creatinfreak 3 827 Opublikowano 17 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2022 A dzisiaj sobie tak trochę posiedziałem w kuchni. Rano oczywiście kawka i coś słodkiego. Na śniadanko domowe rollo. A na obiad gołąbeczki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 17 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2022 O właśnie, gołąbki za mną chodzą jak skurwesyn od dawna, ale nigdy sam nie robiłem, a te marketowe w sloikach to bieda. Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 17 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2022 Trochę wstyd się przyznać, ale nigdy gołąbków nie robiłem. Zawsze dostaję od babek, ciotek, teściówek i są mega. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 17 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2022 Specjalnie wysiade wcześniej bo znalazłem osiedlowy bar co ma gołębie w menu, dzięki za hint panie kreatynowy wariat. Po koncercie i nocowaniu w pchlim motelu to będzie ambrozja. Aha wg internetów gołąbki z ziemniakami (lub czymkolwiek skoro to z ryżem w środku) to podobne fopa co sandały i skarpety, ananas z pizzą lub mizeria z cukrem. Wstydzę się teraz w barze poprosić o ziemniaki Edyt: Ojejcu, ale to dobre po latach i wielkie, tak do syta. Drugą parkę na wynos wziąłem w pomidorkach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 343 Opublikowano 17 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2022 Co kraj to obyczaj. Ja nigdy bym nie pomyślał że można jeść gołąbki z ziemniakami, bo to jak jakby schabowy jeść z pyrami i jeszcze sobie do tego nałożyć porcję ryżu, no ale jak u mojej lubej cała rodzina tak je i uważa to za normalne to w celu utrzymania kruchego pokoju w rodzinie trzeba się ten raz w roku przestawić Też dawno nie robiłem a o dziwo wcale nie takie trudne. Najważniejsze żeby wybrać dobrą, niezbyt twardą kapustę, albo zrobić z włoskiej. No i patent na duszenie w piekarniku - wyłożyć brytfankę najpierw liśćmi kapusty a na to dopiero wkładać gołąbki i wierzch również pokryć liśćmi kapusty. I zalać lekkim bulionem a nie samą wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 17 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2022 A co jecie same gołąbki bez niczego? Co to za pierdolenie, gołąbki zawinięte w kapuste a obok styrta ziemniaków i jesz jak człowiek. A może torebke ryżu sobie gotujecie do tego? Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 283 Opublikowano 17 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2022 Golabki maja w sobie ryz O golabkach z ziemniakami tylko slyszalem. Tak jak o mizerii na slodko. 6 godzin temu, creatinfreak napisał: Na śniadanko domowe rollo Jakis czas temu pojawilo sie to w ofercie bud z kebabem. Nie probowalem, ale co to w ogole jest, tortilla tyle ze przypieczona? Bo na to wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 17 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2022 No mają w sobie ryż, ale ile go w nich jest? Zjesz 3-4 zależnie od wielkości i nawet jednej paczki ryżu nie bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
mcp 1 999 Opublikowano 17 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2022 gołąbki + ziemniory polane sosem pomidorowym z tychże gołąbków, tak powinno być. poza tym jak to tak bez ziemniaków, bez ziemniaków się nie najecie i jeszcze jak tu powiedzieć "zjedz mięso, ziemniaki zostaw" 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 17 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2022 7 godzin temu, _Red_ napisał: Ojejcu, ale to dobre po latach i wielkie, tak do syta. Drugą parkę na wynos wziąłem w pomidorkach. A tu widzę z pieczarkowym, jasnym. Nigdy w ten sposób nie jadłem. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 324 Opublikowano 17 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2022 Ja gołąbki z chlebem jem XD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 827 Opublikowano 17 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2022 Na kilo mielonego dałem worek (100g) ryżu, tak więc ziemniaczki z sosem wchodzą aż miło. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 17 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2022 12 minut temu, balon napisał: Ja gołąbki z chlebem jem XD Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 17 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2022 Jako kanapka? Gołąbek w plasterki i bez masełka. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 324 Opublikowano 17 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2022 6 minut temu, Crazy Horse napisał: Jako kanapka? Gołąbek w plasterki i bez masełka. Gołąbek normalnie, obok chlebek z masełkiem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 17 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2022 Chleb do gołąbków, rozrzutny. Niedługo będziemy jeść samą kapustę przy tych cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 17 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2022 Ale ludzie na serio żrą za dużo mięsa. Zwierzaki na całej Ziemi przez to cierpią potwornie. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 17 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2022 Jak żyć bez mięsa, panie? Zupa na obiad, to człowiek za godzinę głodny i lodówkę przegląda co chwila. Grill bez mięsa, no nie da się. Imprezka - też nie. Smaki biorą i bez stejka porządnego, albo chociaż mielonego życie traci sens. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 17 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2022 To takie niezaciekawe to życie Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 19 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2022 (edytowane) Zapytam w tym temacie, bo nie ma gdzie indziej. Czy gotowe mięso mielone na kotlety/burgery już z dodatkami typu jajka i przyprawy można zamrozić, a po jakimś czasie prawilnie użyć? O ten dodatek jajek mi chodzi, jakaś salmonella czy inny bakcyl? Ma ktoś dokowo-naukowe info? Edytowane 19 Lipca 2022 przez Crazy Horse Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 343 Opublikowano 19 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2022 2 godziny temu, Crazy Horse napisał: Zapytam w tym temacie, bo nie ma gdzie indziej. Czy gotowe mięso mielone na kotlety/burgery już z dodatkami typu jajka i przyprawy można zamrozić, a po jakimś czasienprawipnie użyć? O tenndodatek jajek mi chodzi, jakaś salmonella czy inny bakcyl? Ma ktoś dokowo-naukowe info? Z jajkiem nie próbowałem mrozić, ale samo surowe mięso, albo z przyprawami jak najbardziej tak (np. cevapcici). Jajka surowe też ludzie mrożą i żyją, a jak zachowasz czystość to nie masz się czego obawiać. Dla pewności zawsze warto sparzyć skorupkę wrzątkiem przed wybiciem. Jedyne co trzeba pamiętać to żeby potem nie rozmrażać za szybko, jajka nie lubią zbyt szybkich zmian temperatury. Ale i tak polecałbym zamrozić samo mięso a jajko dodać świeże już do rozmrożonego mięsa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 19 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2022 Ok,,dzięki. Chodzi o to, że zostało trochę mięsa już gotowego - z jajkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 283 Opublikowano 19 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2022 To usmaz kotlety i je zamroz. I tak nie masz potem innej opcji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 19 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2022 Tak, ale generalnie nigdy nie zamrażam już gotowych produktów. W sumie nie wiem dlaczego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 343 Opublikowano 19 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2022 12 minut temu, Crazy Horse napisał: Tak, ale generalnie nigdy nie zamrażam już gotowych produktów. W sumie nie wiem dlaczego. Dobrze ci @Mejmmówi, usmaż i do zamrożenia. O wiele lepsza opcja niż surowe pakować. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.