i śródziemnomorskie, dobre są.
Opublikowano 26 grudnia 20213 l Prezent świąteczny od rodziców mojej lubej. Będzie testowane po powrocie na Pomorze.
Opublikowano 26 grudnia 20213 l Ej czaicie, że jabłecznik od mamusi na wynos świąteczny wysmarowałem nutellą i jestem cały ujebany na mordzie i idę do lodówki po jeszcze?
Opublikowano 28 grudnia 20213 l W dniu 26.12.2021 o 11:49, Paolo de Vesir napisał: Prezent świąteczny od rodziców mojej lubej. Będzie testowane po powrocie na Pomorze. Zgadzam się w 100%, że to zupa szczęścia. A na kaca noworocznego i nie tylko nie ma nic lepszego niż pikantny ramen. Mój wege (bez jajka byłby vegan, to brązowe to "niemięso" z grochu) Spicy Miso Ramen: Edytowane 28 grudnia 20213 l przez Bjały
Opublikowano 28 grudnia 20213 l Wspaniale się to prezentuje i też mam tak, że jeśli kacyk to żadne burgerki, jajeczniczki tylko pożywne danie w płynie.
Opublikowano 28 grudnia 20213 l Tak jak zawsze lubilem ramen, to nie tknalem więcej od czasu wymiotów życia po skonsumowaniu dużej michy z boczkiem chashu w ponoć najlepszej knajpie w Berlinie. W tramwaju trzymałem pawia na trzy spusty, a w hotelu to już z kibla nie wstawalem przez 30 minut. Anyway, dokanczam jarzynowa salatke po swietach
Opublikowano 13 stycznia 20223 l Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Dawno nie dawałem fotek jedzenia więc przygotujcie się na większą ilość zdjęć Od ponad 2 miesięcy szaleje z panini w rożnych wersjach Spoiler Dużo tego ostatnio idzie u mnie Do tego wędliny na święta i pasztet sam robiłem Wędzone serki Chrupiące skrzydełka na ostro Spaghetti z pomidorami i tuńczykiem Ponownie kanapki ryżowe Bułeczki grahamki a do nich zrobiłem smalec Chlebek Naan na mące 1850 z dodatkami Wątróbka z kuskusem i sosem pomidorowo grzybowym Zapiekanka makaronowa bez mięsa W grudniu sporo siedziałem w kuchni bo miałem urlop
Opublikowano 13 stycznia 20223 l Tynio, proste pytanie - co ty starasz się nam, prostym graczom, udowodnić?
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.