Gość Rozi Opublikowano 25 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2022 Kurczak po tajsku z Mr. Hung's (dawne Zen Thai), moje guilty pleasure: Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 25 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2022 Chyba zawieszenie broni w walce o poprawę zdrowia Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 25 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2022 Ale żeś się na siłe czepił. Makaronik raz na jakiś czas nie zaszkodzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kontdrad 19 Opublikowano 13 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 Trochę się narobiłem ale liczę, że końcowy efekt wynagrodzi. Jeszcze jakieś 45min w piekarniku Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 13 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 13 minut temu, Kontdrad napisał: Trochę się narobiłem ale liczę, że końcowy efekt wynagrodzi. Jeszcze jakieś 45min w piekarniku Co to? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kontdrad 19 Opublikowano 13 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 Ciasto na babkę ziemniaczaną z boczkiem, kiełbasą i cebulą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 13 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 Wygląda na babkę ziemniaczaną przed pieczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 13 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 3 minuty temu, krupek napisał: Wygląda na babkę ziemniaczaną przed pieczeniem. Mi zawsze ziemniaki ciemnieją, a tu ta biel mnie zmyliła. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kontdrad 19 Opublikowano 13 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 Szklanką gotującego mleka zalałem przed przyprawianiem, przeczytałem o tym ostatnio w internecie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kontdrad 19 Opublikowano 13 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 13 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 No fajne klapki ale co to jest do jedzenia na tych fotach? o__O Cytuj Odnośnik do komentarza
baniek 246 Opublikowano 13 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 Masz wyżej napisane, ale pewnie smakuje lepiej niż wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 13 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 18 minut temu, Jotrazydwa napisał: No fajne klapki ale co to jest do jedzenia na tych fotach? o__O Babki ziemniaczanej kto nie jadł, ten nie zaznał życia na krawędzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 979 Opublikowano 14 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2022 W moich stronach, to na babkę ziemniaczaną mówi się kugel. Bardzo dobre jedzenie, a jak jeszcze z boczkami zmieszasz to ambrozja w gębie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tynio 1 020 Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2022 A ja zacznę od klasyka czyli bulionu który ostatnio robię w sporych ilościach by wstawić zawekowane do lodówki i co jakiś czas wyciągam i na szybko mieszam z czymś Przygoda zaczyna się od takiego 16 litrowego garnka Wychodzi około 7-8 litrów Ostatnio nie miałem już słoika to wlałem do kufla bo był pod ręką Mięsa i warzyw sporo zostaje .... Ostatnio koło 3,5 kg Więc mielę wszystko, oczywiście bez kości. No i czas na pasztet Spoiler Wyszło ponad 4kg pasztetu, trochę rozdałem, reszta była na święta oraz zamroziłem jeden Bulion jest bez dodatku soli więc mogę mieszać ze wszystkim Z kiełbasą oraz warzywami Spoiler Pyszna ostra zupa która przypomina gulaszową Można ograniczyć się do dodaniu kilku składników i wychodzi zupa PHO Spoiler Tom Kha Gai z boczniakami Spoiler Dodaje też kiszone Kimchi Ostra zupa Tom Yum Spoiler Czasem coś zostaje w lodówce i robię mieszankę warzywną dodając pastę z sojową Zupa z fasolą oraz boczniakami Spoiler Sushi też było Ostatnio testowałem przepis jakie znalazłem w Lidlu Czeskim - na takie kanapeczki Spoiler Smalec też jest zawsze w lodówce jak goście wpadną Ostatnio robiłem też śledzie i trochę zostało Więc zrobiłem sałatkę z burakami Spoiler Polecam choć raz spróbować frytek z batatów U mnie szybko znikają ze stołu A jak frytki to często do frytek smażę rybę i dodaje kimchi Robiłem też chleb razowy Hit weekendowy to sandwich z kurczakiem, jajkiem i boczkiem Spoiler Lubię robię z resztek jakie mam w lodówce bo wychodzą ciekawe dania Spoiler No i na koniec coś szybkiego 13 11 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 601 Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Jakbyś potrzebował gimp'a to daj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sven Froost 486 Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2022 On 2/25/2022 at 5:30 PM, Rozi said: Kurczak po tajsku z Mr. Hung's (dawne Zen Thai), moje guilty pleasure: Co to jest za sos do makaronu? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2022 @Tynio No to kiedy wpadasz na obiad? Zrobić obiad?? Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 22 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2022 Tofu BBQ Teriyaki w sezamie, z marchewką, puree z groszku i ogórem kiszonym, do tego ryż jaśminowy. Od dawna za mną chodziło Edit Aa chuj, za słabo przyprawiona marynata wyszła 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 5 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2022 Zawsze jak zajeżdżam do Pozen city to muszę opędzlowac bufet sushi. Płacisz raz i masz all you can eat, roleczki płyną po wodzie do ryja takimi łódkami prosto spod noża kucharza, można też bez dopłat dodatkowych brać dania z karty. Ojebawszy prawie 40 krążków różnych futomakow i kaliforniów, do tego łosoś pieczony teriyaki, a także krewetki w tempurze z sosem chilli majonezowym. Chyba z 2000 kcal, niczego nie żałuję xD Z buta wracałem z rynku żeby choć trochę podczas spaceru ułożyło się w żołądku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 283 Opublikowano 5 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2022 40 xD Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 5 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2022 Zero problemu xD Jak kupuje zestawy na wynos typu tacki po 75-100 to sam z żoną zjadam na raz Ale dla pewności szedłem na total glodniaka, bo wiedziałem, ze jest dużo różnych wariantów do opędzlowania. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 324 Opublikowano 5 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2022 2 godziny temu, _Red_ napisał: Zawsze jak zajeżdżam do Pozen city to muszę opędzlowac bufet sushi. Płacisz raz i masz all you can eat, roleczki płyną po wodzie do ryja takimi łódkami prosto spod noża kucharza, można też bez dopłat dodatkowych brać dania z karty. Ojebawszy prawie 40 krążków różnych futomakow i kaliforniów, do tego łosoś pieczony teriyaki, a także krewetki w tempurze z sosem chilli majonezowym. Chyba z 2000 kcal, niczego nie żałuję xD Z buta wracałem z rynku żeby choć trochę podczas spaceru ułożyło się w żołądku. Co za lokal i ile taki eat pass? Ja wczoraj byłem w nowej tajskiej. Zawsze mnie to rozluźnia jak drogie jest w PL ich żarcie (takie naprawdę prawie tajskie) w stosunku do tego, jak tanie jest u nich. U nas za dwie osoby, tam zje 4-5… W ogóle ostatnimi czasy widzę duży wysyp knajp tajskich czy japońskich. Nawet w moim Gorzowku kilka nowych takich przybytków się otworzyło. W sumie fajnie, bo to mega kuchnia i dość zdrowa. Jakby ktoś kiedyś był w Gorzowie służbowo czy tam na jakiś żużel, to polecam Tajkę, jak będziecie chcieli dobre tajskie przyjąć. Sajgonki, kalmary, pata taj , drunking taj (pikantna wołowina) wsio naprawdę dobre. Do tego pycha piwko (2 dałem) i drinki tajskie. Ofc rachuneczek typowo na polski ład czyli prawie 2 bomby za 2 osoby Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 283 Opublikowano 5 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2022 Tajka dajka Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 5 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2022 Riki tiki z Ameryki @balon Zindo Sushi na Kramarskiej, aktualnie 89 zł od osoby (z wliczonym obligatoryjnym serwisem 5%) za 2h foodpassa (przy czym nie widzę opcji by żołądek pozwolił tam konsumować dłużej niż 1-1.5h chyba że jesteś jak jakiś zawodowy competitive eater z YouTube xd). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi